LIVE και LIVE STREAMING: Η βαρυσήμαντη συνέντευξη Τύπου του Χρήστου Πανόπουλου

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την βαρυσήμαντη συνέντευξη Τύπου που προγραμμάτισε για νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος. 

Καλησπέρα! Μέσα από αυτήν την ανάρτηση θα έχετε απευθείας ενημέρωση για όλα όσα θα πει ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη στην συνέντευξη που προγραμμάτισε εκτάκτως χθες να πραγματοποιήσει στην Αθήνα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωρα 14:05  Η συνέντευξη έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 14:00 και από αυτήν την ανάρτηση θα καταγράψουμε στιγμή προς στιγμή με κείμενο που θα ανανεώνεται συνέχεια όλα όσα θα πει ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα live streaming, όπως μας ενημέρωσαν από την ΠΑΕ, το οποίο θα ανοίξει επίσης σε αυτήν την ανάρτηση.

Ωρα 14:11  Ακριβώς πριν μια εβδομάδα τέτοια περίπου ώρα, τη μέρα που ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε τη ματαίωση των αγώνων του εφετινού Κυπέλλου μετά τα θλιβερά επεισόδια που οδήγησαν στην διακοπή του ημιτελικού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο Πανόπουλος με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι είναι MUST το να βρεθούν ΧΘΕΣ σε ένα τραπέζι ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των ομάδων της Super League και να αποφασίσουν εάν θα το κλείσουν το μαγαζί ή όχι”.

Ωρα 14:16  Κάπως έτσι οδήγησε τον πρόεδρο της Λίγκας Γιώργο Μποροβήλο στην απόφαση να καλέσει σε άτυπη σύσκεψη τους μεγαλομετόχους των ομάδων. Σχεδόν αμέσως ο Πανόπουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση για να συμμετάσχει στην σύσκεψη που ο ίδιος προκάλεσε, αλλά διευκρίνισε ότι ο ίδιος θα έδινε το παρών αν έκαναν το ίδιο και τα πραγματικά αφεντικά των τεσσάρων “μεγάλων”.

Ωρα 14:19  Η μέρα αυτή ήρθε την Τρίτη, τα δυο από τα τέσσερα αφεντικά πήγαν στην σύσκεψη (Σαββίδης και Μελισσανίδης), τα άλλα δύο για λόγους που επικαλέστηκαν δεν εμφανίστηκαν ποτέ και έστειλαν αντιπροσώπους (Μαρινάκης, Αλαφούζος) και λίγο πριν την έναρξή της, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη δημοσιοποίησε ότι ο Πανόπουλος δεν θα πήγαινε τελικά, εξηγώντας το γιατί.

Ωρα 14:23   Το γιατί δεν είχε να κάνει μόνο με την απουσία κάποιων εκ των ισχυρών, αν και πρωτίστως είχε να κάνει με αυτό, αλλά και με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Λίγκα. Δημοσιοποιήθηκε μάλιστα έγγραφο της Ξάνθης προς τον συναιτερισμό που ζητούσε διευκρινίσεις εάν θα δώσουν το παρών όλοι οι ιδιοκτήτες, ή όχι.

Ωρα 14:28  Απάντηση δεν έλαβε ποτέ και έτσι ο Πανόπουλος απουσίασε επιδεικτικά, αλλά έμαθε με κάθε λεπτομέρεια όσα συνέβησαν καθώς έστειλε αντιπρόσωπο τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Γ. Στράτο, ο οποίος και του μετέφερε όλους τους “ωραίους” διαλόγους μεταξύ Σαββίδη, Θεοδωρίδη, Μελισσανίδη και λοιπών για “υπαλλήλους”, “φιλιππινέζες” και λοιπά όμορφα…

Ωρα 14:32  Μετά και από αυτά, ο Πανόπουλος πήρε πρωτοβουλία και κάλεσε τους ιδιοκτήτες των 12 θεωρητικά μικρών ΠΑΕ σε συνάντηση, ώστε να διατρανώσουν αφενός ότι μετέχουν και αυτοί στο πρωτάθλημα, αφετέρου ότι δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς αυτούς.

