LIVE οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και τα αποτελέσματα στην Θράκη για Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη

Παρακολουθήστε ζωντανά την πορεία της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με έμφαση στο πώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στους τρεις νομούς της Θράκης.

Γεια σας! Από αυτήν την ώρα και μέχρι να έχουμε τελικό αποτέλεσμα, το ThrakiSportS παράλληλα με τις αθλητικές εξελίξεις και τις μεταδόσεις της ημέρας θα σας ενημερώνει για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία και την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος.

 width=Ωρα 14:10  Ως γνωστόν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών αντιπαρατίθενται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι δύο δηλαδή από τους τέσσερις υποψηφίους που πλειοψήφισαν στην προ τριών εβδομάδων διαδικασία. Θυμηθείτε την κάλυψή της τότε από το ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 14:16  Η ψηφοφορία διεξάγεται στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά τις 20ης Δεκεμβρίου. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα, ωστόσο έχει προβλεφθεί και η δυνατότητα παράτασης τουλάχιστον μισής ώρας για τις περιπτώσεις των τμημάτων όπου θα κριθεί αναγκαίο. Στην Θράκη η διαδικασία διεξάγεται ομαλά και δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Ωρα 14:21  Γενικά, σε όλη την χώρα παρατηρείται ότι δεν υπάρχουν τα προβλήματα της πρώτης Κυριακής, ούτε οι ουρές που είχαν σχηματιστεί. Άλλωστε αυτήν την στιγμή δεν χρειάζεται να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις οι εκλογείς ούτε να καταβάλουν τρία ευρώ, ενώ ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που ψήφισαν την πρώτη φορά, αρα είναι πιο εύκολη η ταυτοποίησή τους.

Ωρα 14:28  Δεν έχουμε ακριβή στοιχεία από την Θράκη, ωστόσο από την Λεωφόρο Συγγρού διέρρευσαν στους δημοσιογράφους των Αθηνών και μεταδόθηκε πριν λίγο στο Mega ότι η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική και δείχνει ήδη να ξεπερνά το 50% σε σχέση με όσους είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

 width=Ωρα 14:35  Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και σήμερα στο δεύτερο, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, που προτίμησε να βρεθεί και σήμερα εκεί και όχι στην Κομοτηνή.

Ωρα 14:39  Υπενθυμίζεται ότι ο Στυλιανίδης είναι εκ των στελεχών που εξαρχής είχε ταχθεί με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ο οποίος φέρεται ως ο επόμενος γραμματέας του κόμματος σε περίπτωση επικράτησης Μεϊμαράκη.

Ωρα 14:44  Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα πέρα από τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης αλλά και ο προκάτοχος του στη ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής, ο οποίος επίσης τυγχάνει Θρακιώτης και συγκεκριμένα Κομοτηναίος, Επίσης εκεί βρέθηκε και ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης κι άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος που αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές για το νέο χρόνο.

 width=Ωρα 14:57  Πληροφορίες αναφέρουν μειωμένη συμμετοχή 20%-30% σε σχέση με τον πρώτο γύρο, η οποια αποδίδεται κυρίως σε ψηφοφόρους των δυο υποψηφίων που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο. Πάντως ουρές στην Θράκη δεν σχηματίστηκαν και ούτε αναμένεται να υπάρξει κάποιο ζήτημα σε σχέση με πιθανή παράταση.

Ωρα 15:03  Οι κάλπες θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα  και μία πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται στις 11 το βράδυ σύμφωνα με όσα αναφέρουν αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, που επιβεβαιώνουν ότι σε αντίθεση με πριν τρεις εβδομάδες, δεν θα υπάρξει παράταση πέραν τις επτά το απόγευμα, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ωρα 15:11  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ πριν λίγο, ενώ στην Καβάλα είχαν ψηφίσει 5.400 άτομα στον πρώτο γύρο, μέχρι και πριν τις δύο το μεσημέρι είχαν ψηφίσει  2.800 άτομα, πάνω από τα μισά. Είναι η πιο κοντινή περιοχή στην Θράκη για την οποία μεταδόθηκαν πληροφορίες.

 width=Ωρα 15:28  Πλέον έχουν ψηφίσει και οι δύο σημερινοί αντίπαλοι, οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, Αμφότεροι στις δηλώσεις τους εξέφρασαν αισιοδοξία και κάλεσαν όσους δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα, να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν.

