ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στο ντέρμπι της Αλεξανδρούπολης μεταξύ Ολυμπιάδας και Εθνικού

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ήταν αργά το βράδυ της Κυριακής ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι με την Ολυμπιάδα, που διεξήχθη στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Νίκησε με 60-51, σε έναν αγώνα που ουσιαστικά ποτέ δεν έχασε τον έλεγχο, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο.

Η ομάδα της Ολυμπιάδας ήταν εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο, ωστόσο, από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ο Εθνικός πήρε το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στατιστικά ο Εθνικός είχε υπερδιπλάσιες επιθέσεις και οι παράγοντές του υποστηρίζουν ότι η νίκη θα είχε μεγαλύτερη διάσταση, αν ξεπερνούσε νωρίτερα το άγχος. Διαιτητές της αναμέτρησης οι Σακελλαρίδης και Πανιτσούδη, τους οποίους χαρακτήρισαν «σε κακή βραδιά» οι άνθρωποι της Ολυμπιάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ξανθίδης Μ.): Μπάτσικας 7(1), Χατέλος Σ., Γιαβρίδης 10(1), Αγγέλου 3, Αλεξούδης 8(2), Μπατμάς 16(1), Βαλασίδης 3, Δελχανίδης, Φυδανίδης 4.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κανδύλης Γ.): Παπαλαμπίδης 2, Σιταρίδης Δ. 8(1), Σιταρίδης Κ 3, Οικονόμου 6 , Καραθανασόπουλος 16(4), Φωτιάδης 3, Θεολογίδης 2, Δαλακούρας 6(1), Δεληδήμος 5(1), Φυσέκης 9.