Προβληματίζει το περιστατικό απαγωγής που κατήγγειλε μειονοτικός στην Ξάνθη

Προβληματίζει το περιστατικό που καταγγέλλεται από μειονοτικό για σύντομη απαγωγή του από δύο αγνώστους πριν από λίγες μέρες.

Στέλεχος που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Αχμέτ Μετέ κατήγγειλε ότι δύο άγνωστοι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, το βράδυ της 28ης του Γενάρη τον έβαλαν με τη βία σε αυτοκίνητο, σε δρόμο της Ξάνθης και αφού τον απείλησαν, τον άφησαν ελεύθερο λίγα λεπτά μετά.

Όπως υποστήριξε μιλώντας στην Αστυνομία, όπου ανέφερε το περιστατικό, στη διάρκεια της ολιγόλεπτης απαγωγής του, δεν του άσκησαν βία αλλά του είπαν να μεταφέρει κάποιες απειλές για τον Α. Μετέ και μέλη της οικογένειάς του ενώ γνώριζαν ακόμη και κάποια ιατρικά δεδομένα. Οι δύο άνδρες που μιλούσαν ελληνικά, συστήθηκαν ως «Φρουροί της Θράκης», δηλαδή με τον τίτλο που γράφτηκε σε τοίχο, από τους αγνώστους που είχαν προκαλέσει φθορές στα γραφεία του μειονοτικού κόμματος DEB στην Κομοτηνή ενώ όταν τον άφησαν ελεύθερο αντάλλαξαν μεταξύ τους μια φράση στα τουρκικά.

Οι αρχές της περιοχής παρακολουθούν με προβληματισμό την υπόθεση ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπάρχουν κάποια θολά πλάνα που καταγράφησαν από κάμερες αλλά και αυτόπτες που είδαν το περιστατικό από μακριά.

ΠΗΓΗ: www.xanthipress.gr