Επιστρέφει στην Ξάνθη ο Νίκος Λάσκαρης στηρίζοντας ενεργά τον 2ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο

Όταν πριν από σχεδόν επτά μήνες ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομα του Νίκου Λάσκαρη ως νέου επενδυτή στην ΚΑΕ Άρης, το ThrakiSportS ήταν το πρώτο και μόνο μέσο της Θράκης που ανέδειξε τις ιδιαίτερες σχέσεις του με την περιοχή μας, όπου μεγάλωσε και τελείωσε μαζί με τα αδέρφια του το σχολείο, πριν ανοίξει τα (επιχειρηματικά) φτερά του για το  εξωτερικό.

Το καλοκαίρι το ThrakiSportS τον εντόπισε μαζί με την σύζυγό του να παρακαλουθούν τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας στο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ που διοργανώθηκε στο «Αμοιρίδειο» (φωτό). Επίσης, στην παρουσίαση του οράματός του για τον Άρη, το ThrakiSportS ήταν το μόνο μέσο που βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου και φυσικά εστίασε στα όσα ανέφερε για την καταγωγή του, την σχέση του με την περιοχή και τον τρόπο που προτίθεται να την στηρίξει μέσα από το ίδρυμα που έχει ιδρύση.

 width=Αυτός ο πρώτος τρόπος στήριξης έρχεται μέσα από την χρηματοδότηση μέρους των εξόδων της διεξαγωγής του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνιου 2015, που διεξάγεται αυτήν την Κυριακή στην Ξάνθη. To Lascaris Foundation, αφοσιωμένο στο να συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που αφορούν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, όπως έχει δεσμευθεί ο ιδρυτής του, ανέλαβε χρυσός χορηγός στην μεγάλο δρομικό αυτό γεγονός, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τους «Xanthi Runners».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η οικογένεια Λάσκαρη έχει σχέση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ξάνθης (επίσημος τίτλος των Xanthi Runners), καθώς ένα από τα αδέρφια του Νίκου Λάσκαρη είναι εδώ και χρόνια μέλος του δρομικού κινήματος. Ηδη το Lascaris Foundation αναφέρεται ως χρυσός χορηγός του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνιου 2015 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Ξάνθη το πρωί της Κυριακής, έχοντας αναλάβει την κάλυψη μέρους  των εξόδων της διοργάνωσης και διεξαγωγής του.

Αναμφισβήτητα, η επιστροφή του Νίκου Λάσκαρη στον τόπο των παιδικών του χρόνων και η απόφασή του να στηρίξει μέσα από το ίδρυμα που έχει την ευαίσθητη περιοχή μας και δη μέσω του αθλητισμού, είναι μια είδηση όχι απλά αξιομνημόνευτη αλλά και άξια συγχαρητηρίων. Το ThrakiSportS είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, όπως έχει πει και ο ίδιος ο Νίκος Λάσκαρης. Και μακάρι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να βρουν και άλλους μιμητές…