Αιχμές Χατζηνικολάου για τον τρόπο που στήθηκε ο φετινός Πανθρακικός! «Κυνηγάμε τη Βέροια, όχι τον Ατρόμητο» δηλώνει…

Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης  φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Πανθρακικού, Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος μίλησε για την πορεία και τους στόχους της ομάδας του. Παράλληλα, δεν δίστασε να σχολιάσει ότι η ομάδα στήθηκε εξ αρχής λάθος, αφήνοντας εμφανέστατα αιχμές για τους προκατόχους του στον πάγκο αλλά και όσους ενεπλάκησαν στον μεταγραφικό σχεδιασμό, ενώ σε σχέση με το ποια ομάδα κυνηγά, απάντησε με ειλικρίνεια ότι ο Πανθρακικός κυνηγά την Βέροια (όπου πήγε ο προκάτοχός του Δ.Ελευθερόπουλος) και όχι ο Ατρόμητος, που έχει μεγάλο βάρος και θα βρει τα πατήματά του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Χατζηνικολάου στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»:

Για την ισοπαλία από τον Λεβαδειακό: «Ο Λεβαδειακός είχε μόλις μία ευκαιρία με τον Μπεν. Δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία στην εστία μας. Εμείς είχαμε μια ευκαιρία με τον Ιγκόρ και θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει γρηγορότερα. Παίζαμε με 10 παίκτες αλλά οι παίκτες ανταποκρίθηκαν. Δεχτήκαμε ένα κρύο γκολ, που πιστεύω πως δεν ήταν πέναλτι. Κατά την άποψή μου».

Για το πρόβλημα του Πανθρακικού, ανέφερε: «Έχει μείνει πολύ πίσω στο θέμα του σκοραρίσματος γιατί βρέθηκε σε κακή χρονιά ο Ιγκόρ. Τραυματίστηκε και ο Τζάνης και έμεινε από σκόρερ η ομάδα. Έμεινε πίσω γιατί χτίστηκε λάθος η ομάδα. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Να πασχίσουν τα παιδιά και να τα δώσουν όλα, μήπως μπορέσουμε και σώσουμε τη χρονιά. Είχε σοβαρό τραυματισμό ο Ιγκόρ και έμεινε πολύ καιρό έξω. Τα τελευταία 2-3 είναι που παίζει 90 λεπτά και του βγαίνει και η κούραση γιατί έμεινε πολύ καιρό χωρίς αγώνες».

Για τα συστατικά που χρειάζεται η ομάδα για τη συνέχεια, σχολίασε: «Θέλει ψυχικά αποθέματα. Διάθεση και πίστη για να δίνεις όσα μπορείς κάθε Κυριακή και στο τέλος να κάνεις ταμείο. Και πέρυσι αυτή η ομάδα ήταν σε χειρότερη μοίρα και κατάφερε και έσωσε την κατηγορία. Πείτε το από θαύμα ή κάτι άλλο, μας έδειξε ότι μπορεί. Αν είμαστε ρεαλιστές ξέρουμε ότι είναι πολύ μακριά, ενώ περιμένουμε και γκέλες από τις παραπάνω ομάδες. Το κακό ήταν ότι μείναμε για πολύ καιρό στις τελευταίες θέσεις. Όταν απομακρύνονται οι από πάνω τα πράγματα δυσκολεύουν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Για το ποια ομάδα μπορούν να βάλουν από κάτω, ανέφερε: «Ο πιο επικίνδυνος που θα κινδυνεύσει είναι ο αμέσως από πάνω. Που τώρα είναι η Βέροια. Αν η Βέροια συνεχίσει να μην κερδίζει στην έδρα της τότε ευελπιστούμε να τη φτάσουμε. Ο Ατρόμητος βρίσκεται σε κακά φεγγάρια και έχει ένα ειδικό βάρος. Θα ξεκολλήσει κάποια στιγμή. Νίκησε και την ΑΕΚ. Έχει καλούς παίκτες και ματς λιγότερο».

Για το αν είναι έτοιμος ο Φωτάκης, είπε: «Σήμερα προσπάθησε να μπει. Δεν μπορούμε να τον υπολογίζουμε την Κυριακή. Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος. Δεν μπορεί να δώσει όσα μπορεί ακόμα. Μία προπόνηση έχει κάνει». Για το αν υπάρχει πίστη για την παραμονή: «Το πιστεύουν οι παίκτες και δείχνουν μεγάλη διάθεση. Απόδειξη είναι το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Το είδατε και με τον τρόπο που πανηγύρισαν όλοι. Το κλίμα είναι πολύ καλό στα αποδυτήρια. Έχουμε οικογενειακό κλίμα στην ομάδα». Τέλος, για το ματς με τον Πλατανιά σχολίασε: «Είναι κάθε ματς τελικός. Το θέμα είναι να πιστέψουν οι παίκτες ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Βάσει υλικού θα έπρεπε να είναι ψηλότερα και να έχει βλέψεις για άλλα πράγματα».