Super League: Ντέρμπι με φόντο το…final-4 το Σάββατο για τους Έφηβους της Ξάνθης με ΠΑΣ

Ένα απο τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς ετοιμάζονται να δώσουν το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 12:00, οι Έφηβοι της Skoda Ξάνθη που θα υποδεχτούν στα Πηγάδια τον αντίπαλο τους στην μάχη της δεύτερης θέσης ΠΑΣ Γιάννινα, που οδηγεί στo final-4 του πρωταθλήματος Κ17 της Super League.

Οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή μετά την άνετη επικράτηση επί του Παναιτωλικού ξέρουν οτι το ματς με την ομάδα του ΠΑΣ είναι απο τα πλέον κομβικά του πρωταθλήματος, παρότι η ομάδα της Ξάνθης έχει ακόμα τρία παιχνίδια στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος της Α’ φάσης. Ο λόγος μα φυσικά το γεγονός πως η ομάδα της Ξάνθης έχει αβάντζο τρεις πόντους απο την αντίπαλο της και με νίκη θα ξεφύγει στους έξι που θα την καθιστούν το απόλυτο φαβορί για την δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στο final -4 που απο τον Βορρά θα βρεθεί και ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, συν τους δύο πρώτους απο τον όμιλο του Νότου.

Η ομάδα της Ξάνθης που θυμίζουμε ότι και πρόπερσι και πάλι με τον Κώστα Μπεδρελή στον πάγκο όχι μόνο μετείχε στο final -4 αλλά κατέκτησε και τον τίτλο κερδίζοντας στον τελικό τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Ξάνθης πέρα απο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Πηγάδια έχει να αγωνιστεί ακόμα με Ηρακλή(εκτός), ΠΑΟΚ(εντός) και Πανθρακικό(εκτός) ενώ έχει να κάνει και το ρεό της. Ρεπό έχει να κάνει και ο ΠΑΣ που πέρα απο το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια έχει να αγωνιστεί ακόμη με  Πανθρακικό(εντός), Βέροια(εκτός) και Παναιτωλικό(εκτός).

Η ομάδα της Ξάνθης με βάση το γεγονός πως έχει το πλεονέκτημα των τριών πόντων θεωρητικά βολεύεται ακόμη και με ισοπαλία, αρκεί φυσικά να μπορεί στην συνέχεια να κάνει δεδομένα δύο νίκες και ένα θετικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ. Να θυμίσουμε πως στα τρία προηγούμενα παιχνίδια Ξάνθης και ΠΑΣ φέτος η Ξάνθη μετρά μια νίκη μέσα στα Γιάννινα με 2-0, μία ισοπαλία στα Πηγάδια με 1-1, και μία ήττα στα Γιάννινα με 1-0.