Γ’ Εθνική: “Λύγισε” στο φινάλε στο ντέρμπι κορυφής με την Γέφυρα η Ασπίδα Ξάνθης!

Τι και αν είχε την τύχη του αγώνα στα χέρια, τι και αν σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα είχε το προβάδισμα, ωστόσο η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης έχασε… μέσα απο τα χέρια της τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής του Β’ ομίλου του Βορρά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής απο την Γέφυρα με 64-60.

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Γέφυρας οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη, απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και αήττητη Γέφυρα, και το κατάφερε καθώς την αιφνιδίασε και πήρε απο νωρίς τα ηνία του αγώνα. Το 26-30 στο ημίχρονο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με χαμηλό σκορ χάρις τις εξαιρετικές επιδόσεις των δύο ομάδων στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο και για περίπου 15′ λεπτά οι παίκτες της Ασπίδας είχαν το προβάδισμα, έστω και με μικρή διαφορά, αλλά στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έχοντας μεγάλο πλουραλισμό στο σκοράρισμα κατάφεραν να ανατρέξουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φτάσουν τελικά στην όγδοη διαδοχική νίκη για αυτούς στο πρωτάθλημα μετά απο 8 αγωνιστικές.

Κορυφάιοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Τουλούμης, Μυλωνίδης, Μωυσιάδης, Τολιόπουλος και Δανάκης, ενώ για τους Ξανθιώτες οι Στεφανίδης, Κουτσογιάννης και Πέτς τράβηξαν το “κουπί” στο σκοράρισμα. Η ομάδα της Ξάνθης πλέον στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΒΑΟ στο Εύμοιρο οπού θα κυνηγήσει την άμεση επιστροφή της στις νίκες.

Δεκάλεπτα: 10-19, 26-30, 41-42, 64-60

Διαιτητές: Πιτσίλκας Β.-Ξέρας

ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ (Τουλούμης): Τουλούμης 17, Δανάκης 9 (2), Δώνης, Τολιόπουλος 10, Μπάρκος, Μυλωνίδης 16, Μπίσκας, Κουλουμπής, Γεράκης, Αλμπάντης,  Χαρισόπουλος, Μωυσιάδης 12 (2), Ευσταθιάδης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης-Κωτάκης): Κουμπάνης 2, Καραμπίνης, Κέλλης, Χατζημιχαηλίδης 7 (1), Παλλάκης, Κουτσογιάννης 13 (1), Πετς 16 (2), Στεφανίδης  12 (1), Τσιώγκας 2, Παπαδάκης 6, Γρούδος.