To pregame της αναμέτρησης Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Την νίκη που θα την διατηρήσει ζωντανή στο κυνήγι της εκτης θέσης θέλει στα Χανιά η Skoda Ξάνθη, στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής της Superleague, απέναντι στον εκπληκτικό Πλατανιά του Γιώργου Παράσχου, που αν και στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν τελευταίος μαζί με τον Πανθρακικό, πλεον βρίσκεται στην πρώτη εξάδα και θέλει να παραμείνει σε αυτήν (19.00, LIVE ThrakiSportS).

Η ομάδα της Θράκης, παρά τις απανωτές «γκελες» στις τελευταιες τέσσερις αγωνιστικές βρίσκεται μόλις τρεις βαθμους από την έκτη θέση και τον σημερινό της αντίπαλο. Αυτη την στιγμή είναι δωδέκατη με 32 βαθμούς, και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από τεσσερις αγώνες (3 ισοπαλίες, 1 ήττα), γιατί ίσως η έκτη θέση με τυχόν μη αδειοδότηση του Πανιωνίου της δώσει Ευρωπαικό εισιτήριο. Παντως με την κατάσταση που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια δεν δείχνει ικανή για κάτι τέτοιο αλλα και να καίγεται για διάκριση.

Εκτός έδρας η Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα σε δεκατρείς αναμετρήσεις έχει δυο νίκες, επτα ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 10-14. Μεταξύ άλλων, είναι και η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες συνολικά στο πρωτάθλημα με 14 σε 27 αγώνες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελέίται από τους Τσέναμο, Ζαρόπουλο, Μπέρτο, Μπαξεβανίδη, Γουάλας, Γούτα, Καρυπίδη, Λισγάρα, Βασιλακάκη, Φλίσκα, Καμαρά, Λουσέρο, Ντιμιτρόφ, Σολτάνι, Νιέτο, Καπετάνο, Σκούρτη και Φασίδη.

Από την άλλη ο Πλατανιάς που εχει 35 βαθμούς, σε δεκατρεις αγώνες στα Χανιά, μετρά 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, θέλοντας να πετύχει την τρίτη σερί νίκη του για το πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος, που δεν θα καθίσει στον πάγκο λόγω τιμωρίας (στη θέση του θα καθίσει ο Θρακιώτης βοηθός του Παναγιώτης Γκουτσίδης), ανακοίνωσε την αποστολή η οποία αποτελείται από τους Σωτηρίου, Κοκκαλά, Μπανανά, Δημήτρη, Ιτούα, Κουλιμπαλί, Βαλεριάνο, Βάντερσον, Σελίν, Αποστολόπουλο, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Γουνδουλάκη, Μουνάφο, Μιλούνοβιτς, Τσουράκη, Ανγκούλο, Ντίνα και Πάγκαλο.

Διαιτητής της αναμέτρησης στα Χανιά ορίστηκε ο Γιώργος Κύζας της ΕΠΣ Δράμας, με βοηθούς τους Σίπκα (Πέλλας), Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής), ενώ τέταρτος θα είναι ο Γιάννης Μουρτζάκης της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Κακή παραδοση απέναντι στους Χανιώτες για την Ξάνθη. Στην συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων σε 7 αγώνες ο Πλατανιάς έχει 5 νίκες, η Ξάνθη μια και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο με τα τερματα 6-12 κατά της Ξάνθης. Στην Κρήτη ο Πλατανιάς έχει το απόλυτο, με τρεις νικες σε ισάριθμους αγώνες και τέρματα 7-2 υπέρ του.