ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Διπλασίασε τις νίκες επί της ΑΕ Κομοτηνής η Ασπίδα Ξάνθης και πέρασε στα ημιτελικά

Την ανωτερότητα της επιβεβαίωσε και στο δεύτερο παιχνίδι η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης που κέρδισε και στην Κομοτηνή την ΑΕΚ και έκανε το 2-0 στις νίκες που της δίνει την πρόκριση στα ημιτελικά της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ οπού θα βρει μπροστά της τον Πανσερραϊκό.

Οι παίκτες του Χρήστου Βαχαρίδη μπήκαν από την αρχή δυνατά και πήραν τα ηνία του αγώνα, θέλοντας να χτίσουν διαφορά ικανή να τους  δώσει μεγαλύτερη ηρεμία στην συνέχεια του παιχνιδιού, κάτι που κατάφεραν με την λήξη του ημιχρόνου έχοντας διψήφια διαφορά πόντων. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μεχμέτ Τσαούς μπήκαν πιο δυνατά θέλοντας να μπουν ξανά στην διεκδίκηση της νίκης μείωσαν στους 5, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες της Ασπίδας πάτησαν το γκάζι όταν χρειάστηκε και έφτασαν στη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με την ΑΕ Κομοτηνής παίρνοντας την πρόκριση για την τελική τετράδα.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Παπαδόπουλος, Καραμανλής και Μπορμπίδης που προσπαθούσαν για την ΑΕΚ, ενώ για την Ασπίδα Ξάνθης οι Κουρτίδης, Ντεμάι, Πάτσης, Σμυρλόγλου και Παυλάκης οδήγησαν την ομάδα τους στην πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Διαιτητές: Ντούρας – Σιμιτζής

Δεκάλεπτα: 16-20, 33-43(ημίχρονο), 50-55, 60-71 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Μεχμέτ Τσαούς Μ.) : Τσορπίδης, Παπαδόπουλος  18(3), Καραμανλής  19, Σωτίδης Τζελέπης, Αχυρόπουλος  2, Αγγελάκης, Αμπουσίδης, Λαγαμτζής  6, Κυμπάρης, Φωτακάκης  2, Μπορμπίδης 13

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Βαχαρίδης): Τσεκής 2, Χαραλαμπίδης, Αρβανιτάκης , Κυβρακίδης,Παυλάκης 10(2), Πατσής 14, Κουρτίδης 16(2), Ντεμάι 13, Ρούμογλου, Τσουράπας 4, Σμυρλόγλου 12(4), Χατζηγεωργίου 2