Photos: 50 κλικ από την σπουδαία ισοπαλία που απέσπασε ο Πανθρακικός στη Λιβαδειά παίζοντας με παίκτη λιγότερο

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Πανθρακικός παίζοντας με ψυχή πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη Βοιωτία, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τον Λεβαδειακό του πρώην προπονητή του Άκη Μάντζιου.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, προηγήθηκαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του βαγγέλη Μάντζιου στο οποίο έχασε με δυο κίτρινες κάρτες τον Τσιάρα ντεμπούτο του με τα πράσινα, ωστόσο ο Πανθρακικός έδειξε απόιστευτα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να ισοφαρίσει παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, διατηρώντας τις ελπίδες παραμονής στην Super League.

Η ομάδα της Κομοτηνής ρίσκαρε με την είσοδο του Χαβίτο, αλλά και κάνοντας πιο επιθετικό το παιχνίδι της και δικαιώθηκε λίγο πριν το φινάλε. Ο Πανθρακικός πήρε ένα πολύτιμο βαθμό και ψυχολογική τόνωση, ωστόσο έχασε τον Τσιάρα εξαιτίας της αποβολής του, που έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλωμν προβλημάτων που έχει ο Γιάννης Χατζηνικολάου λόγω καρτών.

Ο προπονητής του Πανθρακικού παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1 με τον Αθανασιάδη στην εστία, τους Χρήστου (δεξιά), Ποτουρίδη μπακ και τους Μπουγαΐδη, Μελίσση στόπερ. Ηλιάδης, Τσιάρας βρέθηκαν στον άξονα και οι Μπαϊκαρά, Μουδούρογλου, Χασομέρης συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Ίγκορ που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Αν και οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λίγες στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Λεβαδειακός είχε το πάνω χέρι. Αυτό φάνηκε από την κατοχή της μπάλας (55%-45%), αλλά και από το ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια. Αντίθετα, οι Βοιωτοί είχαν 6 συνολικά, στις  σημαντικότερες από τις οποίες ο Αθανασιάδης είπε εντυπωσιακά «όχι» στους Μπεν και Μερεμπασβίλι.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους κι αφού οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές, ενώ ο Χασομέρης στο 51′ είχε την πρώτη τελική στο ματς για τον Πανθρακικό, ήρθε και η φάση που άλλάξε τη ροή της αναμέτρησης. Ο Τσιάρας έκανε πέναλτι στον Μπεν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.Ο Μάντζιος ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 54′, αλλά κόντρα στα δεδομένα, ο Πανθρακικός έδειξε επτάψυχος και αντέδρασε στη συνέχεια.

Στο 82′ μετά από λάθος γύρισμα το Γιάχιτς, ο Ίγκορ δεν μπόρεσε να νικήσε τον Τσιντώτα στέλνοντας όμως μήνυμα που μετουσιώθηκε σε γκολ στο 87′ όταν ο Ηλιάδης μπήκε με φόρα στην περιοχή, κέρδισε τις κόντρες και με αριστερό σουτ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης (69′ Γιάχιτς), Τσουρίκοφ, Μπεν, Μεντί, Ατζαγκούν (62′ Ντομοφτσίσκι), Μάγκας (66′ Μουλόπουλος), Μάντζιος, Μερεμπασβίλι, Μαχαμάτ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μπαϊκαρά, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Χρήστου, Ηλιάδης (90′ Γαβριηλίδης), Τσιάρας, Χασομέρης, Μουδούρογλου (58′ Χαβίτο), Ίγκορ (90’+5 Νικόλτσης)

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΤΗΣ INTIME ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ PHOTO STORY 50 ΕΙΚΟΝΩΝ