Με θητεία ως παίκτης αλλά και ως προπονητής στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο νέος προπονητής της Λαμίας

Μετά τον Χριστόφ που ανέλαβε την Ορεστιάδα στην θέση του Ίσακσον, έναν γνώριμο μας βούλγαρο προπονητή επέλεξε και η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα Λαμία για να αντικαταστήσει τον Θανάση Κατσιγιάννη.

Η ομάδα της Λαμίας ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Πετιο Ντραγκίεφ, που θα είναι ο τρίτος προπονητής στη φετινή Α1 με χώρα προέλευσης τη Βουλγαρία μετά τον Ζελιάσκοφ του ΠΑΟΚ αλλά και τον Χριστόφ της Ορεστιάδας. Όπως και οι άλλοι δύο, έχει και αυτός θητεία στον Έβρο, σαν παίχτης αλλά και προπονητής στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Σαν αθλητής ξεκίνησε την καριέρα του στη Λοκομοτίβ Πλοβντιβ της Φιλιππούπολης. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ιταλία με τα χρώματα της Μπατιπάγλια. Από το 1991 έως το 1998 έπαιξε στην Ελλάδα σε Ναυπηγεία, ΠΑΟΚ, Πανελλήνιο, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Παναθηναϊκό και Ιωάννινα. Μετά το πέρασμα του από τη χώρα μας επέστρεψε στη Βουλγαρία και τη Λοκομοτίβ Πλοβντιβ όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Εφήβων της Βουλγαρίας την περίοδο 1980-1983, με την οποία κέρδισε χρυσά μετάλλια σε Βαλκανικούς αγώνες και χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από το 1983 αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών, με την οποία κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Συμμετείχε σε δυο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων – το 1984 στο Λος Άντζελες και το 1988 στη Σεούλ. Το 1986 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι, κέρδισε το βραβείο για τον καλύτερο μπλοκέρ και μπήκε στην συμβολική εξάδα του πρωταθλήματος.

Ως προπονητής έχει εργαστεί σε Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Βικτόρια Βόλλευ Πλόβντιβ, Ομόνοια Λευκωσίας, Φοίνικα Σύρου, Νέα Μουδανιά, Λουκόιλ Μπουργκάς, Νεφτοχίμικ 2010 και Μπότεφ. Ακόμη έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Εφήβων της Βουλγαρίας, καθώς και βοηθός προπονητή της Εθνικής Ανδρών της Βουλγαρίας. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση του ΓΣ ΛΑΜΙΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βούλγαρο τεχνικό Petio Dragiev. Ο 50χρονος νέος προπονητής της ομάδας έχει πλούσια εμπειρία από το Ελληνικό Πρωτάθλημα αφού στο παρελθόν έχει αγωνισθεί ως αθλητής στις ομάδες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Πανελληνίου, Ναυπηγείων, Παναθηναικού, ΠΑΟΚ και Ιωαννίνων ενώ διετέλεσε και προπονητής στην ομάδα του Φοίνικα Σύρου. Ο P.Dragiev έφθασε στη Λαμία και θα πραγματοποιήσει την Τρίτη την πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας μας. Η Διοίκηση του Συλλόγου τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβε».