Η δυναμική παρουσία δεκάδων θρακιωτών οπαδών του Ολυμπιακού στην Καβάλα

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με 71-57 από την Καβάλα και έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή της Basket League, πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΣΕΦ την ερχόμενη Κυριακή (6/12). Αντιθέτως, ουραγός αρέμεινε η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου.

Αυτό όμως που σχολιάστηκε περισσότερο και από τη νίκη της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν η μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου του και οι δεκάδες φίλοι του που βρέθηκαν στο γήπεδο, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν και από τους τρεις νομούς της Θράκης.

Μετά την οικειοθελή αποχώρηση του ΚΑΟΔ από την Basket League, η Καβάλα είναι πλέον η μόνη ομάδα της ευρύτερης περιοχής που συμμετέχει στο μεγάλο πρωτάθλημα και δίνει την ευκαιρία στους Θρακιώτες φιλάθλους να μπορούν να παρακολουθήσουν σε σχετικά κοντινή απόσταση τις μεγάλες ομάδες.

Όπως μαρτυρά και η φωτογραφία του ThrakiSportS, οπαδοί του Ολυμπιακού από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την γειτονική Ξάνθη είχαν σπεύσει στο κλειστό και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να στηρίζουν με τις φωνές τους την αγαπημένη τους ομάδας.

Εδώ θα πείτε, φτάσαν μέχρι το Λονδίνο και το Μόναχο, στην Καβάλα δεν θα πήγαιναν; Επειδή όμως τα μεγέθη είναι διαφορετικά, η παρουσία τους κοντά και στο τμήμα μπάσκετ είναι αξιομνημόνευτη, ενόψει και της επικείμενης ανόδου του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού στην Κομοτηνή για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σε κάθε περίπτωση, η φωτογραφία είναι ένα ντοκουμέντο της παρουσίας πολλών θρακιωτών στην κυριακάτικη αναμέτρηση της Basket League  και ένα τεκμήριο της σημασίας που έχει και για την Θράκη και τους θρακιώτες φιλάθλους η παρουσία ομάδων της ευρύτερης περιοχής (αφού δεν μπορούμε να έχουμε της Θράκης) στη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ.