Άπορη γυναίκα στην Κομοτηνή καλείται να πληρώσει 1.360 ευρώ στη ΔΕΗ

Το προχωρημένο της ηλικίας της αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν της επιτρέπουν να εργαστεί. Έτσι προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την πενιχρή προνοιακή σύνταξη που λαμβάνει κάθε δίμηνο. Πρόκειται για 620 ευρώ το δίμηνο, χρήματα με τα οποία πρέπει να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα και να πληρώσει λογαριασμούς.

Σε ένα μικρό σπίτι στο Τέρμα Αδριανουπόλεως στην Κομοτηνή διαμένει η Σοφία Παρίδου, μία ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας.

Λαμβάkomotiniνει προνοιακό επίδομα ωστόσο με 310 ευρώ το μήνα αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες της. Έτσι το τελευταίο χρόνο αφήνει απλήρωτο το λογαριασμό του ρεύματος. Οι μήνες πέρασαν, οι φάκελοι συνεχίζουν να έρχονται στο σπίτι, ωστόσο η γυναίκα δεν έχει τους οικονομικούς πόρους που θα της επιτρέψουν να έρθει σε διακανονισμό με τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού για να αποπληρωθεί το χρέος της.

Μετά από ένα χρόνο οφείλει 1.360 ευρώ στη ΔΕΗ. «Ένα χρόνο έχω απλήρωτο το λογαριασμό μου, φοβάμαι μη μου το κόψουν γιατί δεν έχω τα χρήματα να πληρώσω», είπε στο «Χ». Το προχωρημένο της ηλικίας της αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν της επιτρέπουν να εργαστεί. Έτσι προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την πενιχρή προνοιακή σύνταξη που λαμβάνει κάθε δίμηνο. Πρόκειται για 620 ευρώ το δίμηνο, χρήματα με τα οποία πρέπει να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα και να πληρώσει και λογαριασμούς.

«Είπα να κάνω ρύθμιση αλλά επειδή δεν έχω χρήματα δεν μπόρεσα. Ζω με μία αναπηρική σύνταξη, έχω 81% αναπηρία και παίρνω το δίμηνο 620 ευρώ», ανέφερε. Τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και οικονομική στήριξη ζητά η γυναίκα, απευθύνοντας έκκληση μέσω του «Χ». «Ζητάω από τον κόσμο να με βοηθήσει με ό,τι μπορεί», είπε. Το τηλέφωνο επικοινωνίας της ηλικιωμένης είναι 698-6598881. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την Σοφία Παρίδου μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί της.
Πηγή: www.xronos.gr