Διπλή ατυχία για τα δίδυμα αδέρφια Ξενοδοχίδη στο εφηβικό «Ελ Θράκικο»! Στο νοσοκομείο μετά από «απώλεια μνήμης» ο Ηλίας…

Μέρα που δεν θα θέλουν να θυμούνται με τίποτα είναι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου τα δίδυμα αδέρφια Γιώργος και Ηλίας Ξενοδοχίδης που αγωνίζονται στην Κ17 του Πανθρακικού.

Δεν είναι τόσο η ήττα της Εφηβικής ομάδας των “πράσινων” με 2-0 απο την Ξάνθη, αλλά η διπλή ατυχία των γεννημένων στις 16 Απριλίου του 1999 αδερφών που αποχώρησαν απο το γήπεδο τραυματίες, με τον Ηλία μάλιστα να μεταφέρεται και στο νοσοκομείο!

Πιο συγκεκριμένα η αρχή έγινε όταν στο 18′ ο Γιώργος Ξενοδοχίδης αποχώρησε από το γήπεδα με αναγκαστική αλλαγή καθώς μετά απο μια δυνατή μονομαχία έπεσε στο έδαφος με άσχημο τρόπο, νιώθοντας πόνους στην μέση, και όπως αποδείχθηκε υπέστη μυϊκή κάκωση και έτσι έγινε αλλαγή για να πάρει την θέση του ο Χασάν Μέριτς.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως το είχε ο έτερος Ξενοδοχίδης, ο Ηλίας, που μετά απο μια αρκετά δυνατή μονομαχία έπεσε στο έδαφος προκαλώντας την ανησυχία όλων καθώς χτύπησε στο πρόσωπο, ωστόσο έδειξε να μην έχει πρόβλημα και ολοκλήρωσε κανονικά το ημίχρονο.

Μετά το πέρας του πρώτου μέρους ωστόσο και ενώ οι ομάδες ήταν στα αποδυτήρια, ο 17χρονος χαφ του Πανθρακικού υπέστη μικρή απώλεια μνήμης που ανησύχησε  τους ανθρώπους των “πράσινων”, με την λύση να δίνει ο γιατρός του αγώνα Γιάννης Κουτσογιάννης που εξέτασε τον νεαρό ποδοσφαιριστή και διέγνωσε ευτυχώς για τον νεαρό «περιτραυματική απώλεια μνήμης» ή πιο απλά «ελαφρά κρανιοεγκεφαλική κάκωση».

Παρότι ο νεαρός άρχισε να νιώθει καλύτερα ο γιατρός προέτρεψε τον Ξενοδοχίδη άμεσα να πάει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους περισσότερο για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση. Φυσικά ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και αργότερα πήρε εξιτήριο χωρίς να υπάρχει περαιτέρω ανησυχία και επιδείνωση της υγείας του.

Ευτυχώς και τα δύο αδέρφια δεν είχαν κάτι σοβαρό ωστόσο ήταν μια σπάνια στιγμή. Πιθανόν να επιβεβαιώνεται και αυτό που λένε για τους δίδυμους, δηλαδή όταν χτυπά ο ένας, πονά και ο άλλος. Ωστόσο αξίζει να τονίσουμε το πόσο καταλυτική ήταν η παρουσία του γιατρού Γιάννη Κουτσογιάννη, γιατρό με τον οποίον η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη συνεργάζεται για όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο των τμημάτων υποδομής της, και πόσο σημαντικό και σοβαρό ζήτημα είναι η παρουσία ιατρών στα γήπεδα, και όλα αυτά συνέβησαν μια μέρα μετά την ομόφωνη απόφαση απο τη νέα αγωνιστική σαιζόν να γίνει υποχρεωτική η παρουσία γιατρών σε όλα τα γήπεδα της ΕΠΣ Ξάνθης.