Photos: 80 κλικ απο το ντέρμπι της δεύτερης θέσης των Εφήβων της Ξάνθης με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Σε ματς για γερά νεύρα εξελίχθηκε το ντέρμπι της δεύτερης θέσης για το πρωτάθλημα Εφήβων της Super League, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1, με την Ξάνθη μάλιστα να χάνει και πέναλτι στο φινάλε του αγώνα.

Στο πρώτο ματς η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο οι παίκτες του ΠΑΣ μπήκαν καλύτερα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 61′ όταν μετά απο φάση διαρκείας ο Κωσταμένας με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους πίεσαν, είχαν δοκάρι στο 75′ με τον Αθανασιάδη, και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 85′ με προσπάθεια του Ζουμπουλίδη.

Το ματς στα τελευταία του λεπτά απέκτησε μια άγρια ομορφιά με φρενήρη ρυθμό, και στο 89′ έγινε η φάση του αγώνα ο Ιωάννου ανατράπηκε απο τον Πατσιούρα με τον Παρχαρίδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι, κάτω απο έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων χωρίς ωστόσο παρότι ο κίπερ του ΠΑΣ ήταν τελευταίος να δει την κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιωάννου που είδε τον Πατσιούρα να πέφτει σωστά στην δεξιά του γωνία και να κρατά το 1-1 για την ομάδα, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ξάνθη έφτασε τους 36 βαθμούς και διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών απο τον τρίτο ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας τρία παιχνίδια ακόμη για το τέλος του πρωταθλήματος, και την εξασφάλιση της συμμετοχής στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Περικλής Παρχαρίδης με βοηθούς τους Φερεσιάδη και Οικονομίδης της ΕΠΣ Δράμας.

SKODA ΞΑΝΘΗ(Κώστας Μπεδρελής): Ζουρνατζίδης, Χασάνογλου Φεϊζή (64′ Τζιβανόπουλος), Παπάζογλου, Θεοφυλάκης, Πεταλωτής, Τσαπάρης, Μελιόπουλος, Καλογιάννης, Αθανασιάδης (58′ Ιωάννου), Ιωσηφίδης (82′ Φιλιππίδης), Ζουμπουλίδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Λάζαρος Σέμος): Πατσιούρας, Μπούτζας, Κιτσάκης, Σιώζος, Μπέλλας, Λιάσος, Λιάππης, Κωσταμένας(78′ Λαμπίρης), Μπαλαματσιάς, Ψαρράς, Παπαδόπουλος(83′ Τσούνης)