Η δικαίωση του εμβληματικού αρχηγού της Αναγέννησης Θαλασσιάς Γιάννη Καζάκη και οι πρώτες του δηλώσεις

Αποτελεί το καμάρι της Θαλασσιάς, ο παίκτης που έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει όλα αυτά τα χρόνια  την δική του ιστορία στο Ξανθιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ομάδα της Θαλασσιάς, και πλέον είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που σηκώνει τρόπαιο με την φανέλα της Αναγέννησης.

Στα 38 του χρόνια ο Γιάννης Καζάκης, ένα απο τα διαχρονικά καλύτερα φορ που έχει αναδείξει το Ξανθιώτικο ποδόσφαιρο με πάνω απο 300 γκολ απο το ντεμπούτο του το 1995 μέχρι και σήμερα, έχοντας και πάνω απο 400 συμμετοχές, κατάφερε έστω και σε αυτή την ηλικία να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο. Ετσι η Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ήταν ξεχωριστή για δύο λόγους για τον μεγάλο αρχηγό της Αναγέννησης Θαλασσιάς, αφού όχι μόνο με αυτόν αρχηγό η Αναγέννηση κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της και κατά συνέπεια αυτός κλήθηκε να σηκώσει την κούπα, αλλά κατάφερε ο τελικός να κερδηθεί με δύο δικά του τέρματα.

IMG_8969telikos kypellou xanthis 2016-thalassia koutsoΟ ίδιος ωστόσο, ως σεμνός όπως είναι, κρατά χαμηλούς τόνους λέγοντας χαρακτηριστικά στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και τον Νεκτάριο Αμποβιανίδη : «Για μένα δεν μετρά το γεγονός ότι έβαλα εγώ τα γκολ, αλλά το ότι κάναμε υπερήφανο το χωριό και όλους τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο παρελθόν και την σημερινή διοίκηση που παρά τις δύσκολες εποχές δίνουν τα πάντα για την αγάπη τους στο ποδόσφαιρο και το χωριό της Θαλασσιάς».

Για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν πολλές προτάσεις αλλά αυτός όλα αυτά τα 21χρόνια που αγωνίζεται το έχει κάνει μόνο με τα χρώματα της Αναγέννησης και αν έχει μετανοιώσει, ανέφερε: «Όχι δεν έχω μετανιώσει, ο καθένας κάνει τις επιλογές του κάποια παιδιά επιλέγουν να πηγαίνουν σε ομάδες για οικονομικούς λόγους εγώ ήθελα να αγωνίζομαι μόνο για το χωριό μου, όχι ότι είμαι καλά οικονομικά η κάτι τέτοιο και εγώ στο μεροκάματο είμαι απλά ένιωθα καλύτερα να αγωνίζομαι με τα χρώματα της ομάδας και δεν μπορούσα να με φανταστώ ως αντίπαλο της Θαλασσιάς».

Για το αν νιώθει ότι οι κόποι οι δικοί του αλλά και τις ομάδας μετά από τόσα χρόνια δικαιώνονται, τόνισε: «Ναι σίγουρα μπορούμε να μιλήσουμε για δικαίωση, τα συναισθήματα είναι τρομερά ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει όπως και όλα τα παιδιά τι έχουμε καταφέρει, σιγά σιγά το καταλαβαίνω εγώ από το γεγονός πως με συγχαίρουν στον δρόμο φίλοι και γνωστοί τα τηλέφωνα για συγχαρητήρια. Η αλήθεια είναι πως στο παιχνίδι δεν είμαστε καλοί καθώς ειδικά τα πιο νέα παιδιά είχαν πολύ άγχος και αυτό βγήκε αλλά νομίζω πως παίξαμε όσο χρειαζόταν για να κερδίσουμε το παιχνίδι, ήμουν βέβαιος πριν την σέντρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρουμε. Έχουμε κάνει πολλές θυσίες όλοι τόσα χρόνια το δικαιούταν αυτό το τρόπαιο η Αναγέννηση και ίσως και περισσότερα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ».

Κλείνοντας ο Γιάννης Καζάκης αναφέρθηκε και στην διοίκηση του συλλόγου αλλά και τους προπονητές που είχε όλα αυτά τα χρόνια λέγοντας: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που μόχθησαν για να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, και ειδικά αν δει κανείς ποιους αποκλείσαμε για να φτάσουμε μέχρι εκεί, όπως και στον προπονητή μας Γιάννη Αποστολίδη που δουλεύει πολύ και έχει καταφέρει να μας βελτιώσει όλους πολύ. Εγώ θέλω όμως να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους μας σε όλους τους χωριανούς που μας στήριξαν στον τελικό αλλά και όλα αυτά τα χρόνια, τις παλαιότερες διοικήσεις όπως και τη νυν αλλά φυσικά και τους προπονητές που πέρασαν από αυτή όπως ο κ. Μπαμπαλής αλλά και ο “δάσκαλος” Τάσος Κελλίδης, που ήταν όλα αυτά τα χρόνια προπονητής μας εγώ με αυτόν μεγάλωσα όπως και πολλά άλλα παιδιά της ομάδας».

Για την συνέχεια ανέφερε: «Πλέον κοιτάμε μπροστά κυνηγάμε το πρωτάθλημα και θα παλέψουμε και για αυτό αλλά σίγουρα εκεί δεν εξαρτάται από εμάς καθώς ο Ορφέας έχει το προβάδισμα και θα πρέπει να κάνει γκέλες, αλλά αν τις κάνει εμείς θα είμαστε εκεί να τις εκμεταλλευτούμε. Για το Κύπελλο Ερασιτεχνών τώρα εμείς έχουμε πει απο την αρχή πως θα παλεύουμε όλα τα ματς και όλες τις διοργανώσεις έτσι θα κάνουμε και εκεί, σίγουρα έχει καλές ομάδες όπως ο Νέστος Χρυσούπολης (αν κατακτήσει το Κύπελλο Καβάλας), αλλά επειδή δεν έχουμε εμπειρία από επίσημα παιχνίδια εκτός νομού θα ήθελα το πρώτο μας ματς να είναι με μια πιο σχετικά εύκολη αντίπαλο».