Δεκέμβρης διοικητικών εξελίξεων στον Εθνικό! Προχωρά σε έκτακτη ΓΣ και εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ!!!

Οι εξελίξεις στον ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι τελικά πιο δραματικές από ό,τι θα σκεφτεί να φανταστεί και ο πιο ευφάνταστος δημοσιογράφος. Η ιστορική ομάδα, που έμεινε το καλοκαίρι ακυβέρνητη μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου της Μανόλη Βουκουρεσλή, ο οποίος άφησε άπαντες στα κρύα του λουτρού, οδηγείται σε εκλογές και ανάδειξης νέας διοίκησης μεσούσης της (αγωνιστικής) σεζόν!!!

Μετά από ένα θυελλώδες διοικητικό συμβούλιο, όπου βγήκαν… μαχαίρια, υπήρξαν καταγγελίες για υψηλόβαθμους διοικητικούς παράγοντες που εμφανίζονταν να κερδίζουν… χρήματα από τον σύλλογο και τελικά ακολούθησαν και παραιτήσεις, αποφασίστηκε ότι η αρχική λύση περί προσωρινής διοίκησης δεν μπορεί να τραβήξει και πλέον έχουν προκηρυχθεί (αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση) εκλογές.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι έχει ληφθεί απόφαση ο σύλλογος να οδηγηθεί σε έκτακτη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στις 12 και 13 Δεκεμβρίου – και με δεδομένη την έλλειψη απαρτίας που συνήθως έχουμε στην πρώτη σύγκλιση, οι κάλπες αναμένεται να στηθούν την μεθεπόμενη Κυριακή! Τότε αναμένεται να βγουν και… δημόσια και σε κοινή θέα τα μαχαίρια που βγήκαν σε επίπεδο ΔΣ και να ακουστούν ανοιχτά όσα μέχρι τώρα άλλοι ψιθύριζαν και άλλοι κραύγαζαν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Η αρχική απόφαση που είχε ληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από δύο και πλέον μήνες «ακυβερνησίας» έπειτα από την «άτακτη φυγή» Βουκουρεσλή, όπως πολλοί την χαρακτήρισαν, ήταν να αναλάβει την προεδρία ο μέχρι τότε πρώτος αντιπρόεδρος και εκ των παλαιότερων μελών του Εθνικού Γρηγόρης Καραπιπέρης. Ωστόσο ο τελευταίος δεν έμεινε για πολύ στο απυρόβλητο. Ο ίδιος δηλώνει ότι μπήκε πρόεδρος επειδή προέκυψε και για το καλό του συλλόγου και δήλωσε έτοιμος να παραχωρήσει την θέση του σε όποιον θελήσει να αναλάβει τις υποχρεώσεις του προέδρου, αλλά πλέον όλα δείχνουν ότι είναι αργά.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον προεδρικό θώκο δεν δείχνει να υπάρχει, αφού είναι αυτός που έχει την μεγαλύτερη έκθεση, τις περισσότερες ευθύνες, τις πιο πολλές υποχρεώσεις και όλους τους κινδύνους. Όλοι όμως θέλουν να μετέχουν στο ΔΣ και να περιλαμβάνονται στο κλειστό κλαμπ που λαμβάνει τις αποφάσεις, κυρίως τις οικονομικές που ενδιαφέρουν τους πάντες. Αυτές τις μέρες δείχνουν να υπάρχουν έντονες παρασκηνιακές διεργασίες, με εμπλοκή και πολιτικών παραγόντων, που θα ήθελαν να ελέγξουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον σύλλογο.

Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τα χέρια του συλλόγου περνούν ίσως και 800.000 ευρώ ετησίως, κάτι που ίσως δικαιολογεί και το γεγονός ότι πρώην κεφαλή του συλλόγου εμφανιζόταν στην προσωπικό του σελίδα στο facebook να δηλώνει πρόεδρος στην «εταιρεία Εθνικός Αλεξανδρούπολης». Κανένας έφορος δεν θέλει να χάσει την οικονομική διαχείριση του τμήματός του, ωστόσο εκλογές ενίοτε σημαίνουν και εκπλήξεις και εκεί θα τεθεί ένα μεγάλο ζήτημα, αν η νέα διοίκηση θα απαιτήσει αλλαγές στα τμήματα μεσούσης της περιόδου.

Οι συμμαχίες διαμορφώνονται ενόψει των εκλογών που είναι κοινό μυστικό ότι έχουν αποφασιστεί, αλλά επισήμως τίποτα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Άλλωστε στο επίσημο site του Εθνικού δεν έχουν περαστεί καν τα αποτελέσματα του συλλόγου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από το προηγούμενο ευρωπαϊκό ματς του τμήματος βόλεϊ, οπότε το να ξαναδιορθωθεί η σύνθεση του ΔΣ (που έχει πάλι αλλάξει) ή να υπάρξει ανακοίνωση περί της έκτακτης εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης και της προκήρυξης αρχαιρεσιών, μάλλον είναι πολυτέλεια.

Σε κάθε περίπτωση, ο σύλλογος βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Έγιναν πολλά ανοίγματα και πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι προέκυψε νομικό κώλυμα για δυο πρωτοκλασάτα στελέχη του, τα οποία ωστόσο μέχρι πρόσφατα εξακολουθούσαν να ασκούν τα «καθήκοντά» τους, υπό την σιωπηρή ανοχή (ή την αδικαιολόγητη σε κάθε περίπτωση «άγνοια») του προέδρου και των υπόλοιπων μελών του. Κάποιοι λένε ότι δεν θα αργήσει και η ώρα του εισαγγελέα, ειδικά αν δεν μπορέσουν να βρουν κοινό τόπο οι διάφορες ομάδες που έχουν σχηματιστεί και οδηγηθεί η γενική συνέλευση σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Η πυγμαχία είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που δεν καλλιεργεί ο ιστορικός Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αλλά ήδη ορισμένοι στοιχηματίζουν ότι μετά από την γενική συνέλευση που έρχεται, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα σπεύσει να κάνει η νέα διοίκηση, αν αναδειχθεί, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ορισμένων ότι θα μετατραπεί σε ρινγκ η αίθουσα όπου θα γίνει ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης, πριν στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα αναλάβει τις τύχες του ΜΓΣ την επόμενη τριετία…