Το pregame του αγώνα Άρης-ΑΟ Ορεστιάδας (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Στο γυμναστήριο της Μίκρας όπου πριν από είκοσι περίπου χρόνια (18 για την ακρίβεια) η Ορεστιάδα έχασε τον τίτλο, αλλά και ακριβώς έναν χρόνο μετά την νίκη της με 3-1 (29 Νοεμβρίου 2014) θα αντιμετωπίσει τον Άρη για την 6η αγωνιστική σε ένα ματς κρίσιμο και για τους δυο.

Οι δυο αντίπαλοι βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις και οι βαθμοί ισοδυναμούν με χρυσό στην προσπάθεια των δύο ομάδων να εξασφαλίσουν από νωρίς την παραμονή και να αποφύγουν τα πλέι άουτ όπως και πέρυσι.

Η Ορεστιάδα μετά το άσχημο ξεκίνημα με τις τέσσερις σερί ήττες έκανε σπουδαία ανατροπή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που της έδωσε και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με 3-2. Η ψυχολογία των εβριτών είναι ανεβασμένη και με νέο προπονητή τον Χριστοφ που θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο του ΑΟΟ και στοχεύουν στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη και στην πρώτη εκτός έδρας ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία.

Ο ακραίος της Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος είπε: «Δουλέψαμε σκληρά με το νέο προπονητή και προσπαθούμε να μπούμε στην φιλοσοφία του. Ο Άρης έχει έμπειρους παίκτες που αντέχουν στην πίεση και γι αυτό και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να επιμείνουμε στην τακτική μας. Είμαι αισιόδοξος πως θα πάρουμε τη νίκη».

Ο Άρης αν και ξεκίνησε καλά προέρχεται από δύο ήττες με τους δυνατούς Κηφισιά και Φοίνικα και καίγεται για τους βαθμούς απέναντι σε ένα αντίπαλο με παρόμοιους στόχους, και να ανέβει βαθμολογικά ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις.

«Μετά τις δύο ήττες τα περιθώρια έχουν στενέψει. Δυστυχώς η εβδομάδα δεν πηγε καλά καθώς είχαμε κουραστικό ταξίδι στη Σύρο και χάσαμε χρόνο για την προετοιμασία. Η Ορεστιάδα έρχεται ανεβασμένη και για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να πάρουμε τη νίκη», είπε ο Γιάννης Μέλκας.

Διαιτητές στην Μίκρα θα είναι οι Δεληκωστίδης και Δανιηλίδου.

Από το 1998 οπότε καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 21 φορές. Η Ορεστιάδα προηγείται στις νίκες 13-8, με τον σκορ στην Θεσσαλονίκη να είναι ισόπαλο με 5-5.