Γ’ Εθνική: Τον Άρη υποδέχεται ο Εθνικός, στην Χαλάστρα ο Έβρος Σουφλίου (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τις αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικης, με τις ομάδες της Θράκης, με τους σχεδόν υποβιβασμένους Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον κυπελλούχο της ΕΠΣ Έβρου Έβρο Σουφλίου, να αγωνίζονται ο πρώτος εντός έδρας σε ένα παιχνίδι περισσότερο “γιορτή” για τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης που υποδέχεται μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης, ενώ ο δεύτερος εκτός έδρας στην Χαλάστρα με τον Καμπανιακό.

Αναλυτικότερα ο δέκατος τέταρτος Εθνικός Αλεξανδρούπολης με μόλις 25 βαθμούς, θέλει μια καλή εμφάνιση απέναντι με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αφού με βαση την κατάσταση των γηπεδούχων μετά την ήττα -σοκ από το Σουφλί και την δυναμικη του πρωτοπόρου Άρη, η νίκη και η παραμονή φαντάζει “ουτοπία” αν και απομένουν 7 αγώνες για το τέλος.

Συγκεκριμένα μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα, κυρίως στην έδρα του, ο Εθνικός είναι με το ενάμισι πόδι στο τοπικό του έβρου από την νέα χρονιά. Σε δώδεκα παιχνίδια στο “Φώτης Κοσμάς” έχει εντός έδρας μόλις 3 νίκες (Κοζάνη, Κρυα Βρύση, Εθνικός Σερρών στα χαρτιά), έξι ισοπαλίες (Εορδαικό, Κοκκινόχωμα, Δόξα Δράμας, Καβάλα, Καλαμαριά, Θύελλα Φιλώτα) και τέσσερις ήττες (Ηρακλή Αμπελοκήπων, ΑΠΕ Λαγκαδά, Καμπανιακός και Έβρο Σουφλίου).

Ο Εθνικός αυτή την στιγμή βρίσκεται δώδεκα βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και τον Εθνικό Αγιονερίου αν υπολογίσουμε και το παιχνίδι που έχει να δώσει με τον Εθνικό Γαζώρου η ομάδα του Κιλκίς, ενω ακολουθεί και πρόγραμμα “βουνό” για τους εβρίτες. Μετά τον Άρη αντιμετωπίζει τους Καβάλα (εκτός), Ηρακλή Αμπελοκήπων (εκτός), Εθνικό Αγιονερίου (εντός), Λαγκαδά (εκτός), Νέστο (εντός) και Καλαμαριά (34η εκτός), οπότε η σωτηρία συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Από την άλλη ο πρωτοπόρος Άρης από την αρχή του πρωταθλήματος, με μόλις 1 ήττα και 68 βαθμούς θέλει 7 βαθμούς στα υπόλοιπα 7 παιχνίδια του ώστε να κατακτήσει και μαθηματικά την πρωτη θέση και να αρχίσει σιγα-σιγα τον δρόμο της επιστροφής προς την πρωτη κατηγορία όπου και ανήκει. Ο Άρης πέρυσι πέρασε με 0-1 από την Αλεξανδρούπολη, αλλα ο Εθνικός ήταν η ομάδα που με την τρομερή εμφάνιση του Γιάννη Φυσέκη, του στέρησε με το 1-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” δυο βαθμούς που του στοίχησαν στην συνέχεια. Στο πρωτο γύρος την φετινή σεζόν πάντως επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 3-0 στην Θεσσαλονίκη.

Ο Έβρος Σουφλίου που αν και έχει συμφιλιωθεί με τον υποβιβασμό, μετά από οχτώ συνεχόμενες βαριές ήττες (εξαιρείται ο αγωνας με τον Εθνικό Γαζώρου) στους τελευταίους του αγώνες, πήρε μεγάλη νίκη μέσα στην Αλεξανδρούπολη επί του “πελάτη” του Εθνικού και έφτασε τους 17 βαθμούς στο πρωταθλημα. Μάλιστα η νίκη του αυτή επιτεύχθηκε μετά από έναν ολόκληρο γύρο και από την 9η αγωνιστική και τον αγώνα του πάλι με τον Εθνικό στο Σουφλί (1-0 το σκορ).

Η ομάδα του Έβρου Σουφλίου σε δεκαπέντε εκτός έδρας αναμετρήσεις, όπου πέρυσι ήτανε πολύ δυνατός, έχει μόλις μια νίκη αυτή την περασμένη Τετάρτη επί του Εθνικού, τρεις ισοπαλίες με Νέστο, Γάζωρο και Κρύα Βρύση και έντεκα ήττες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αρκετά βαριές σε σκορ.

Ο Καμπανιακός παρά την καλή του πορεια όπως και πέρυσι δεν έχει καθαρίσει με την υπόθεση παραμονής αφού έχει 38 βαθμούς, τέσσερις παραπάνω από το Κοκκινόχωμα που αυτή την στιγμή υποβιβάζεται. Η ομάδα της Χαλάστρας θέλει οπωσδήποτε την νίκη αφου ακολουθεί ρεπό, ενω και το πρόγραμμα είναι παρα πολύ δύσκολο. Στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες στο Σουφλί έμειναν στο 1-1.

Όλες οι αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής θα ξεκινήσουν στις 15.00 το μεσημέρι της Κυριακής και φυσικά θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξή τους από το ThrakiSportS με έμφαση στους αγώνες των ομάδων του Έβρου. Συνοπτικά το πρόγραμμα: Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Άρης, Καμπανιακός – Έβρος Σουφλίου, Θύελλα Φιλώτα – Απόλλων Κρύας Βρύσης, ΑΠΕ Λαγκαδά – Νέστος Χρυσούπολης, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Δόξα Δράμας, Εθνικός Ν. Αγιονερίου – Απόλλων Καλαμαριάς και Ηρακλής Αμπελοκήπων – Κοζάνη. Ρεπό έχει ο Εορδαικός, ενώ Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου 3-0 α.α.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚH ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