Ωρα 14:36  Ο Χρήστος Πανόπουλος έχει καλέσει τους ιδιοκτήτες όλων των ομάδων της Super League πλην ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για να αποφασίσουν ουσιαστικά οι ίδιοι τι πρωτάθλημα θέλουν και αν επιθυμούν τελικά να είναι υποχείρια, και εφόσον καταλήξουν να προσπαθήσουν να επιβάλουν τις θέσεις τους στπους τέσσερις μεγάλους.

Ωρα 14:40  Το αν θα ξυπνήσουν οι 12 μικροί είναι κάτι που θα φανεί. Αν συμβεί «έχει καλώς». Αν δεν συμβεί, «πάλι έχει καλώς», που λέει και ο Πανόπουλος στην τελευταία του ανακοίνωση, με την οποία δημοσιοποίησε την πρόσκληση που έχει απευθύνει στις άλλες 11 μικρές ΠΑΕ για την άλλη Πέμπτη.

Ωρα 14:49  Ο Πανόπουλος είναι αποφασισμένος να έρθει ακόμα και σε ρήξη με τους “μεγάλους”, σύμφωνα με διαρροές συνεργατών του. Όπως σημειώνει και σε πρωινό του θέμα το Sport24, εκτιμά ότι εξαιτίας τους, σε συνδυασμό με την “απάθεια” των “μικρών” έχει φτάσει στον… πάτο το ελληνικό ποδόσφαιρο. “Δεν γίνεται να συμβαίνουν όλα αυτά και εμείς να παρακολουθούμε χωρίς να μιλάμε” επισημαίνει.

Ωρα 14:53  Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται: «Πολλοί διερωτήθηκαν αν η πρόταση για 2 διαφορετικά πρωταθλήματα, των “4” και των “12” έχει βάση, ή τη δημοσιοποίησε μεταξύ σοβαρού και αστείου.Όσοι τον γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν ότι αυτήν την πρόταση είχε σκοπό να την καταθέσει και στην άτυπη σύσκεψη των ιδιοκτητών, στην οποία τελικά δεν παραβρέθηκε. Είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση της Super League και όλα δείχνουν ότι στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει δεν θα παραλείψει να εκτοξεύσει αιχμές στη διοργανώτρια. Είναι δεδομένο ότι ο Πανόπουλος θα καταθέσει μια σειρά από προτάσεις που θα πρέπει να γίνουν, τις οποίες θέλησε να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό. “Το σίγουρο είναι ότι θα ακούσετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα” διέρρεαν οι συνεργάτες του».

Ωρα 15:01  Σε λιγότερο από μία ώρα, λοιπόν, η συνέντευξη Τύπου του Πανόπουλου, που θα παρακολουθήσετε απευθείας φυσικά από το ThrakiSportS. Μείνετε συντονισμένοι και κάνετε συχνές ανανεώσεις της σελίδας για να ενημερώνεστε για όλα τα νεώτερα…

Ωρα 15:30 Δύο λαβαράκια της Skoda Ξάνθη είναι τοποθετημένα πάνω στο γραφείο οπού θα καθίσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος.

Ωρα 15:43 Αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν δώσει το παρών στην αίθουσα, περίπου 20 δημοσιογράφοι απο ΜΜΕ της Αθήνας κατά βάση, ανάμεσα τους και το ThrakiSportS, με διπλή μάλιστα παρουσία χάρη στους Γιάννη Γιαγκίνη και Δημήτρη Αρβανιτίδη.

Ωρα 15:49 Στην αίθουσα βρίσκονται και 5 κάμερες απο τηλεοπτικά κανάλια, πράγμα που δείχνει και την σημαντικότητα της συνέντευξης τύπου του ισχυρού άνδρα της Θρακιώτικης ΠΑΕ.

Ωρα 15:55 Οι δύο αντιπρόεδροι της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Γιώργος Στράτος και Γιάννης Παπαδημητρίου είναι παρόντες, και ουσιαστικά είναι αυτοί που υποδέχθηκαν τους δημοσιογράφους που δίνουν το παρών στην συνέντευξη.

