Και επίσημα τέλος από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο Αμέτ Ερκάν που επιστρέφει στην Α1 ΕΠΣ Θράκης!

Μετά από δύο χρόνια στον Έβρο, θα συνεχίσει κοντά στο σπίτι του την καριέρα του ο πρώην (πλεον) φορ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και πέρυσι του Έβρου Σουφλίου Αμέτ Ερκάν. Συγκεκριμένα, έκλεισε στον ΠΑΟΚ Κοσμίου για να συνεχίσει σε μια κατηγορία που γνωρίζει καλά, την Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης.

Παρά την φημολογία από εβρίτικα μέσα με την νέα χρονιά, ότι ο Ερκάν θα παραμείνει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μετά την φυγή του προπονητή Κώστα Βουρδόγλου (δεν είχαν τις καλύτερες των σχέσεων) και την έλευση στην ομάδα του Σάββα Καρυπίδη, κάτι τέτοιο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αληθές και όπως έγραψε στις 23 Δεκέμβρη το ThrakiSportS, οι δρόμοι του κομοτηναίου παίκτη χώρισαν οριστικά με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Ο Ερκάν αφού συμφώνησε να λύσει κοινή συναινέση το συμβόλαιο του με την διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, πήρε την ελευθέρας του και συμφώνησε με την ομάδα του ΠΑΟΚ Κοσμίου.

Ο 27 χρονος επιθετικός φέτος δεν βρήκε τον εαυτό του στην Αλεξανδρούπολη, μετά την φυγή του από το Σουφλί όπου ήταν πρώτος του  σκόρερ πέρυσι με 10 τέρματα στην Γ’ Εθνική. Λίγο η κακή πορεία της ομάδας, λίγο ότι ο Κώστας Βουρδόγλου επέλεγε χαμηλά σχήματα χωρίς βασικό φορ, έφεραν τον Ερκάν βασικό μόλις 6 φορές σε 14 συμμετοχές (τις άλλες οκτώ μπήκε σαν αλλαγή) και 2 μόλις τέρματα.

Ο Κομοτηναίος επιθετικός θα αποτελέσει πλέον το βαρύ πυροβολικό στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ Κοσμίου του Γιώργου Δίγκα για μια πολύ καλή πορεία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και ιδίως στα πλέι οφ, αφού απαλλαγμένος από τις καθημερινές μετακινήσεις των τελευταίων χρόνων Κομοτηνή-Έβρος, φιλοδοξεί να επανέλθει στον “κανονιέρη” που ξέραμε τα περασμένα χρόνια.

Επιπλέον και η διοίκηση του ΠΑΟΚ σκοπεύει να συνεχίσει τις υπερβάσεις και να ενισχύσει  κι άλλο την ομάδα με ικανούς ποδοσφαιριστές από την περιοχή που αγωνίζονται στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής (όπως ήταν και ο Ερκάν).

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερκάν ξεκίνησε την καριέρα του από τα ΤΕΠ του Πανθρακικού, μετεπήδησε στη συνέχεια στα ΤΕΠ της Ξάνθης, δύο χρονιές έπαιξε στην Ελπίδα Σαπών και ήταν πρώτος σκόρερ της Α1 ΕΠΣ Θράκης με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, όταν κατέκτησε το νταμπλ.