Άφησαν εκτός των λαμπαδηδρόμων της Αλεξανδρούπολης την ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή!!!

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η (δις) ολυμπιονίκης Χρυσοπηγή Δεβετζή αποκλείστηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης από την λαμπαδηδρομία στην πρωτεύουσα του Έβρου, όπου θα βρεθεί η ολυμπιακή φλόγα το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων και θα διανυκτερεύσει μάλιστα τη νύχτα της 24ης προς 25η Απριλίου.

Στην καταγγελία αυτή προχώρησε η ίδια η Πηγή Δεβετζή και μάλιστα δημόσια, σε σχόλιό της στο facebook κάτω από σχόλιο αθλητή από την Κομοτηνή που διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο επιλογής τον λαμπαδηδρόμων στην πρωτεύουσα της Ροδόπης, τα ονόματα των οποίων αποκάλυψε την Παρασκευή το ThrakiSportS.

«Εδώ δεν θα τρέξω εγώ…», σχολίασε η αλεξανδρουπολίτισσα ολυμπιονίκης και με ειρωνικό τρόπο πρόσθεσε: «Μεγαλείααααα!!!!! Γκρέμιζαν τα τείχη στην αρχαιότητα κ οι Ολυμπιονίκες ανέβαιναν σε θρόνο!!!». Και κατέληξε:  «Κ όλα έγιναν στα κρυφά. Ούτε στους Ολυμπιονίκες δεν είπε κανείς τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι τις αποφάσεις για τους κατά τόπους λαμπαδηδρόμους στις πόλεις όπου θα περάσει η φλόγα τις λαμβάνουν οι  Δήμοι, με βάση τα κριτήρια που έχει ορίσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια όμως, οι ολυμπιονίκες έχουν απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο άτομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πηγή Δεβετζή είχε οριστεί απευθείας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Η φωτογραφία αρχείου του ThrakiSportS είναι από εκείνη την τελετή.