Τόρο και διεθνείς στο πλευρό της 28χρονης Ντένιας που διαγνώστηκε με σπάνιας μορφής καρκίνο στην καρδιά

Συγκίνηση σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει ο αγώνας της 28χρονης Ντένιας Παράσχη από τη Ζάκυνθο που διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά. Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για τη νοσηλεία της νεαρής κοπέλας σε εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής, ανάμεσά τους και οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας, όπως δήλωσε ο Ξανθιώτης αρχηγό της Βασίλης Τοροσίδης.

Πριν κλείσει τα 28 της χρόνια η Ντένια Παράσχη διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Το κόστος για την νοσηλεία της σε εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής ξεπερνά την οικονομική δυνατότητα της οικογένειάς της. Την ίδια στιγμή η γραφειοκρατία των δημοσίων υπηρεσιών «στραγγαλίζει» τις ελπίδες της για την έγκαιρη αντιμετώπιση της ασθένειάς της. Η ίδια βρήκε ως έσχατη λύση να κάνει μια ανάρτηση  στο facebook, όπου η σελίδα που δημιουργήθηκε για εκείνη αριθμούσε ήδη πάνω από 10.000 μέλη μέσα σε μόλις 2 ημέρες και πλησιάζει πλέον τα 15.000 με τη συμπλήρωση της τρίτης.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι έκδηλο απ’ όλες τις πλευρές, ωστόσο η Ντένια χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να ξεπεράσει την περιπέτεια της και να επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ. Με την υπόθεση της Ντένιας Παράσχη ασχολήθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής (βουλευτής Ζακύνθου άλλωστε), ο οποίος ανέφερε πως βρίσκεται σε ετοιμότητα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά της νεαρής, όποτε χρειαστεί, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό το πρόβλημα υγείας της Ντένιας, έχει ενεργοποιηθεί μια «γραμμή ζωής» σε όλη την Ελλάδα αλλά και μεταξύ των ομογενών σε όλο τον κόσμο για συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για να σωθεί η 28χρονη. Από την Δευτέρα, οι ουρές στην Εθνική Τράπεζα στην Ζάκυνθο έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και άνθρωποι όλων των ηλικιών προσφέρουν για την Ντένια ό,τι μπορούν. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, για την στήριξη τους στην σπουδαία μάχη που δίνει η Ντένια», είπε ένας δίλος της οικογένειας Παράσχη.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο δήλωσε πως «χθες μέσα σε ένα πρωί, οι Έλληνες πολίτες συγκέντρωσαν το ποσό των 70.000 ευρώ περίπου για να μεταφερθεί η Ντένια στην Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», ενώ για την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, ανέφερε ότι «από κάθε μέρος της Ελλάδας, απλός κόσμος έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια για να προσφέρει ο καθένας το ελάχιστο που μπορεί». Όλα αυτά μάλιστα είχαν γίνει πριν γίνει γνωστή η απόφαση των διεθνών να βοηθήσουν και αυτοί οικονομικά στον μεγάλο αγώνα που δίνει.

«Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Ανδρών αποφάσισαν να ενισχύσουν οικονομικά τα έξοδα θεραπείας της Ντένιας Παράσχη, που διαγνώστηκε με πνευμονική υπέρταση λόγω ευμεγέθους όγκου στην περιοχή της πνευμονικής αρτηρίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την επισήμανση ότι «η Διονυσία Παράσχη μεταβαίνει στις ΗΠΑ, όπου θα λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό κέντρο».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης δήλωσε: 

«Ως ενεργοί πολίτες, αισθανόμαστε την ανάγκη να επιστρέψουμε στην ελληνική κοινωνία, με κάθε τρόπο και μέσο, λίγη από την αγάπη που μας έχει προσφέρει απλόχερα και χωρίς ιδιοτέλεια όλα αυτά τα χρόνια. Εκ μέρους των συμπαικτών μου, ελπίζω να πάνε όλα κατ’ ευχήν για την Διονυσία. Εύχομαι στην ίδια και στην οικογένειά της καλή δύναμη και να ξέρουν ότι οι ευχές όλων μας θα τους συντροφεύουν. Ελπίζω, επίσης, η δική μας πρωτοβουλία να βρει μιμητές. Όσοι και όσο μπορούν να συνεισφέρουν στον αγώνα της Διονυσίας. Οποιαδήποτε ενίσχυση μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη».

Η ίδια η Ντένια Παράσχη αναφέρει στο μήνυμά της:
«Είμαι η Διονυσία Παράσχη. Όσοι με ξέρετε, με φωνάζετε Ντένια. Το Μάρτιο γίνομαι 28. Έχω διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά. Όλοι λένε ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι άνιση, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να σε θεραπεύσουν οι κατάλληλοι γιατροί. Ζητώ να μου προσφέρετε ό,τι είναι δυνατόν, ένα βήμα που θα με φέρει πιο κοντά στην ελπίδα. Να με βοηθήσετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να συνεχίσω να ζω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δραματοποιώ καταστάσεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κάθε θετική σκέψη, η πιο μικρή συνδρομή, θα μου δώσουν πνοή να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27
IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627
Δικαιούχος: Σπυρίδων Παράσχης του Γεωργίου
SWIFT CODE: ETHNGRAA

denia2