Ωρα 16:03 Θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στην προγραμματισμένη για τις 16:00 έναρξη της συνέντευξης τύπου, όπως εξήγησε ο Γ. Στράτος, όχι με υπαιτιότητα Πανόπουλου αλλά για να προλάβουν να έρθουν και άλλοι δημοσιογράφοι που ακόμα είναι στον δρόμο.

Ωρα 16:07  Να πούμε ότι πίσω ακριβώς από την θέση όπου θα καθίσει ο Πανόπουλος υπάρχει μια μεγάλη οθόνη που παίζει εικόνες από το Σαλέ των Πηγαδίων.

Ωρα 16:10 Σε περίπου 3 λεπτά αναμένεται να ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου του κ. Πανόπουλου, όπως μας ενημέρωσε μόλις ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Στράτος.

Ωρα 16:13 Όλα έτοιμα για την έναρξη της συνέντευξης τύπου. Εσείς ήδη μπορείτε να βλέπετε το σχετικό βίντεο κάτω..

Ωρα 16:16 Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο κ. Πανόπουλος ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και την δική του στάση, την υπεύθυνη στάση όπως ανέφερε, ότι αφού δεν μαζεύτηκαν όλοι δεν είχαμε λόγο να δώσουμε το παρών.

Ωρα 16:17 Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αναφέρθηκε στις θετικές και αρνητικές του στιγμές στο ποδόσφαιρο. Ως θετική ανέφερε την κατάκτηση του Euro απο την Εθνική μας ομάδα το 2014, ενώ ως αρνητική την σημερινή κατάσταση του Ελληνικού Επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ωρα 16:19 “Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όσοι έχουν άδεια οπλοφορίας σε λίγο θα πηγαίνουν στο γήπεδο με όπλα… Οι 4 μεγάλοι έχουν αναγάγει το τελευταίο διάστημα το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε μονομαχία στο “Ελ Πάσο” ανέφερε για την περιρρέουσα κατάσταση ο κ. Πανόπουλος.

Ωρα 16:22 “Δεν την ονειρεύτηκα  έτσι την Super League, δεν την ονειρευτήκαμε έτσι όσοι πρωτοστατήσαμε στην δημιουργία της. Η κατάσταση σήμερα έχει φτάσει στον πάτο, πιο πάτος δεν πάει… Πρέπει να πέσουν οι τόνοι απο τους μεγάλους, να πέσουν χθές γαμώτο, δεν πάει άλλο” συνέχισε ο ισχυρός άνδρας της Θρακιώτικης ΠΑΕ.

Ωρα 16:27 “Οι μεγάλες ομάδες παρότι τα πρώτα χρόνια της Super League ήταν καλά έως εξαιρετικά καλά, επέλεξαν τον παλιό δρόμο. Πάντα υπήρχε η κόντρα μεταξύ τους αλλά ποτέ σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα” ανέφερε ο κ. Πανόπουλος.

Ωρα 16:31 “Θεωρώ fair την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ώστε να δοθεί ένα ποσοστό του Champions League στις λεγόμενες μικρές ομάδες. Αλλά εγώ θα έλεγα κάτι άλλο γιατί να μην κάνουμε αυτό που γίνεται στην Γαλλία, οπού τα τηλεοπτικά μετά απο πρόταση των μεγάλων μοιράζεται ισομερώς σε όλες τις ομάδες στο 100%” πρότεινε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

Ωρα 16:34 Ο κ. Πανόπουλος να συνεχίζει σε έντονο ύφος: “Με βρίζουν Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί, Αεκτσήδες και ΠΑΟΚτσίδες ότι η Skoda Ξάνθη είναι παράρτημα, να σας ξεκαθαρίσω κάτι απο τότε που είμαι εγώ σας διαβεβαιώνω οτι η Ξάνθη ποτέ δεν ήταν παράρτημα κανενός και για το χρονικό διάστημα που θα είμαι ακόμα στην Ξάνθη και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ελπίζω λίγο, δεν θα γίνει ποτέ παράρτημα κανενός ούτε θα υποχρεωθεί σε κανέναν”.

