To pregame της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη (19:30, LIVE ThrakiSportS)

Την πέμπτη νίκη του στα έξι τελευταια παιχνίδια του που θα τον διατηρήσει κοντά στην δέυτερη ΑΕΚ, θέλει ο τρίτος στην βαθμολογία Παναθηναϊκός για την 21η αγωνιστική της Super League, απέναντι στην εντέκατη Skoda Ξάνθη, το απόγευμα του Σαββάτου στην Λεωφόρο (19.30, LIVE ThrakiSportS).

Ωστόσο μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να θεωρηθεί η ομάδα της Θράκης, που επέστρεψε στις νίκες φτανοντας τους 22 βαθμούς στον αγώνα με τον Ηρακλή (2-0 στα Πηγάδια) μετά από οχτώ αγώνες χωρίς τρίποντο και τις 22 Νοέμβρη όταν επικράτησε me 2-0 στα Πηγάδια του Πανιωνίου (11η αγωνιστική).

Η Ξάνθη θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και η ήττα δεν είναι καταστροφή, αλλά δεδομένου του ευκολότερου προγράμματος που ακολουθεί με αναμετρήσεις απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Πανθρακικό εντός και Παναιτωλικό εκτός, θέλει να πετύχει κάποια στιγμή ένα αποτέλεσμα ουσίας απέναντι σε δυνατό αντίπαλο (0-0 στην Τούμπα), αφενός για λόγους ψυχολογίας, αφετέρου για να μην βρεθεί εντελώς ξαφνικά κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού.

Για την Ξάνθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πήρε στην αποστολή τους τραυματίες Καπετάνο και Γουάλας με την αποστολή να απαρτίζουν οι Τσέναμο, Γκαραβέλης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Καρυπίδης, Λισγάρας, Γούτας, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Ορφανίδης, Σολτάνι, Τριάδης, Ντιμιτρόφ, Κρίστοφερ, Νιέτο, Σκούρτης.

Εκτός έδρας η Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα σε δέκα αναμετρήσεις έχει μια νίκη, έξι ισοπαλίες και 3 μόλις ήττες με τέρματα 7-9. Από την άλλη ο Παναθηναικός έχει σε εννιά αγώνες στην Λεωφόρο 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα από τον Ολυμπιακό (0-3 στα χαρτιά) και θέλει μετά την εντός έδρα “γκελα” με τον Πανιώνιο να πετυχει την έβδομη νίκη του.

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν πήρε στην αποστολή του Παναθηναικού τους τιμωρημένους Αμπέιντ, Κουτρουμπή, τους τραυματίες Μπεργκ, Μαμούτε, Τελάντερ, Σάντσεθ, Μπουμάλ και τον κλινηρη Μέστο λόγω ίωσης οπως και τον Εβαντζελίστα που έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους Κοτσόλη, Στιλ, Γιαννακόπουλο, Νάνο, Χουχούμη, Ζέκα, Λαγό, Κλωναρίδη, Πράνιτς, Πέτριτς, Ταυλαρίδη, Μαρινάκη, Λουντ, Καλτσά, Εσιέν, Βλαχοδήμο, Βιγιαφάνιες, Στάικο και Ευαγγέλου.

Σε συνολικά 26 αγώνες που έχει δώσει η Ξάνθη στην Αθήνα, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, έχει απολογισμό 22 ήττες, 2 ισοπαλίες (0-0 2007-08, 1-1 2010-11) και 2 νίκες (1-2 σεζόν 1996-97 με γκολ των Τεγγελίδη και Καραγεωργίου, 0-1 σεζόν 2012-13 με γκολ του Ντιε) με τα τέρματα να είναι 58-15 για τους “πράσινους”.

Διαιτητής έχει οριστεί ο Μάνταλος, με βοηθούς τους Καραβασίλη και Λάζαρη, ολοι από την ΕΠΣ Καβάλας, ενώ τεταρτος διαιτητής θα είναι ο Μιχαηλίδης (Βοιωτίας). Ο αγώνας αρχίζει στις 7.30μμ και πριν από αυτήν ο ΠΑΟ θα παρουσιάσει τα εννιά χειμερινά μεταγραφικά του αποκτήματα, ανάμεσά τους τον Λέτο και τον Βλαχοδήμο. Το ματς μεταδίδεται απευθείας από το ThrakiSportS, που θα βρίσκεται στην Λεωφόρο για να σας μεταφέρει όλες τις πτυχές της αναμέτρησης.