Ο Σταύρος Αρχοντούδης για τη φετινή πορεία της ΓΕΑ και τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας

Ο παίκτης της ομάδας βόλεϊ της ΓΕΑ Σταύρος Αρχοντούδης παραχώρησε συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή “Τα σπορ στον Άλφα” και τον Ζαχαρία Μπαλτζή, όπου αναφέρθηκε στην πορεία της ΓΕΑ τη φετινή σεζόν στην Α2 Ανδρών, τη σταθερή παρουσία των Εβριτών στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και στις ομάδες που θεωρεί ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Volley League.

Επίσης μίλησε για την αλλαγή της θέσης του στον αγωνιστικό χώρο, βοηθώντας πλέον και στην επίθεση εκτός από την άμυνα (φέτος αγωνίζεται ως ακραίος, τα προηγούμενα χρόνια ως λίμπερο) και σχετικά με τους στόχους της ομάδας, όπου κάθε χρόνο θέλει να πραγματοποιεί ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Αν και αναβλήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο τα δύο παιχνίδια της, η ομάδα δείχνει να ξεφεύγει πλέον εντελώς από την ζώνη των πλέι άουτ, εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην κατηγορία. Αναφορικά με το αν είναι εφικτός ο στόχος της πέμπτης θέσης, ο Σταύρος Αρχοντούδης απαντά: «Από την αρχή στόχος της ομάδας είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Υπάρχουν βέβαια πρόβληματα τόσο για εμάς όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες καθώς η κατηγορία είναι ερασιτεχνική. Ειδικότερα κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν στα εκτός έδρας παιχνίδια λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρέωσεων, όμως πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Μαθηματικά ακόμα δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο της παραμονής στην κατηγορία, θέλουμε ακόμα κάποιους βαθμούς, που θεωρώ ότι θα τους πάρουμε σχετικά εύκολα στα επόμενα ματς, ποντάροντας φυσικά στην έδρα μας, όπου με τη βοήθεια του κόσμου τα πηγαίνουμε αρκετά καλά στα παιχνίδια. Λαμβάνοντας υπόψιν πως έχουμε και ένα παιχνίδι λιγότερο θεωρώ πως η πέμπτη θέση είναι εφικτός στόχος».

Η ΓΕΑ έχει σταθερή παρουσία στην Α2 Ανδρών εδώ και αρκετά χρόνια. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Η απάντηση του Αρχοντούδη ξεκάθαρη: «Το μυστικό είναι πως η ΓΕΑ στηρίζεται στα δικά της παιδιά, σε άτομα που κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη και είναι είτε έφηβοι από την ομάδα του Εθνικού είτε πιο έμπειροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, όπως ο Γραμματικάκης κι εγώ επίσης. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά για την ομάδα, καθώς είναι 11-12 εκτός έδρας αποστολές και ταξίδια μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάνεννα, όμως προσπαθούμε όλοι διοίκηση, παίκτες και τεχνικό επιτελείο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα πλέον έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην Α2, αναμφίβολα σπουδαίο επίτευγμα. Ακόμα σημαντική είναι η παρουσία των πιο μικρών σε ηλικία παιδιών, καθώς το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό κάτι που τους βοηθάει και στην μετέπειτα πορεία της καριέρας τους».

Νίκη Αιγινίου και Πήγασος Πολίχνης είναι οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει από τον βόρειο όμιλο, θα είναι όμως σε θέση να διεκδικήσουν την άνοδο στη Volley League; Ο Εβρίτης παίκτης τονίζει ότι θα γίνει μεγάλη μάχη με τους συλλόγους των άλλων ομίλων: «Νομίζω ότι η Νίκη Αιγινίου αποτελεί την καλύτερη ομάδα του ομίλου, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί ο Πήγασος Πολίχνης και θεωρώ πως αυτές οι δύο ομάδες από τον όμιλο μας θα διεκδικήσουν μέσω των μπαράζ την άνοδο τους στην μεγάλη κατηγορία. Όμως έχω την αίσθηση πως στην Α1 τελικά θα ανέβουν ομάδες από τους Νότιους ομίλους και ειδικότερα από τον όμιλο, που βρίσκονται ΑΕΚ, Κύζικος και Ηρακλής Χαλκίδας, καθώς είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τις υπόλοιπες. Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως σ’ αυτές τις ομάδες αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία αθλητές από την Αλεξανδρούπολη, όπως ο Γρηγόρης Κοντοστάθης στην Χαλκίδα, ενώ υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και τους ομίλους παίκτες από την πρωτεύουσα του Έβρου, κάτι που δείχνει πολλά».

Ο Σταύρος Αρχοντούδης αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες στο φετινό ρόστερ της ΓΕΑ. Τα προηγούμενα έτη αγωνιζόσουν ως λίμπερo, φέτος όμως βοηθάς την ομάδα και στην επίθεση. Πώς προέκυψε η αλλαγή θέσης; «Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα, όπου χρειάζεται, πάντα αυτό έκανα. Τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόμουν στη θέση του λίμπερο, όσον αφορά φέτος υπήρχε αυτό το κενό στη θέση του ακραίου και προσπαθώ όσο μπορώ να το καλύψω. Όλα στο βόλεϊ και γενικότερα στον αθλητισμό είναι θέμα προπόνησης, δουλειάς, θέλει πολύ προσπάθεια, για να μπορέσεις να πετύχεις κάποια πράγματα».

Αναφορικά με την απόφασή του πριν αρκετά χρόνια να ασχοληθεί με το βόλεϊ και όχι με κάποιο άλλο άθλημα, απαντά: «Από το σχολείο μου άρεσε αυτό το άθλημα. Μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη, όπου είναι μια πόλη του βόλεϊ, εκείνη την εποχή όλα τα παιδιά της ηλικίας μου ασχολούνταν με ποδόσφαιρο ή βόλεϊ, εγώ επέλεξα την πετοσφαίριση και όσο περνούσε ο καιρός έγινε πιο εντατική η ενασχόληση με το συγκεκριμένο σπορ». Όσο για τους στόχους του για το μέλλον; «Ο βασικός είναι η ομάδα να μείνει γρήγορα στην κατηγορία φέτος, από εκεί και πέρα του χρόνου σκοπός είναι να φτιαχτεί ένα σύνολο, που θα πάει τη ΓΕΑ ένα βήμα παραπάνω αγωνιστικά κι σ’ αυτό θέλω να συμβάλω με την παρουσία μου».