Τσάμπιονς Λιγκ: Με Λοντίγκιν βασικό έκανε το πέντε στα πέντε και εξασφάλισε την πρωτιά η Ζενίτ

Η Ζενίτ έχοντας τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν στην αρχική της σύνθεση νίκησε 2-0 την Βαλένθια στην Αγία Πετρούπολη, έκανε το “5 στα 5” και κατέκτησε φυσικά την κορυφή του 8ου ομίλου, έτσι θα είναι στους δυνατούς της κλήρωσης για τους “16”.

Τα γκολ για την ρωσική ομάδα στο Περτόφσκι πέτυχαν οι Σατόβ στο 15ο λεπτό και Τζιούμπα στο 74ο λεπτό. Ο Λοντίγκιν δείχνει ότι έχει επιστρέψει για τα καλά στην βασική σύνθεση των πρωταθλητών Ρωσίας, μετά από μια περίοδο που δεν αξιοποιούνταν μέχρι και πριν ένα μήνα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ισπανική ομάδα κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό. Πολλά θα εξαρτηθούν από το άλλο αποτέλεσμα του ομίλου. Στις 21:45 παίζουν Λιόν – Γάνδη στο άλλο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής του 8ου ομίλου. Η Ζενίτ έφτασε τους 15 βαθμούς. Η Βαλένθια έχει έξι, η Γάνδη τέσσερις και η Λυών μόλις έναν.

Στο έτερο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία Μπάτε Μπόρισοφ και Μπάγερ Λεβερκούζεν αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1, ένα αποτέλεσμα που βολεύει και την Ρόμα του Τοροσίδη, καθώς η Ρόμα που αγωνίζεται στις 21:45 με την Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νου” έχει 5 βαθμούς όσους έφτασε και η Λεβερκούζεν ενώ στους 4 βρίσκεται η Μπάτε, την οποία αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική η Ρόμα  στην Ιταλική πρωτεύουσα.