Ωρα 15:32  βέβαια για να ψηφίσει κάποιος, θυμίζουμε ότι πρέπει να έχει ψηφίσει και στον πρώτο γύρο. Επίσης, πρέπει να ψηφίσει στο ίδιο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε, δηλαδή για παράδειγμα αν κάποιος ψήφισε στην Θράκη και τώρα δεν είναι, δεν μπορεί να ψηφίσει πχ στην Αθήνα και το ανάποδο, αν κάποιος Θρακιώτης έτυχε στις 20 Δεκέμβρη να ψηφίσει κάπου αλλού, πρέπει να πάει εκεί να ψηφίσει, αλλιώς δεν θα γίνει δεκτός στα εκλογικά κέντρα της Θράκης.

Ωρα 15:50  Στον Έβρο χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η ψηφοφορία από το πρωί. Κάλπες έχουν στηθεί σε δύο σημεία στην Αλεξανδρούπολη (στο Επιμελητήριο και στη ΝΟΔΕ), στο Δημοτικό Κατάστημα Άνθειας στην Τραϊανούπολη, στις Φέρες, στο δημαρχείο στο Σουφλί, στο Πολυκεντρο στο Τυχερό, στα Λάβαρα, στο δημαρχείο στο Διδυμότειχο, στο Δημοτικό Κατάστημα Μεταξάδων, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Βύσσας, στο Δημοτικό Κατάστημα Δικαίων, στον Κυπρίνο και στην Καμαριώτισσα στην Σαμοθράκη.

ekloges-nd2Ωρα 16:05  Ίσως στο σημείο αυτό και ανώ απομένουν λιγότερες από τρεις ώρες για να κλείσουν οι κάλπες, αξίζει να θυμηθούμε τι αποτελέσματα είχαμε στην Θράκη στον πρώτο γύρο.

Ωρα 16:09  Καταρχήν να θυμίζουμε ότι στο σύνολο της Θράκης είχαν ψηφίσει πάνω από 12.000 άτομα! Από αυτά, τα 5.958 στο Νομό Έβρου, τα 2.857 στο Νομό Ροδόπης και 3.486 στο Νομό Ξάνθης.

Ωρα 16:13  Και στους τρεις νομούς της περιοχής μας είχαμε επικράτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με δεύτερο σε Έβρο τον Μητσοτάκη, ενώ σε Ξάνθη και Ροδόπη είχε αναδειχθεί δεύτερος ο Απόστολος Τσιτζικώστας. Αρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι βλέποντας το αποτέλεσμα εκεί, θα καταλάβουμε και που πάει το πράγμα πανελλαδικά.

Ωρα 16:20  Συνοπτικά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στον ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ: Ψήφισαν 5958 , Άκυρα: 42 , Λευκά: 21. Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 42,07% (2.305 ψήφοι). Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,09% (1.539 ψήφοι). Απόστολος Τζιτζικώστας: 21,63% (1.185 ψήφοι). Άδωνις Γεωργιάδης: 7,06% (387 ψήφοι)

Ωρα 16:30  Συνοπτικά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στον ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ: Ψήφισαν 2.857 , Άκυρα: 9 , Λευκά: 9. Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 44% (1.257 ψήφοι). Απόστολος Τζιτζικώστας: 28,4% (812 ψήφοι). Κυριάκος Μητσοτάκης: 20,5% (586 ψήφοι). Άδωνις Γεωργιάδης: 6,5% (187 ψήφοι).

Ωρα 16:40  Συνοπτικά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στον ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ: Ψήφισαν 3.486 , Άκυρα: 21 , Λευκά: 11. Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 47,07% (1.641 ψήφοι). Απόστολος Τζιτζικώστας: 22,72% (792 ψήφοι), Κυριάκος Μητσοτάκης: 21,83% (761 ψήφοι), Άδωνις Γεωργιάδης: 7,46% (260 ψήφοι).

παναγόπουλοςΩρα 16:58  Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία στην Ορεστιάδα, όπως αναφέρει το thraki-nea του Γιάννη Τομαδάκη. Στην φωτογραφία Ο πρόεδρος της τοπικής Ορεστιάδας Αντώνης Παναγόπουλος με κορίτσια της τοπικής.

