Δέκα μετάλλια για τον ΟΕΓΑ σε διεθνές τουρνουά στο Μπλαγκόεφγκραντ

Με τους καλύτερους «οιωνούς» ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για τον Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης.

Μετά από τις σπουδαίες εμφανίσεις των παγκορασίδων στο διασυλλογικό τουρνουά που διοργάνωσε ο Αίαντας Θερμαϊκού στην Θεσσαλονίκη, προστέθηκαν και οι σημαντικές επιτυχίες των παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας που συμμετείχαν στο 12th International Clubs Tournament for Male and Female Artistic Gymnastics, που διεξήχθη στην πόλη του Μπλαγκόεφγκραντ στην γειτονική Βουλγαρία.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά που έγινε υπό την αιγίδα την Βουλγάρικης Ομοσπονδίας Γυμναστικής, συμμετείχαν 15 ομάδες από πέντε διαφορετικές χώρες και έλαβαν μέρος συνολικά 100 παιδιά, διαφορετικών ηλικιών. Προπονητές και παιδιά αποκόμισαν χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια, που θα τους βοηθήσουν σημαντικά για την επίτευξη των στόχων τους. Συνολικά οι αθλητές του ΟΕΓΑ κέρδισαν δέκα μετάλλια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κελεσίδης κατέκτησε δύο χρυσά στους κρίκους και τον ίππο με λαβές και ένα χάλκινο στο σύνθετο ατομικό, στους γεννηθέντες το 2003. Η Ευαγγελία Δημούδη κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο άλμα και το έδαφος και δύο χάλκινα στην δοκό ισορροπίας και το σύνθετο ατομικό, στις γεννηθείσες το 2002. η Ελισάβετ Κορωνίδου κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό στις γεννηθείσες το 2003. Η Αγάπη Βασιλάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους ασύμμετρους ζυγούς, στις γεννηθείσες το 2005.

Η Άννα Καραμπατζάκη κατέκτησε την 4η θέση στο άλμα στις ηλικίες του 2006. Επίσης, μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν η Καλλιόπη Χρονάκη όπως και η Άννα- Μαρία Κελεσίδου, δείχνοντας ότι έχουν ψυχή και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που προπονούνται τα παιδιά, απέδειξαν με τα αποτελέσματά τους ότι κοσμούν το αθλητισμό του Έβρου και της Θράκης γενικότερα, δείχνοντας με την προσπάθεια και τα αποτελέσματά τους στους ιθύνοντες, την αξία του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού!

Οι προπονητές που συνόδευσαν την αποστολή του Ο.Ε.Γ.Α. ήταν ο Δημήτρης Μπαξεβανίδης, ο Θεόδωρος Μπουτάκης, η Ειρήνη Κουφάκη, ο ειδικός συνεργάτης και διεθνής κριτής Ελευθέριος Μπουτάκης, ενώ υπεύθυνος αποστολής ήταν ο ορόεδρος του συλλόγου Νεκτάριος Κελεσίδης.