Οι (άγνωστες) αθλητικές επιδόσεις της φετινής βασίλισσας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού

Η Κωνσταντίνα Καρκάνη που επιλέχθηκε για βασίλισσα του φετινού Ξανθιώτικου Καρναβαλιού είναι γνωστό ότι έλκει την καταγωγή της από την Ξάνθη, από την πλευρά του πατέρα της, αν και η ίδια μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, οι αναγνώστες του ThrakiSportS έχουν ενημερωθεί από προηγούμενες αναρτήσεις ότι αν και μόλις 18 ετών, πρόκειται για παλιά πρωταθλήτρια του τένις, μέλος μάλιστα της Εθνικής Ομάδας.

Η φωτογραφία είναι από αυτήν την εποχή που εκπροσωπούσε τα ελληνικά χρώματα σε διεθνείς διοργανώσεις τζούνιορς. Σε αυτήν εικονίζεται η Καρκάνη με την Ελένη Χριστοφή, με την οποία πριν πέντε χρόνια είχαν σχηματίσει ένα αρκετά καλό δίδυμο που έλαβε μέρος σε πολλές διοργανώσεις, εγχώριες και μη.  width=Στην συγκεκριμένη επρόκειτο για διεθνές τουρνουά στα Σκόπια με την ονομασία «SparKasse Cup 2011 U14 & Under», όπου Καρκάνη και Χριστοφή είχαν φτάσει στον τελικό του διπλού, όπου έχασαν με 6-3, 6-3 από τις αθλήτριες Maartje Basten/Janine Hemmes από την Ολλανδία.

Εκείνη την εποχή η Καρκάνη ήταν το μεγάλο όνομα στην Ελλάδα στην ηλικία αυτή. Στο απλό είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, όπου την είχε αποκλείσει η Σέρβα Τάμαρα Τόμιτς με 6-3, 6-3 ενώ αντίθετα η Χριστοφή είχε χάσει από μια άλλη Σέρβα ονόματι Εμίλια Ντανσέτοβιτς με  2-6 6-2 6-0 στον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Σήμερα, αν αναζητήσει κανείς τι κάνουν αυτές οι δύο αθλήτριές μας. θα αντιληφθεί ότι δεν συναντά κανείς πλέον το όνομα της Καρκάνη, καθώς φαίνεται ότι εγκατέλειψε το άθλημα σε επίπεδο πρωταθλητισμού αν και μόλις 18 της χρόνια για να αφοσιωθεί στον στόχο των σπουδών, ενώ η Χριστοφή ακόμα και τώρα απασχολεί με τις επιδόσεις της τις ελληνικές εξειδικευμένες με το άθλημα της αντισφαίρισης ιστοσελίδες (αυτήν την εβδομάδα για παράδειγμα συμμετείχε σε τουρνουά στην Κροατία).

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Καρκάνη έχει περάσει στην Σχολή Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά ξαναδιαβάζει για να δώσει Πανελλαδικές προκειμένου αν τα καταφέρει να περάσει στην Σχολή Αστυνομικών. Κάπου στο 2013, δυο χρόνια μετά από την εποχή που ελήφθησαν αυτές οι φωτογραφίες, η Κωνσταντίνα Καρκάνη χάνεται από τις σχετικές καταγραφές αρχείων, των μεγάλων τουλάχιστον τουρνουά της χώρας. Και ας ήταν μέχρι τότε ένα από τα μεγάλα ονόματα που πρωταγωνιστούσαν (δείτε τις επιδόσεις της στις χρονιές από το 2010 και μετά με ένα κλικ ΕΔΩ).

 width=Πάντως, τις μεγαλύτερες επιτυχίες της η Καρκάνη φέρεται να τις είχε το 2009, δηλαδή σε ηλικία 11 ετών, όταν κατά συνέπεια αγωνιζόταν στην κατηγορία U12. Στο tennisnews ανακαλύψαμε ότι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της κατηγορίας «Κορίτσια 12» του 4ου Πανελλαδικού Τουρνουά Τένις Τζούνιορ που είχε διεξαχθεί 7-13 Μαΐου εκείνης της χρονιάς στην Λάρισα, με την Καρκάνη (του ΜΓΣ Καλαμαριάς) να κερδίζει μάλιστα στο τρόπαιο νικώντας στον τελικό την Χείλαρη (του ΟΑ Βάρης) με 7-5, 6-4. Στην αντίστοιχη κατηγορία των αγοριών είχε νικήσει ο Στέφανος Τσττσιπάς, που σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα του ελληνικού τένις, συμμετέχει σε αγώνες επιπέδου γκραν σλαμ και έχει προταθεί από την Ομοσπονδία να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Ρίο!

Επίσης, ο Τσιτσιπάς και η Καρκάνη είχαν κερδίσει στην κατηγορία κάτω των 12 ετών στο τουρνουά Μάστερς των τζούνιορ, που έγινε τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου του 2009 στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των 8 πρώτων στη βαθμολογία τενιστών-στριών κάθε κατηγορίας. Όπως διαβάζουμε στο τότε ρεπορτάζ του tennis24, μάχη για την 1η θέση έδωσαν τρεις τενίστριες, που σημείωσαν 4-1 νίκες. Στην ισοβαθμία υπερίσχυσε η Κωνσταντίνα Καρκάνη (ΜΓΣ Καλαμαριάς), αφήνοντας δεύτερη την Βογιατζοπούλου, τρίτη την Χείλαρη, στην τέταρτη θέση την Χριστοφή, πέμπτη την Αυγέρη και έκτη την Σιμετοπούλου.

Η φετινή βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού γαλουχήθηκε από πολύ μικρή μέσα στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, αλλά όλα δείχνουν ότι οι σημαντικές επιτυχίες της δεν την απέτρεψαν από το να εγκαταλείψει μια ενδεχομένως μεγάλη καριέρα για να μπορέσει να αφοσιωθεί στο διάβασμα και τις σπουδές της. Εκτός και αν σκοπεύει να ξαναπιάσει και πάλι σε επίπεδο πρωταθλητισμού την ρακέτα! Ποτέ δεν είναι αργά και άλλωστε είναι μόλις (ακόμα) 18 ετών…