Ωρα 17:14   Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασίακαι στην Ξάνθη. Όπως αναφέρει το xanthipress, λίγο μετά το μεσημέρι η συμμετοχή είχε ήδη φτάσει το 50% στα εκλογικά τμήματα της πόλης και της περιφέρειας ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της διαδικασίας θα έχει ψηφίσει περίπου το 75% των εκλογέων της πρώτης Κυριακής. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Γιώργος Ιγνατιάδης σε δηλώσεις του έξω από τα εκλογικά τμήματα ανέφερε ότι η διαδικασία κυλά ομαλά και ότι η επόμενη μέρα θα βρει τη Νέα Δημοκρατία, ενωμένη.

20160110_133943Ωρα 17:20  Οπως φαίνεται στην φωτογραφία του xanthipress δεξιά, οι ψηφοφόροι λαμβάνουν μόνο δύο ψηφοφέλτια και επιλέγουν αυτό που επιθυμούν. Λαμβάνουν και ένα τρίτο, το λευκό. Δεν χρειάζεται όπως γίνεται αντιληπτό σταυρός, ποτέ δεν εξηγήθηκε ωστόσο γιατί δεν μπήκαν όλα τα ονόματα από τον πρώτο γύρο σε ένα ψηφοδέλτιο και να σταυρώνουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους οι ενδιαφερόμενοι. Οικονομία θα γινόταν έτσι, καθώς χρειάστηκαν πενταπλάσια χαρτιά στον πρώτο γύρο και τριπλάσια στον δεύτερο, σκεφτείτε πόσα δεντράκια θα σωζόντουσαν.

Ωρα 17:27  Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει εκφραστεί και η απορία για ποιον λόγο δεν τηρήθηκε το σύστημα που έχουν σε άλλες χώρες, όπου στο ίδιο ψηφοδέλτιο οι ψηφοπφόροι δηλώνουν και την επιλογή τους σε περίπτωση που δεν καταφέρει να περάσει τον πρώτο γύρο ο υποψήφιος της επιλογής τους. Ετσι θα γλιτώναμε τον δεύτερο γύρο και θα είχαμε ήδη μάθει τον νέο πρόεδρο της ΝΔ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωρα 17:33  Βέβαια, θα πείτε, μπορεί ακόμα αν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο σύστημα, να μετράγανε τα φαξ. Πάντως σήμερα μας είπαν ότι δεν θα έρχονται τα αποτελέσματα μόνο με φαξ αλλά και με e-mails και έτσι θα έχουμε γνωστό το αποτέλεσμα το αργότερο ως τα μεσάνυχτα, ίσως και πολύ νωρίτερα.

Ωρα 17:52  Στις 225.000  η συμμετοχή στις 14:00 και εκτιμάται από το επιτελείο Μητσοτάκη ότι θα φτάσει τους 350.000 η συμμετοχή. “Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί ισχυρο προβάδισμα έναντι του κ. Μεϊμαράκη” λέει το περιβάλλον του, μια διαρροή που προκάλεσε αντίδραση από το περιβάλλον Μεϊμαράκη που επίσης δηλώνει… νικητής. Και μένει άλλη μια ώρα και κάτι.

Ωρα 17:59  Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης έκανε δήλωση πριν λίγο: Οπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ απο χθες ειναι σε διαρκή συνεδριαση. Οσα γράφονται και λέγονται για προβλέψεις δυο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, δεν εχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ειναι ανυπόστατα. Παρά τις δύσκολες συνθήκες η προσέλευση ειναι άκρως ικανοποιητική.

Ωρα 18:11  Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι ο Τραγάκης διαψεύδει την πρόβλεψη που έγινε από κύκλους του Μητσοτάκη για δικό του προβάδισμα. Πάντως, είναι αντιφατική η εικόνα που δίνουν τα επιτελεία των δύο υποψήφιων μία ώρα πριν το κλείσιμο της κάλπης, όπως διαβάζουμε στο news247. Πάντως και οι δύο πλευρές βλέπουν τη συμμετοχή πάνω από 300.000 (στους 350.000 την ανεβάζουν υποστηρικτές Μητσοτάκη) και την αποχή στο 20%. Το ενδιαφέρον στρέφεται στο λεκανοπέδιο Αττικής, που αποτελεί το 35% του εκλογικού σώματος.

Ωρα 18:30 Μισή ώρα απέμεινε για να κλείσουν οι κάλπες στην Θράκη και στην υπόλοιπη χώρα. Δεν αναμένεται αυτή τη φορά παράταση, όπως συνέβη τρεις εβδομάδες πριν, στον πρώτο γύρο.

