Έπαιξαν στο ντέρμπι κορυφής της Α2 ΕΠΣ Θράκης κόντρα σε μειονοτική ομάδα με εμφανίσεις της… Εθνικής Ελλάδας!!! (+photos)

Με το δεξί μπήκε στα πλέι οφ της Α2 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης η Δόξα Γρατινής, καθώς στο ντέρμπι κορυφής με την Ένωση Ασωμάτων, πέρασε νικηφόρα με 1-2 απο την εδρα της μειονοτικής ομάδας και πήρε ρεβανς για τις δυο ήττες της κανονικης περιόδου με το ιδιο σκορ (3-2).

asomatoi-gratini01Το σημαντικότερο όμως είναι ότι  ξέφυγε και 4 βαθμούς από τους γηπεδούχους και τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που νίκησε στο άλλο ντέρμπι μέσα στο Φανάρι με 4-2. Ωστόσο, αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο είναι το γεγονός ότι η Γρατινή εμφανίστηκε στην έδρα των Ασωμάτων όχι με την γνωστή της εμφάνιση με τις πράσινες φανέλες, αλλά με αυτήν της… Εθνικής Ελλάδος.

Η νομιμότητα αυτής της κίνησης ελέγχεται, όπως και η σκοπιμότητά της, δεδομένου ότι η Δόξα Γρατινής έχει συγκεκριμένη εμφάνιση με την οποία έχει δηλωθεί και αγωνιζόταν σε προηγούμενά της παιχνίδια. Ωστόσο σε αυτό το ντέρμπι κορυφής εμφανίστηκε στην αντίπαλη έδρα της Ένωσης Ασωμάτων, ενός σωματείου της Ροδόπης με παίκτες που προέρχονται αμιγώς από την μουσουλμανική μειονότητα, με τις φανέλες, τα σορτσάκια, ακόμα και τις… κάλτσες της Εθνικής Ομάδας.

asomatoi-gratini04Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι στολές που χρησιμοποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι αυτές της Adidas που είχε η Εθνική μέχρι και το Euro 2012 στην Πολωνία και όχι οι νέες της Nike που χρησιμοποιεί πλέον η Εθνική από το Μουντιάλ της Βραζιλίας και μετά. Αυτό όμως δεν παίζει ρόλο, με δεδομένο ότι δεν εμφανίζονταν σε κανένα σημείο τους το έμβλημα της Δόξας Γρατινής, όπως ορίζει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, για τους πρωτοπόρους της ιστορικής Δόξας Γρατινής τη νίκη έδωσαν οι αδελφοί Καράμπελα με δυο εξαιρετικά τέρματα στο τέλος, με αποτέλεσμα να πάρουν την μπουκιά από το στόμα των γηπεδούχων της Ένωσης Ασωμάτων που είχαν προηγηθεί στο σκορ. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, είχε όμως πάθος, δύναμη αλλά και δυο κόκκινες κάρτες στους γηπεδούχους.

asomatoi-gratini06Στο 6′ ο Κιουτσούκ Μεμέτ βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ του θα απομάκρυνε ο Ματθαίου. Στο 19′ ο Χασάν Ομέρ είδε  την μπάλα στο σουτ του να περνάει λίγο άουτ από την εστία της Γρατινής. Στο 33′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν σε κόρνερ του Μεμέτ Οτζιά, ο Χασάν Ομέρ έπιασε την κεφαλιά κάνοντας το 1-0, που ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εμφάνιση των δυο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο  73′ η Γρατινή ισοφάρισε έπειτα από ωραία συνεργασία των αδερφών Καράμπελα. Ο Παναγιώτης βρήκε με σέντρα τον Σταύρο που με μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-1. Στο 80′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Οσμάν Χασάν με τον Κουμπαράκη να έχει διαφορετική άποψη. Από τις έντονες διαμαρτυρίες, μάλιστα, ο Κουμπαράκης έβγαλε δυο φορές την κόκκινη κάρτα, μια στον Αμέτ Σιαμπάν και μια στον Σαλήχ Φατίχ που ήταν στο πάγκο.

Κάπως έτσι οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν και σα να μην έφτανε αυτό για την ομάδα της Ένωσης, δέχτηκε και νέο τέρμα μετά από λάθος της άμυνας στο 86′. asomatoi-gratini03Ο Παναγιώτης Καράμπελας το εκμεταλλεύτηκε και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ 1-2 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια για τους παίκτες του Θεοδωρίδη που ξεκίνησαν ιδανικά τα πλέι οφ και παραμένουν στην κορυφή, παίρνοντας μάλιστα διαφορά 4 πόντων από τους διώκτες τους.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο αρκετά έμπειρος και αξιολογημένος για τα εθνικά πρωταθλήματα Στέφανος Κουμπαράκης με βοηθούς τους Χαρίτση και Καρακασιδη, με τον πρώτο να συγκεντρώνει παράπονα από τους γηπεδούχους για την φάση του πέναλτι στο 80ο λεπτό.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΩΜΑΤΩΝ: Ταουσαν Γουξελ, Κιουτσουκ Μεμετ, Σαληχ Ογουζχαν, Μπαλτση Κεναν (25′ Μολλα Σελτουκ), Χατζογλου, Χασαν Ομερ, Αμετ Σιαμπαν, Μεμετ Οτζιάν, Παλτζη (83 Καρα Μποερ), Χουσειν Σινάν, Οσμαν Χασάν.

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ: Ματθαίου, Κραβαριτης, Κατσαρός, Παπαδοπουλος, Κοκουβίνος, Θεοδωρίδης, Τσιπλακίδης (60′ Σ. Καράμπελας), Π. Καραμπελας, Βασιλείου, Ροδουσάκης, Δελής, Δάλκος (60′ Πρεντι).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΣΤΗΝ Α2 ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