Ωρα 16:36 Ο κ. Πανόπουλος ολοκλήρωσε την συνέντευξη του αναφέροντας την φράση “Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα” αναφερόμενος στην κατάσταση της σημερινής Super League τονίζοντας πως θα πρέπει να επανακαθοριστεί ο τρόπος λειτουργίας της και οι στόχοι της. Επανέλαβε πάντως ότι ελπίζει να παραμείνει για λίγο χρόνο ακόμα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ωρα 16:38 Η συνέντευξη τύπου συνεχίζεται με ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Η πρώτη από το ThrakiSportS, αν έχει ανταποκριθεί έστω και ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ στην πρόσκλησή του, για την συνάντηση της άλλης εβδομάδας. Απάντησε: “Έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά περισσότεροι από ένας”

Ωρα 16:40 Σε επόμενη ερώτηση απάντησε ότι δεν είχε καμία επαφή με κανέναν από τους 4 ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ πριν προχωρήσει στην κίνησή του αυτή.

Ωρα 16:42  Σε ερώτηση αν θα έμπαινε μπροστά ως πρόεδρος της Super League: “Δεν θα αναλάβω θέση Μποροβήλου. Υπάρχουν πιο ικανοί από εμένα, περισσότερο χρόνο. Πάντα υπάρχουν προτάσεις , η πατρίδα δεν πάσχει από ικανά στελέχη. Από εφαρμογή νόμων πάσχει”.

Ωρα 16:44 Σε ερώτηση για τις έρευνες της δικαιοσύνης: “Δεν ειμαι δικαστής, να αποφανθεί η δικαιοσυνη. Ανεξάρτητα από την απόφαση, μπορούμε εμείς οι ίδιοι, οι υπάρχοντες να κάνουμε ξανά το ποδόσφαιρο, ασχέτως της σκιάς που υπάρχει. Εγώ είμαι κατηγορούμενος και έρχομαι σε ένα τραπέζι να συζητήσω. Δεν θα με ακούσετε; Εγώ θα ακούσω τον οποιοδήποτε Πανόπουλο, ακόμα και όποιον είναι στην φυλακή, αν έχει προτάσεις να κάνει”.

Ωρα 16:46 Σε ερώτηση σχετικά με την ΕΠΟ ο κ. Πανόπουλος ανέφερε: “Η ΕΠΟ θα πρέπει να αλλάξει όνομα, να γίνει διαιτησία, όλο το ζήτημα είναι εκεί. Αν διασφαλιστεί ισονομία στην διαιτησία δεν θα ενδιαφέρεται κανείς για την ΕΠΟ και τις εκλογές της”.

Ωρα 16:51  Σε ερώτηση για την Πολιτεία απάντησε ότι είναι λάθος η διακοπή του Κυπέλλου. Έπρεπε ο Κοντονής να απευθυνθεί στην ΕΠΟ, να της απαιτήσει να γίνουν τα επόμενα ματς χωρίς ενδεχομένως κόσμο στις εξέδρες και με ξένους διαιτητές και αν αρνούνταν, “τότε να το έκλεινε το μαγαζί”, όπως είπε.

Ωρα 16:53  Σε ερώτηση για Γκιρτζίκη: “Όλοι κρινόμαστε, έτσι κρίνεται και η ΕΠΟ παό τα έργα της. Λρίνω ότι δεν είναι τόσο θετικός όσο θα ήθελα, για να είμαι κομψός. Άρα πρέπει όλοι μαζί να βρούμε την επόμενη μέρα που θα εκφράζει όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου”.

Ωρα 16:55  “Δίνω τον λόγο της ανδρικής μου τιμής ότι δεν θυμάμαι τα τελευταία 6-7 χρόνια, για να μη πω δέκα, να έχω μιλήσει με κανέναν από τους ιδιοκτήτες των 12 μικρομεσαίων ομάδων. Μόλις χθες με πήρε ο Κομπότης, για να πει ότι θα είναι στη συνάντηση”.

