Το pregame της αναμέτρησης Εθνικός-Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής θα γίνει την Κυριακή στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του πρωταθλητή και ενισχυμένου ΠΑΟΚ, με τις δυο ομάδες να θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους (7/2, 17.00, ΤhrakiSportS).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από την ήττα με 3-0 στο Ρέντη από τον Ολυμπιακό και μία δύσκολη εβδομάδα όπου οι περισσότεροι παίκτες πέρασαν ίωση γαστρεντερίτιδας. Οι εβρίτες έχουν μπροστά τους δύσκολο δεκαήμερο και με ευρωπαϊκές δοκιμασίες και θέλουν να παρουσιάσουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο. Επί πλέον θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να εκμεταλευτούν τις απώλειες του Παμβοχαϊκού και Ορεστιάδας και να απομακρυνθούν οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη και τα πλει άουτ.

«Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα θέλαμε τις προηγούμενες ημέρες αλλά με ότι δυνάμεις έχουμε θα παρουσιαστούμε με το καλύτερο δυνατό πρόσωπο απέναντι σε μία ενισχυμένη ομάδα που θέλει να υπερασπιστεί το νταμπλ. Υπό μία έννοια είναι αγώνας πρόκληση για μας κι ελπίζω όλοι οι παίκτες μου να είναι υγιείς», είπε ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη για να εδραιώσει και μαθηματικά την παρουσία του στην 4αδα ενώ θέλει να εκμεταλευτεί την αναπάντεχη ήττα με 3-0 του Φοίνικα από τον ψυχωμένο Άρη. Βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη και έκανε και προπόνηση στο «Μιχ. Παρασκευόπουλος» αφού παραχωρήθηκε το γήπεδο για τις ανάγκες των «ασπρόμαυρων». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Γιάννης Καλμαζίδης μπορεί να υπολογίζει στη συμμετοχή όλων των αθλητών του.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 3-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε τότε από τον τραυματισμό του Γιάννη Παντακίδη. Από τότε ο Εθνικός ενισχύθηκε με τους Μιγιαήλοβιτς, Γκιουλέν, Φόγερ και ο ΠΑΟΚ με τους Γιαμπλόνσκι, Λι, Σμαραγδή, Τακουρίδη αλλά και τον Γιάννη Καλμαζίδη στη θέση του προπονητή.

Ο Αμερικανός ακραίος του ΠΑΟΚ Τζέισον Γιαμπλόνσκι δήλωσε: «Αισθάνθηκα πολύ ωραία που έπαιξα σε όλο το παιχνίδι με τη Λαμία, αλλά ο αγώνας με τον Εθνικό θα είναι πιο δύσκολος. Περιμένω να παίξουμε καλύτερα καθώς θα είναι η δεύτερη φορά που θα είμαστε όλοι μαζί και ελπίζω να φύγουμε με τους βαθμούς της νίκης».

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 24 φορές από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων στο βόλεϊ. Ο ΠΑΟΚ προηγείται στις νίκες με 18-6. Στην Αλεξανδρούπολη έχουν γίνει 13 αγώνες και ο Εθνικός έχει 3 νίκες, έναντι 10 του ΠΑΟΚ. Διαιτητές της αναμέτρησης στην Αλεξανδρούπολη θα είναι οι  Γεωργιάδης και Αβραμίδης. Ο αγώνας ξεκινά στις 17:00, είναι τηλεοπτικός αλλά θα υπάρχει live κάλυψη διαδικτυακά, όπως σε όλα τα επίσημα ματς του Εθνικού, και από το ThrakiSportS…