20160110_133815Ωρα 18:47  Με εγκύκλιο που έφτασε στις εφορευτικές επιτροπές και στην περιοχή μας, επιτρέπεται παράταση μισής ώρας εφόσον υπάρχουν ουρές. Κάτι τέτοιο πάντως δεν παρατηρείται πουθενά στην Θράκη, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, άρα θα κλείσουν άμεσα και θα αρχίσει η καταμέτρηση. Η φωτογραφία αριστερά από εκλογικό κέντρο της Ξάνθης, δημοσιεύθηκε στο xanthipress.

Ωρα 19:01 Αυτήν την ώρα λογικά πρέπει να ολοκληρώνεται η διαδικασία. Όσοι ψήφισαν, ψήφισαν. Σιγά σιγά αρχίζει η καταμέτρηση και η ροή των αποτελεσμάτων και θα σας ενημερώνουμε λεπτό προς λεπτό για τις εξελίξεις τόσο στην Θράκη όσο και πανελλαδικά. Εάν δεν αργούν πάλι τα φαξ (αν και είπαμε, αυτή τη φορά θα υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής με… e-mail).

Ωρα 19:20  Μάλλον τα αποτελέσματα ακόμα και από την Θράκη, θα περιμένουμε πρώτα να αποστέλλονται στα κεντρικά της Συγγρού και μετά θα τα μαθαίνουμε τοπικά. Οτιδήποτε πάντως βλέπουμε και αφορά την περιοχή μας, αμέσως θα σας το μεταδίδουμε.

Ωρα 19:32  Όπως μετέδωσε ο Alpha, με sms η ΚΕΦΕ ζήτησε από όλα τα εκλογικά τμήματα να κλείσουν οι κάλπες με εξαίρεση όπου υπάρχουν ψηφοφόροι μέσα στο τμήμα. Μικρές ουρές είχαν σχηματιστεί σε ορισμένα εκλογικά κέντρα των Αθηνών, πχ σε Περιστέρι ή Νέα Σμύρνη. Προχωράει η καταγραφή στην Θράκη.

Ωρα 19:54   Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε από όλα τα εκλογικά τμήματα να κλείσουν οι κάλπες στην προκαθορισμένη ώρα, με εξαίρεση εκείνα στα οποία υπήρχαν ψηφοφόροι εντός του τμήματος. Αυτό ακριβώς και έγινε”.

 width=Ωρα 20:10  Ουδέν νεώτερον από αυτά που μάθαμε στα δελτία των οκτώ. Και τα δύο επιτελεία δηλώνουν νικητές, αλλά στον Μεϊμαράκη το προχωράνε και λένε ότι ίσως γράψουν 6 μπροστά από το ποσοστό τους. Υπήρξε και ένα περιστατικό με αντιεξουσιαστές που μπήκαν σε ένα εκλογικό τμήμα στην Νέα Φιλαδέλφεια και έριξαν μπογιά, μνε αποτέλεσμα να καλούν τους περίπου 200 ψηφοφόρους να… ξαναψηφίσουν.

Ωρα 20:22  Όπως μετέδωσε στο Mega ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος πριν λίγο στο 27% της Επικράτειας προηγούνταν ο Μεϊμαράκης με 53%-47% και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι στο 33% της Επικράτειας είναι μπροστά ο Μεϊμαράκης με  52,5%-47,5% αλλά η ψαλίδα κλείνει και δεν έχουν μπει αστικά κέντρα, βασικά η Αθήνα που αποτελεί δύναμη για τον Μητσοτάκη. Πάμε για θρίλερ.

Ωρα 20:25  Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος βρίσκεται στο επιτελείο Μεϊμαράκη και μεταδίδει από εκεί.

Ωρα 20:28  Τελικά αποτελέσματα στα τρία εκλογικά τμήματα της Ορεστιάδας, όπως τα μεταδίδει ο Γιάννης Τομαδάκης στο thrakinea. Ψήφισαν: 733, Άκυρα/Λευκά 4. Κυριάκος Μητσοτάκης 413, Βαγγέλης Μεϊμαράκης 316.

