Γ’ Εθνική: Η κακή μέρα και η διαιτησία λύγισαν την Ασπίδα Ξάνθης στην έδρα της Αγίας Βαρβάρας

Έχοντας πολλά παράπονα από την διαιτησία, η Ασπίδα Ξάνθης λύγισε στο κλειστό των Ποταμουδίων και ηττήθηκε με 65-63 από την Αγία Βαρβάρα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει να διατηρηθεί σε θέσεις που οδηγούν στην Β’ Εθνική.

Για να έρθει ωστόσο η ήττα, βοήθησε και η μέτρια απόδοση της ομάδας της Θράκης, όπως τουλάχιστον αναφέρει το kavala-sports, καθώς η Ασπίδα πήγε στην Καβάλα ως φαβορί αλλά έπεσε θύμα… «μπλόκου». Η μεγάλη ζημιά έγινε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι Ξανθιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημά του.

Στην πρώτη περίοδο η Ασπίδα είχε ως καλύτερο παίκτη τον Στεφανίδη, που πέτυχε επτά πόντους και βοήθησε τους φιλοξενούμενους να προηγηθούν 12-13 στα 2’20” πριν το τέλος του δεκάλεπτου, που ωστόσο έκλεισε με ένα σερί 7-2 και προβάδισμα πέντε πόντων για την Σάντα. Πέντε διαδοχικοί πόντοι του ίδιου παίκτη με δίποντο και τρίποντο στο 3’40” πριν το τέλος του ημιχρόνου έφεραν την Ασπίδα στον πόντο (26-25), αλλά η Αγία Βαρβάρα είχε απαντήσεις και πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενη με επτά πόντους.

Στην τρίτη περίοδο η Ασπίδα αντέδρασε. Πέρασε μπροστά με 34-35 στα 7’30” πριν το τέλος, ενώ το 39-41 στα μισά του δεκαλέπτου έγινε 39-46 τρία λεπτά μετά, με τον Στεφανίδη να φτάνει τους 19 πόντους και τον Κουτσογιάννη να σημειώνει γκολ φάουλ. Το δεκάλεπτο έκλεισε με την Ασπίδα μπροστά με έξι πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να κρατήσει τη νίκη στην τελευταία περίοδο, όπου έπαθε κυριολεκτικά μπλακ άουτ.

Η Σάντα ξεκίνησε με 11-0 σερί και φάνηκε πιο ψύχραιμη στο τέλος, με την Ασπίδα να αστοχεί στην τελευταία επίθεση αλλά να διαμαρτύρεται για ορισμένα κρίσιμα διαιτητικά σφυρίγματα. Οι γηπεδούχοι αφιέρωσαν τη νίκη στον αρχηγό τους Στράτο Φασουλά, που πήγε στο γήπεδο με πατερίτσες καθώς μόλις την περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκε σε εγχείριση.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 34-27 (ημίχρονο), 45-51, 65-63 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Τσιρτσιμάλης-Μαραθιώτης

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (Καμαράκης): Σαμαράς 6, Μπάμπουλης 15 (1), Μητρούλης, Ράμμος 2, Γ. Σουλίδης, Κουμλέλης 11, Χαριζάνης 13 (1), Κάτσικας 1, Μανάκας 17.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Κουμπάνης 4, Παπαδάκης 3, Τσιώγκας 5 (1), Στεφανίδης 22 (5), Χατζημιχαηλίδης 11 (2), Κουτσογιάννης 12, Παλλάκης, Πετς 6.