Ωρα 16:59 ” Αν υπάρχει η βούληση δεν είναι αργά. Δεν μπορούν να μην δούνε τη λογική”, σχολιάζοντας πώς θα αντιδράσουν οι τέσσερις μεγάλοι.

Ωρα 17:02  Σε ερώτηση αν θα φύγει σε λίγα χρόνια από το ποδόσφαιρο: “Σε λίγα χρόνια θα φύγω από το ποδόσφαιρο; Χρόνια; Ποια χρόνια; Σε λίγο μπορεί να πεθάνω κιόλας…”

Ωρα 17:05  Σκέψη Πανόπουλου για πλάνο τριετίας, που να έχει υποστήριξη ώστε να μπορέσουν και αυτοί που πέφτουν να ξαναβρουν τα βήματα τους, πληρόντας κάποιες προϋποθέσεις

Ωρα 17:11  Σε νέα ερώτηση του ThrakiSportS αν έχει μιλήσει με αυτούς που φτιάξανε την Super League, Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη, Ντέμη και αν σκοπεύει να τους μιλήσει να τους βάλει στο κόλπο, σαν προτέρα κατάσταση στις μεγάλες ομάδες, να πιέσουν τους νυν: “Όχι. Δεν έχω μιλήσει. Μόνον ο Πηλαδάκης με πήρε, να μου δώσει συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και να μου πει κρίμα που δεν έχει ομάδα, θα ερχόταν πρώτος στην συνάντηση. Δεν πήρα ούτε Βαρδινογιάννη, ούτε Κόκκαλη ούτε τον κ. Νικολαΐδη…”.

Ωρα 17:14  Σε νέα ερώτηση ThrakiSportS αν η αναφορά του ότι σε λίγο θα εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, δείχνει κάποια απαισιοδοξία και αν σκέφτεται να εγκαταλείψει αν τυχόν  δεν πετύχει η προσπάθειά του: «Θα συνεχίσω να μάχομαι για τις απόψεις και τις ιδέες μου, που πιστεύω ότι αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων».

Ωρα 17:17 Σε νέα ερώτηση γιατί μένει στο ποδόσφαιρο, αφού δεν τον εκφράζει πλέον; «Που θα αφήσω την ομάδα; Αν ενδιαφέρεστε, σας λέω ότι η Skoda ίσως είναι η μοναδική ομάδα που μπαίνοντας ορκωτοί δεν έχει δάνειο, τα ικα και τεβε είναι όλα πληρωμένα. Στις 30/6/16 το ταμείο θα είναι θετικό μ,ε κέρδη γύρω στις 230.000. Έχουμε ιδιόκτητο γήπεδο, έστω μικρό, και ένα μίνι αθλητικό κέντρο, δικά μας, όχι δανεικά από το κράτος για 50 χρόνια. Όποιος έρθει, συζητάμε. Να φέρει την πρότασή του σε έναν κλειστό φάκελο και συζητάω τα πάντα” (χαριτολογώντας το τελευταίο).

Ωρα 17:19  Κάνοντας αναφορά σε Skoda Ξάνθη, είπε “ας λέμε Ξάνθη καλύτερα, γιατί έχουμε και κάποια προβλήματα με την Skoda”. Όταν τον ρωτήσαμε αν μας έδωσε μόλις το νέο όνομα, απάντησε πάντως: “Όχι, δεν σας έδωσε το νέο όνομα”

Ωρα 17.19  Σε αναφορά για την εθνική διάσταση της παρουσίας της Ξάνθης στην Super League, ο Χρήστος Πανόπουλος ανέφερε ότι πράγματι η παρουσία της είναι πολυδιάσταση. Αλλά πρόσθεσε: “Και του Πανθρακικού εξίσου με την Skoda, ίσως και περισσότερο, είναι πιο κοντά στα σύνορα”.

Ωρα 17:22 Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου, πάνω από μια γεμάτη ώρα η διάρκειά της. Μείνετε στο ThrakiSportS, σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλήρες ρεπορτάζ απο την συνέντευξη τύπου με όλες τις αναφορές του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.