Ωρα 20:31  Νικητής στις κάλπες που στήθηκαν στο Διδυμότειχο για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, αναδεικνύεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Πάλι σύμφωνα με το thrakinea o Μεϊμαράκης έλαβε 305 ψήφους έναντι 261 του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις τρεις κάλπες που στήθηκαν στην πόλη, βρέθηκε κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ωρα 20:37  Εχουμε τελικό αποτέλεσμα από την πόλη της Ξάνθης, σύμφωνα με το xanthinea. Εκεί έχουμε επικράτηση Μεϊμαράκη, όπως και στον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λαμβάνει 1.542 ψήφους και ποσοστό 56% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1.210 ποσοστό 44%.

Ωρα 20:42  Πανελλαδικό ποσοστό στο 43% περίπου των εκλογικών τμημάτων όπως το μετέδωσε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος στο Mega. Μεϊμαράκης 51,2% έναντι Μητσοτάκη 48,8%. Ομως η ψαλίδα δείχνει να κλείνει.

Ωρα 20:45  Οπως μετέδωσε η Εβρίτισσα δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στον Real FM από τα γραφεία στην Συγγρού, υπάρχει μια παραπάνω εκφραστικότητα στο επιτελείο Μητσοτάκη ότι η πλάστιγγα γέρνει προς αυτούς. Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι η Θεσσαλονίκη ψήφισε Μητσοτάκη, δηλαδή ότι οι ψήφοι του Απόστολου τσιτζικώστα κατευθύνθηκαν προς την πλευθρά Μητσοτάκη.

 width=Ωρα 20:51  Η Χριστίνα Κοραή μεταδίδει ότι επιβεβαιώνεται η υπεροχή Μητσοτάκη και μάλλον κλειδώνει η εκλογή του. Μόλις μετέδωσε και το αποτέλεσμα στην Ορεστιάδα που μεταδώσαμε πιο πριν, αλλά και σειρά άλλων αποτελεσμάτων. Πλέον κρίνεται δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση, όσο ενσωματώνονται αποτελέσματα, μαλλον πάμε για θρίαμβο Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωρα 20:55  Αποτελέσματα και από Κυπρίνο και Δίκαια, σύμφωνα με το thrakinea. Στον Κυπρίνο ψήφισαν 128 άτομα και έλαβαν ο Κυριακος Μητσοτάκης 86 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 42. Στα Δίκαια ψήφισαν 149 άτομα, έλαβαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 80 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 68, άκυρο 1.

Ωρα 20:59  Νίκη Μητσοτάκη με 53% έναντι 47% του Μεϊμαράκη δίνει επισήμως το επιτελείο Μητσοτάκη. Είναι επίσημη διαρροή και ενώ δείχνει να έχει κλειδώσει η νίκη του.

Ωρα 21:01  Στο επιτελείο Μεϊμαράκη υπάρχει κατήφεια. Στο 50,82% της Επικράτειας ο Μητσοτάκης έχει 50,15% και ο Μεϊμαράκης 49,82%. Πάντως δεν κάνουν κανένα σχόλιο. Το θρίλερ δείχνει να λήγει νωρίς.

Ωρα 21:07  Τουίτ από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, πριν λίγο: «Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!»

Ωρα 21:16  Αποτέλεσμα από τις Φέρες, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ευάγγελος Μεϊμαράκης 145  ψήφους, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 105 ψήφους

Ωρα 21:18  Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΟΔΕ Έβρου, που μεταδίδει το alexpoli.gr, υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι θα επικρατήσει στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλαδή ότι θα έχουμε ανατροπή σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Ωρα 21:25  Νέο τουίτ από Τζιτζικώστα, πριν από λίγο: «Και για όσους ΕΜΕΙΝΑΝ με την απορία: Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη!».

Ωρα 21:31  Στο νομό Ροδόπης, όπου στήθηκαν κάλπες σε συνολικά 12 εκλογικά τμήματα, η διαδικασία της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων έχει ολοκληρωθεί ήδη για εκείνα των οικισμών και τα αποτελέσματα που μεταφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης» αναφέρουν τα εξής: Ε.Τ. Αιγείρου: Β. Μεϊμαράκης 73  – Κ. Μητσοτάκης 42,
Ε.Τ. Ν. Σιδηροχωρίου: Β. Μεϊμαράκης 52 – Κ. Μητσοτάκης 46
Ε.Τ. Ιάσμου: Β. Μεϊμαράκης 97 – Κ. Μητσοτάκης 74,
Ε.Τ. Ξυλαγανής: Β. Μεϊμαράκης 59 – Κ. Μητσοτάκης 33,
Ε.Τ. Σαπών: Β. Μεϊμαράκης 71 – Κ. Μητσοτάκης 119,
Ε.Τ. Αρριανών: Β. Μεϊμαράκης 14 – Κ. Μητσοτάκης 22,
Ε.Τ. Φιλλύρας: Β. Μεϊμαράκης 35 – Κ. Μητσοτάκης 12.

