Α2 Ανδρών: Αποχαιρέτησε το 2015 με νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο η Ασπίδα Ξάνθης!

Και συνεχίζω για να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Ασπίδα Ξάνθης πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της Α2 Χάντμπολ Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας με 28-26, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2015 στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά αυτή η νίκη είναι ιδιαίτερα κομβική καθώς οι Ξανθιώτες κάνουν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ πλέον κοιτάζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις υποχρεώσεις τους για το 2016. Η ομάδα της Ασπίδας πραγματοποιώντας ψυχωμένη εμφάνιση και με καθαρό μυαλό στο κρίσιμο φινάλε πέτυχε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που με την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα έδειχνε εξαιρετικά δυνατή.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι απο την αρχή με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που βρήκε την Ασπίδα μπροστά στο σκορ με βραχία υπεροχή και το 12-11 να είναι το σκορ του πρώτου τριανταλέπτου. Στο δεύτερο μέρος όπως και στο πρώτο το ματς ήταν μια μάχη σώμα με σώμα με πολύ ψυχή και πάθος και απο τις δύο ομάδες, μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 20-20 με την Ασπίδα να πατά το γκάζι και με δύο τέρματα του Βάκκα και ένα του Μπρατίδη πήρε το προβάδισμα με 23-21. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα σε μια αναμέτρηση που όποιος έπαιρνε διαφορά δύο γκολ ο αντίπαλος έβρισκε τον τρόπο και έμπαινε ξανά στο παιχνίδι, στο 55′ οι γηπεδούχοι με εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και τον Καίκη για ακόμη μια αναμέτρηση να κατεβάζει ρολά στην εστία του πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων με 26-23.  Στο τελευταίο πεντάλεπτο το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με τους φιλοξενούμενους μέσα σε ένα λεπτό τα τρία γκολ να τα μειώνουν σε ένα(26-25), με την αντίδραση όμως των γηπεδούχων να είναι εκπληκτικήκαι με δύο τέρματα του Πάρη Ναθαναηλίδη να παίρνουν εκ νέου διαφορά τριών τερμάτων δύο λεπτά πριν το τέλος. Στο τελευταίο λεπτό και παρότι οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας ολοκλήρωσαν το ματς με δύο παίκτες λιγότερους το μόνο που κατάφερε η Πυλαία ήταν να διαμορφώσει το τελικό 28-26.

Δεκάλεπτα:5-3, 9-9,12-11(Ημίχρονο), 17-18, 22-21, 28-26(Τελικό Αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Σαπανίδης – Ηλιάδης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗ(Θ. Βαφειάδης): Καίκης, Βάκκας 8, Γκουντούλας 1, Ναθαναηλίδης 5, Βαρδάκας 1, Καζαντζίδης 2, Μπέλλιας 1, Παπαϊωάννου, Πατσιαβάς 2, Τζίνεβης 1, Μπρατίδης 5, Νικάκης, Κόλλιας, Ευθυμίου, Πιστόλας 2, Ρούφος

Α.Ε.Σ.Χ. ΠΥΛΑΙΑΣ(Π. Γούσιος): Μιχαηλίδης, Μπείλης, Λάππας 6, Βραχιολίδης 1, Ευστρατίου, Παπαδόπουλος 5, Παρασκευαίδης, Μισυρλής 1, Κίτσος 2, Αλμπάνης, Ζαφείρης 2, Αλατασιανός 3, Κουκμίσης 3, Πετρίδης 1, Αντωνιάδης, Καλομοίρος 2