Photos: 100 κλικ από την «άλωση» της Λεωφόρου από την Ξάνθη και την επική νίκη επί του Παναθηναϊκού

Ενα επικό αλλά απολύτως δίκαιο διπλό πήρε η Ξάνθη μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεύτερη συνεχόμενη νίκη και ξεφεύγοντας για τα καλά από τα κάτω στρώματα της βαθμολογίας, αρχίζοντας πλέον να έχει βλέψεις και για κάτι καλύτερο.

Οι Θρακιώτες εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν από το 51′, λόγω αποβολής του Ζέκα και πήραν το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Σολτάνι στο 67′. Ωστόσο και πιο πριν είχαν επιδείξει πολύ καλά στοιχεία, έχοντας στο πρώτο ημίχρονο οκτώ τελικές έναντι μόλις δύο των γηπεδούχων, που έμειναν στις… φιέστες της παρουσίασης του Λέτο, του Βλαχοδήμου και των συνολικά εννέα μεταγραφικών αποκτημάτων της χειμερινής περιόδου. Μάλιστα, η Ξάνθη να μπορούσε να φύγει επιτυγχάνοντας και δεύτερο γκολ, όπως είχαν κάνει νωρίτερα οι Νέοι της Skoda, αν ο Σκούρτης στο 85′ δεν σημάδευε το δοκάρι.

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος με πίεση στη μεσαία γραμμή και περισσότερες τελικές. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο είχαν 8 προσπάθειες για γκολ, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε μόλις δύο με την πρώτη του να είναι μετά το ημίωρο. Μάλιστα, ο κορυφαίος σε αυτό το διάστημα για τους “πράσινους” ήταν ο Στιλ, που πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στο τετ α τετ με τον Νιέτο στο 29′ από την κάθετη μπαλιά του Λουσέρο. Αντίθετα,  ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος επιθετικά.

Η δύναμη ήταν το κυρίαρχο συστατικό του αγώνα και ο εκνευρισμός έφερε την κόκκινη κάρτα του Ζέκα στο 51′.  Ο Μάνταλος είδε κλωτσιά του Ζέκα στον Σολτάνι εκτός φάσης και τιμώρησε τον Πορτογάλο.Μπορεί ο Εσιέν να μπήκε στο παιχνίδι για να καλύψει το κενό του Ζέκα, αλλά χωρίς τον καλύτερο του κόφτη στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα. Η Ξάνθη έφτανε κοντά στην περιοχή του Στιλ πιο εύκολα και μάλιστα στο 67′ κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού του σκορ. Ο Νιέτο έβγαλε τη συρτή σέντρα από αριστερά και ο Σολτάνι στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Στιλ και έγραψε το 0-1.

Η Ξάνθη διαχειρίστηκε ιδανικά το αριθμητικό πλεονέκτημα της και έφτασε στη νίκη. Αν και ο Παναθηναϊκός δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες δεν κατάφερε να σκοράρει για τέταρτο σερί ματς στην έδρα του. Ετσι οι φίλοι του τριφυλλιού έμειναν με την ανάμνηση των πυροτεχνημάτων κατά την παρουσίαση του Λέτο και των άλλων οκτώ, πριν την έναρξη του αγώνα. Μάλιστα, οι Ακρίτες θα μπορούσαν να είχαν “τελειώσει” την υπόθεση νίκη στο 85′, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατήρι του Σκούρτη και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κλωναρίδης, Λαγός (76΄ Λουντ), Ζέκα, Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες (64΄ Πράνιτς), Ταυλαρίδης, Νάνο, Καλτσάς (54΄ Εσιέν), Μολέδο, Πέτριτς
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας (70΄ Παπαστεριανός), Νιέτο (80΄ Βασιλακάκης), Ορφανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (59΄ Σκουρτάι)

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ PHOTO STORY 100 ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΤΗΣ INTIME…