Ωρα 21:35 Αποτελέσματα από την περιφέρεια της Ξάνθης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του «Μαχητή». Στην Σταυρούπολη ψήφισαν 122 άτομα, έλαβαν ο Μεϊμαράκης 92 ψήφους και ο Μητσοτάκης 30. Στα Άβδηρα ψήφισαν 133 άτομα, έλαβαν ο Μεϊμαράκης 80 ψήφους και ο Μητσοτάκης 50, άκυρα τρία. Στο Σέλερο ψήφισαν 22 άτομα, έλαβαν ο Μεϊμαράκης 141 και ο Μητσοτάκης  81.

Ωρα 21:41  Με 36 ψήφους κέρδισε τη μάχη της Αλεξανδρούπολης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε 896 ψήφους, έναντι 860 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σύμφωνα με το thrakinea.

Ωρα 21:46  Εχουμε τελικό αποτέλεσμα μέσα στον Δήμο Κομοτηνής όπου στήθηκαν πέντε κάλπες. Ο Μεϊμαράκης έλαβε 828 ψήφους και 616 ψήφους ο Μητσοτάκης, ενώ 17 ήταν τα άκυρα.

Ωρα 21:53  Πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο 9ος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στο 55% της πανελλαδικής  ενσωμάτωσης η διαφορά δείχνει να είναι στις δύο μονάδες, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά αν συνεχίσει έτσι, η δείχνει ότι θα ανέβει σε διψήφιο νούμερο.

Ωρα 21:58  Κέρδισε τον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχουμε τελικό αποτέλεσμα στο σύνολο του Νομού Έβρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του thrakinea, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 2387 ψήφους, έναντι 2240 ψήφων που έλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ωρα 22:05  Σύμφωνα με πληροφορίες αθηναϊκών μέσων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγγράφει την δήλωσή του και περιμένει απλά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα παραδοχής ήττας από την πλευρά Μεϊμαράκη για να προχωρήσει στην δήλωση αυτή.

 width=Ωρα 22:11  Υπενθυμίζεται ότι τα δύο κορυφαία ίσως στελέχη της Θράκης στη ΝΔ, οι δύο πρώην υπουργοί Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέκος Κοντός είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είναι δηλαδή στους ηττημένους της βραδιάς. Ειδικά ο Στυλιανίδης είχε διαρρεύσει ότι θα πήγαινε για νέος Γραμματέας της ΝΔ στην περίπτωση επικράτησης Μεϊμαράκη. Πλέον δεν είναι ούτε βουλευτές, αλλά ούτε και στα στελέχη που θα είναι κοντά στον νέο πρόεδρο του κόμματος. Η φωτογραφία δεξιά από τις παλιές καλές μέρες που κατοικοέδρευαν και οι δύο στο Μέγαρο Μαξίμου ως υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Ωρα 22:19  Θυμίζουμε ότι την προτίμησή του στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ν. Δ., ήδη πριν τον πρώτο γύρο, είχε εκφράσει ο μοναδικός νυν βουλευτής της ΝΔ στην Θράκη, ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης (αφού Ροδόπη και Ξάνθη δεν διαθέτουν βουλευτές της ΝΔ).  

 width=Ωρα 22:23  «Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, είναι χρέος μου να μιλήσω και για την προσωπική μου επιλογή», είχε αναφέρει στην επίσημη δήλωσή του τον Νοέμβριο, πριν τις πρώτες εκλογές και αναβλήθηκαν, τονίζοντας πως  πρόκειται για «μια επιλογή για τον καλύτερο μεταξύ ίσων». Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην «επιλογή Μεϊμαράκη», ο κ. Δημοσχάκης σημείωνε πως στο πρόσωπο του συγκεκριμένου υποψηφίου διακρίνει εκείνον «που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης και να την υπηρετήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του». Εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι ο κ. Μεϊμαράκης διέθετε «την πολιτική και επιχειρησιακή εμπειρία να αντιμετωπίσει το μέγιστο αυτήν τη στιγμή πρόβλημα της πατρίδας μας, το προσφυγικό πολέμου, που δυστυχώς ταυτίστηκε με το μεταναστευτικό».

 width=Ωρα 22:28  Το ίντερνετ κάνει πάρτι με το αποτέλεσμα στη ΝΔ και ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν είναι η φωτογραφία από το slogun του gazzetta, που μπορείτε να δείτε δεξιά.

