Οι δύο Θρακιώτες της Εθνικής Ομάδας Κικ Μπόξινγκ και η προπόνηση του κλιμακίου Θράκης στην Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή φιλοξενήθηκε το προπονητικό κλιμάκιο του kick boxing Θράκης, αποτελούμενο από προπονητές και αθλητές συλλόγων που ανήκουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Kick Βoxing.

Αγόρια και κορίτσια, αθλητές και αθλήτριες από 4 έως 50 ετών, από τους συλλόγους Πολύδαμος Κομοτηνής, Απόλλων Κομοτηνής, Απόλλων Αλεξανδρούπολης και Άθλον Ορεστιάδας, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν αλλά και να προπονηθούν από κοινού, σε αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου της πρωτεύουσας της Ροδόπης. Ανάμεσά τους και δύο Εβρίτες αθλητές που κατάφεραν μέσω των συλλόγων τους να φτάσουν μέχρι τις τάξεις της Εθνικής Ομάδας Κick Βoxing και να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό!

 width=Ο Νίκος Αγλαμίδης από την Αλεξανδρούπολη είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Κick Βoxing στην κατηγορία των 60 κιλών. Ο μόλις 21 ετών αθλητής έχει λάβει μέρος σε παγκόσμια διοργάνωση στην Σερβία και σε πανευρωπαϊκό στην Πολωνία. Από την ηλικία των 14 ετών ασχολείται με το kick boxing, ενώ πολύ νωρίτερα, ήδη από τα εφτά του χρόνια, αθλούνταν με το ταε κβο ντο.

«Το kick boxing είναι διαφορετικό σπορ, είναι λίγο πιο extreme, πιο ωραίο», είπε ο ίδιος στην εφημερίδα «Χρόνος». Όσο για την εμπειρία του να συμμετέχεις στην Εθνική Ομάδα; «Μεγάλη», θα πει ο αθλητής, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την εμπειρία από τους αγώνες στο εξωτερικό.

Ο Δήμος Καρακεχαγιάς από την Ορεστιάδα ασχολείται 8 χρόνια με το kick boxing και κατάφερε να γίνει μέλος της Εθνικής Ομάδας στην κατηγορία των -90 κιλών, στα λεγόμενα ελαφρά βαρέα βάρη. Για πρώτη φορά σε αγώνες με την Εθνική Ομάδα συμμετείχε την περασμένη χρονιά και συγκριμένα τον Οκτώβριο του 2015 στο παγκόσμιο της Σερβίας.

«Εκπληκτικό συναίσθημα να εκπροσωπείς την χώρα σου, βλέπεις πως δουλεύουν οι αθλητές σε άλλες χώρες, τι γίνεται στο εξωτερικό, αλλά και το επίπεδο του αθλήματος», τονίζει ο αθλητής.

Στο προπονητικό κλιμάκιο τον πρώτο λόγο φυσικά έχουν οι προπονητές. Προπονητής του αθλητικού συλλόγου Πολύδαμος στην Κομοτηνή είναι ο Ισμαήλ Σεβέν, που μετράει ήδη είκοσι χρόνια στο kick boxing, ενώ ο Σαράντης Στεργάτος προπονεί αθλητές στον σύλλογο Άθλον Ορεστιάδας.

Οι προπονήσεις στο κλιμάκιο Θράκης γίνονται υπό το βλέμμα του Ιωάννη Ζάχου, κάτοχου 7 dan, εθνικού προπονητή, υπεύθυνου του προπονητικού κλιμακίου Θράκης.

Όπως είπε στο «Χρόνο», που κάλυψε την προπόνηση του κλιμακίου, «το kick boxing είναι ένα δημοφιλές, αλλά ταυτόχρονα και παρεξηγημένο άθλημα, γιατί υπάρχουν παράσιτα στον χώρο μας και κάνουν παραπληροφόρηση του κοινού».

Ο Ιωάννης Ζάχος επισημαίνει ότι μόλις πέντε αθλητικοί σύλλογοι στην Θράκη είναι μέλη της Ομοσπονδίας Kick Boxing και οι υπεύθυνοι αυτών κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να «προστατεύσουμε τους αθλητές και προπονητές», στέλοντας μήνυμα σε όσους επιδιώκουν να ασκούν παράνομα το άθλημα του kick boxing ότι θα έχουν επιπτώσεις, καθώς ήδη υπάρχουν καταγγελίες για γυμναστήρια και συλλόγους που δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας και που διδάσκουν παρανόμως το άθλημα.