ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Tύπου πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου (+photos)

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του κυριακάτικου 38ου τελικού Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ξάνθης  παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής ποδοσφαιριστές και προπονητές των δύο φιναλίστ στο κατάστημα Forthnet/Nova Ξάνθης (Μ. Βόγδου 18) που είναι και ο κύριος χορηγός του τελικού.

Την ομάδα του Παύλου Μελά που είναι τυπικά γηπεδούχος εκπροσώπησαν ο προπονητής της ομάδας Σάκης Καρασερίδης και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Παναγιώτης Χατζηνίκος, ενώ την ομάδα της Αναγέννηση Θαλασσιάς εκπροσώπησαν ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αποστολίδης και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Στέλιος Τουργαίδης, ενώ δηλώσεις έκανε και ο διευθυντής του καταστήματος της Forthnet/Nova Ξάνθης  Ανέστης Αντωνιάδης που τόνισε την πρόθεση της εταιρίας πέρα απο τον επαγγελματικό αθλητισμό να προσφέρει και στο ερασιτεχνικό, και αυτός ήταν ο λόγος που η εταιρία αποφάσισε να στηρίξει τον Ξανθιώτικο τελικό συμβάλλοντας και αυτή με τον τρόπο της σε μια όμορφη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Σάκης Καρασερίδης (προπ. Π. Μελά Κουτσού): Για εμάς είναι ένα παιχνίδι «γιορτή» για όλους τους παίκτες και αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας για να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Εύχομαι να γίνει ένας καλός τελικός με ωραίο θέαμα και να κερδίσει ο καλύτερος. Επίσης θα ήθελα να κάνω ένα κάλεσμα στους φιλάθλους όχι μόνο των δύο ομάδων, αλλά και συνολικά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να έρθουν στον τελικό και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Συνήθως ένας τελικός προσφέρει θέαμα και αξίζει να έρθουν να μας δουν.”

Γιάννης Αποστολίδης (προπ. Αναγέννηση Θαλασσιάς):Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που φτάσαμε στον τελικό κυπέλλου, ήταν ένας στόχος που είχαμε βάλει από την αρχή της χρονιάς. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι εδώ και δεν θέλουμε να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για το συγκεκριμένο ματς και περιμένουμε με ανυπομονησία. Μπορώ να πω ότι είμαστε ήδη ¨ψημένοι¨ για ένα τέτοιο σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι, καθώς παίξαμε ήδη τρεις «τελικούς» στην πορεία μας μέχρι εδώ, καθώς στους προηγούμενους γύρους παίξαμε με δυνατούς αντιπάλους όπως ο Άρης Αβάτου (προημιτελικά) και δύο φορές με τον Ορφέα (ημιτελικά) και αυτό μας έχει ¨σμιλέψει¨ σαν ομάδα, οπότε θα παρουσιαστούμε αρκετά έτοιμοι στον τελικό. Το θέλουμε πολύ τόσο εμείς στην ομάδα όσο και στο χωριό γιατί αν καταφέρουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση θα είναι πρώτη φορά για την Αναγέννηση. Είναι ένα ραντεβού που έχουμε με την ιστορία και δεν θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτό.”

Παναγιώτης  Χατζηνίκος (ποδοσφ. Π. Μελά Κουτσού):Για εμάς που θα αγωνιστούμε σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι είναι μία «γιορτή» και θέλουμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο που θα έρθει. Από εκεί κι έπειτα κάθε ομάδα έχει στόχο τη νίκη κι έτσι κι εμείς, παρά το ότι είμαστε το αουτσάιντερ θέλουμε να αποδείξουμε το αντίθετο και ελπίζουμε ότι μπορούμε αν παίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να καταφέρουμε φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου.”

Στέλιος Τουργαΐδης (ποδοσφ. Αναγέννησης Θαλασσιάς):Κάναμε πολλές θυσίες φέτος για να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και πλέον είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε άλλη μία νίκη και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Το κλίμα στην ομάδα μας είναι πολύ θετικό και όλοι είμαστε χαρούμενοι που θα πάρουμε μέρος σε αυτή τη σπουδαία συνάντηση. Εύχομαι να προσφέρουμε καλό θέαμα και στον κόσμο που θα έρθει και να κερδίσει ο καλύτερος.”

Ανέστης Αντωνιάδης (υπεύθυνος καταστήματος Forthnet/Nova Ξάνθης) : Ο τελικός κυπέλλου πάντα είναι μία ξεχωριστή αναμέτρηση και στον φετινό συμμετέχουν δύο ιστορικές ομάδες του Νομού μας. Από την μία είναι φαβορί η Αναγέννηση Θαλασσιάς και από την άλλη ο… πολυνίκης του θεσμού τα τελευταία χρόνια Π. Μελάς. Πάντως, δεν κρύβω πως θα ήθελα να δω το παιχνίδι… goal – goal και over, έτσι ώστε να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι που θα βρίσκονται στις κερκίδες και θα παρακολουθήσουν τις προσπάθειες του 110% των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών που θα επιλέξουν οι προπονητές τους. Εμείς σαν εταιρεία, είμαστε ο κύριος χρηματοδότης του ελληνικού αθλητισμού και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα του. Το 2016 σκοπεύουμε να ενισχύσουμε και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και για τον λόγο αυτό στα πλαίσια αυτής προσπάθειας στηρίζουμε τον 38ο Τελικό Κυπέλλου Ξάνθης.”