Ωρα 22:32 Εχουμε τελικό αποτέλεσμα στο Νομό Ροδόπης, όπου πάντως κέρδισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αναλυτικά το αποτέλεσμα: Ο Μεϊμαράκης έλαβε 1.229 ψήφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 964 ψήφους ενώ είχαμε και 25 λευκά ή άκυρα.

Ωρα 22:36  Πανελλαδικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με ενσωματωμένο το 69% των εκλογικών τμημάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει το 51,2% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 48,8%. Το τηλεγράφημα προσθέτει ότι η τάση είναι αύτξησης της ψαλίδας, καθώς απομένει να ενσωματωθούν μεγάλα αστικά κέντρα όπου με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προηγείται ο Μητσοτάκης.

Ωρα 22:39  Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία που μετέδωσε η Εβρίτισσα δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στο νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, την οποία ζήτησε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Το ραντεβού έχει κλειδώσει.

Ωρα 22:41  Με γραπτό μήνυμα, αν και επισήμως η ΝΔ δεν έχει ανακοινώσει κανένα αποτέλεσμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε τα συγχαρητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μπορείς και ελπίζω να καταφέρεις να τραβήξεις το καράβι της ΝΔ σε προοδευτικές όχθες», του έγραψε χαρακτηριστικά.

Ωρα 22:50  Μια μικρή ανάλυση κάνει το thrakinea στην ψήφο στον Έβρο. Στο Σουφλί, ο νέος πρόεδρος του κόμματος έλαβε 63% που είναι το υψηλότερο ποσοστό του στον Έβρο και στη Σαμοθράκη 53%, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το πιο μεγάλο ποσοστό το έλαβε στις Φέρες (57,25%). Η αποχή στον Έβρο άγγιξε το 21%.

Ωρα 22:53  Η απόλυτη ανατροπή έγινε στους Μεταξάδες. Στην πρώτη εκλογική διαδικασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε λάβει 45 ψήφους και τώρα 103, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε λάβει 110 ψήφους και τώρα μόλις 67!

Ωρα 22:57  Παραδοχή Μεϊμαράκη της ήττας του. Όπως μεταδίδει η θρακιώτισσα δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στον Real FM, πριν λίγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τηλεφώνησε και συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ωρα 23:10  Εφτασε στα γραφεία του επιτελείου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου θα προχωρήσει σε δήλωση στις κάμερες.

Ωρα 23:18  Εν αναμονή των επίσημων δηλώσεων και των επίσημων αποτελεσμάτων θυμίζουμε τα τελικά στους τρεις νομούς της Θράκης:
 width=ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ: Κυριάκος Μητσοτάκης 2.387, Βαγγέλης Μεϊμαράκης 2.240.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1.229, Κυριάκος Μητσοτάκης 960.
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1.542, Κυριάκος Μητσοτάκης  1.210.

Ωρα 23:27  Μόλις ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε επισήμως ότι σε ενσωμάτωση του 70%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει το 51% των ψήφων και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το 49%. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην ενσωμάτωση αυτή υπάρχει μόνο το 50% από την Αθήνα. Πρόσθεσε τέλος ότι, όπως ενημερώθηκε, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε τηλέφωνο και συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη, κάτι που έκανε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ.

Ωρα 23:40  Ξεκινά η νικητήρια ομιλία του Κυριακου Μητσοτάκη στις κάμερες.

Ωρα 23:55  Ενωτικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, που μεταδόθηκε πάντως σε… δύο δόσεις, αφού κόπησε η σύνδεση την πρώτη φορά και ενώ ερχόταν με πουλ σε εθνικό δίκτυο προς όλα τα κανάλια. «Μαζί θα είμαστε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΝΔ. Ό,τι και αν ψήφισαν τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί ενωμένοι. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η ΝΔ όλες τις δυνάμεις του τόπου, που βρίσκονται απέναντι σε μια ανίκανη κυβέρνηση. Τώρα ξεκινάει η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών», είπε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.

Κάπου εδώ, μετά από 1ο ώρες,  ολοκληρώνεται η μετάδοσή μας. Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας…