Μία θρακιώτικη περιγραφή από το… μεταπαριζιάνικο Μόναχο και τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του Μπάγερν-Ολυμπιακός

Ο θρακιώτης δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης, απεσταλμένος του Sport24 στη Γερμανία για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν, περιγράφει την κατάσταση που συνάντησε στο Μόναχο και δίνει τη δική του εκδοχή για την αστυνομοκρατούμενη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, που μόνο τέτοια δεν είναι.

Πολλά  ακούσαμε και διαβάσαμε  για τα μέτρα ασφαλείας στο Μόναχο, αλλά ως τώρα δεν νιώσαμε στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει, πλην ενός περιστατικού στο ξενοδοχείο.

Στο Flughafen München  δεν μας ενόχλησαν ούτε για τυπικό έλεγχο, αφού περάσαμε σφαίρα προς την έξοδο, όπου έγινε το επεισόδιο με τον επιληπτικό οπαδό του Ολυμπιακού, αλλά μόλις  φτάσαμε στο ξενοδοχείο, αφήσαμε για τρία λεπτά τη βαλίτσα μας, προκειμένου να μιλήσουμε στη ρεσεψιόν.

Μόλις την αναζητήσαμε, δεν τη βρήκαμε πουθενά και αρχικά πιστέψαμε ότι μας την έκλεψαν. Αμέσως θυμηθήκαμε ότι βρισκόμαστε στη Γερμανία και δεν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος σε κεντρικό ξενοδοχείο, γι αυτό ρωτήσαμε τον πρώτο υπάλληλο που βρήκαμε μπροστά μας  και μας συνόδεψε στην αίθουσα των “lostand found”   με την παρατήρηση «οι καιροί είναι δύσκολοι, φοβόμαστε για βόμβες σε ασυνόδευτες αποσκευές και μαζεύουμε τα πάντα»

Το βράδυ στους άδειους  δρόμους του Μονάχου, αλλά και στο Gausthaus όπου φάγαμε  δεν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας , παρά μόνο αυξημένη κίνηση, παρότι ήταν Δευτέρα βράδυ. Μας εξήγησε όμως ο ταξιτζής “κάθε Δευτέρα έχουμε διαδήλωση από ένα μίγμα εθνικιστών, ναζιστών, ακροδεξιών κατά του Ισλάμ και κλείνουν κεντρικοί δρόμοι. Γι αυτό πάμε σαν χελώνες”.

Το βράδυ στην  Allianz Αrina μπορεί να είναι διαφορετικά και με 6000 οπαδούς του Ολυμπιακού που θα κατακλύσουν από σήμερα το Μόναχο και θα κάνουν κατάληψη στην Marienplatz