ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νίκη-πρόκριση της Ασπίδας επί της Ολυμπιάδας για το Κύπελλο (+photos)

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η νεανική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει το εμπόδιο της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης κερδίζοντας με 65-44 και παίρνοντας την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου Ξάνθης στα πλαίσια της Β’ φάσης.

Οι Ξανθιώτες μπήκαν αποφασιστικά και εξαρχής έδειξαν στους Εβρίτες ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και απο το αρχικό 15-0 να φτάσουμε στο 20-7 της πρώτης περιόδου. Ίδιο στυλ και στην δεύτερη περίοδο με την ομάδα της Ξάνθης παρότι να αγωνίζεται χωρίς ψηλό να παίζει με όπλο την ταχύτητα και το συνεχές πρέσινγκ στην άμυνα και στις σωστές αποφάσεις στην επίθεση έφτασαν με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να προηγούνται με 12 πόντους και 30-18.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως και στο πρώτο οι γηπεδούχοι προσφέροντας και θέαμα συνέχισαν να διατηρούν την υπέρ τους διαφορά, σε μια αναμέτρηση που θα μπορούσε να είναι και διαγωνισμός… τριπόντων, με την Ασπίδα με το τέλος της τρίτης περιόδου όχι μόνο να διατηρούν το προβάδισμα αλλά παράλληλα αυξάνοντας και την διαφορά στους 19 πόντους(52-33).

Στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως οι Ξανθιώτες στα πρώτα 3:30 λεπτά ήταν χωρίς σκορ, και με την είσοδο μάλιστα των κορυφαίων των γηπεδούχων Τσιώγκα και Καραμπίνη και 9 διαδοχικοί πόντοι των δύο, 3 απο τον Τσιώγκα και 6 απο τον Καραμπίνη, η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για την έλλειψη ψυχολογίας των φιλοξενούμενων ήταν οι 5 άστοχες βολές στα 39 δεύτερα στα τρία διαδοχικά φάουλ που κερδίσανε. Το τελικό 65-44 σφράγισε την άνετη πρόκριση της Ασπίδας Ξάνθης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ που θα κληθούν να ταξιδέψουν στην Ορεστιάδα για να αντιμετωπίσουν την Φιλία.

Κορυφαίοι για την Ασπίδα Ξάνθης οι Τσιώγκας και Καραμπίνης που έκαναν σπουδαία εμφάνιση πετυχαίνοντας οι δύο τους μαζί 37 πόντους με 7 τρίποντα,  ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε στο δεύτερο μέρος και ο Τσίλογλου με τα δύο τρίποντα του. Απο την άλλη πλευρά πάλευε μόνος του ο Γιαβρίδης όμως τα πέντε τρίποντα του και οι συνολικά 20 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί.

Δεκάλεπτα: 20-07, 30-18 (ημίχρονο), 52-33, 65-44 (τελικό Αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Κολοκυθάς, Μπάμπης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Ιωαννίδης): Πεχλιβάνης, Κουρτίδης 7, Τσίλογλου  8(2), Τσιώγκας  20(4), Αρβανιτίδης, Μαντζουράνης, Δάτσης  2, Παπαδάκης  5, Ελευεθερίου  1, Καραμπίνης  17(3), Ζώτος 1, Μαλάκης  4

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ(Μ. Ξανθίδης): Χατέλος, Τσουρνακάκης, Κελεπεκίδης, Γιαβρίδης 20(5), Αγγέλου, Αλεξούδης 4, Μπάτσικας   5(1), Μπεσλεμές, Μπατμάς  5, Βαλασίδης 4, Δελχανίδης 2, Φυδανίδης 4