Το pregame της συνάντησης Παναχαϊκή – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (20.00, LIVE ThrakiSportS)

Την επιστροφή στις νίκες για το πρωτάθλημα θέλει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, όπου στην Πάτρα και στο γυμναστήριο της Αγυάς θα αντιμετωπίσει την ανεβασμένη Παναχαϊκή που θέλει βαθμούς για να αποφύγει τα πλει άουτ παραμονής (20.00, LIVE ThrakiSportS).

O Eθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από την νίκη 3-2 επί της Ορεστιάδας στο κύπελλο και την ήττα με το ίδιο σκορ από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση. Τα δύσκολα είναι μπροστά με τους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες κόντρα στη Μπενφίκα αλλά και το ταξίδι στην Πορτογαλία. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη που στοχεύει εξάδα βρίσκεται στους 21 βαθμούς αλλα χρειάζεται καποιους ποντους ακομα ωστε να εξασφαλιστει.

«Δε μας κυνηγάει το αποτέλεσμα αλλά μας κυνηγούν οι υποχρεώσεις μας και οι προσδοκίες που έχουμε δημιουργήσει μετά τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων μας. Μας περιμένει δύσκολος αγώνας αλλά είμαστε έτοιμοι και σε καλή κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να κυνηγάς πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη αλλά όλη η ομάδα έχει δείξει πως μπορεί να ξεπερνάει τα όρια της», δήλωσε ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

Από την άλλη προβλήματα δεν υπάρχουν στην Παναχαϊκή και ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Λυκούδης είπε: «Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι πολύ καλή ομάδα και έχει δυναμική στα τελευταία ματς. Ήρθε η ώρα να μαζέψουμε βαθμούς για να πετύχουμε στο στόχο της παραμονής. Είμαστε σε καλή κατάσταση, παίζουμε στην έδρα μας και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Η διοίκηση του ΤΑΑ Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας προσκαλεί τους φίλους του συλλόγου για συμπαράσταση: «Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους οπαδούς μας να γεμίσουν το κλειστό γήπεδο της Αγυιάς και να ενισχύσουν την ομάδα μας όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι ώστε να αποτελέσουν τον παίκτη παραπάνω στην αυριανή αναμέτρηση και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μια ακόμα νίκη».

Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Γεροθόδωρος και Φραγκάκης. Στον Α΄γύρο στον Έβρο ο Εθνικός νίκησε 3-2 σετ παρότι έχανε 2-0 σετ, ενώ σε τρεις αγώνες με την Παναχαϊκή έχει μόνο νίκες τα δυο τελευταια χρόνια.