A2 Γυναικών: Πάλεψε η Νίκη Αλεξανδρούπολης αλλά λύγισε στο τάι μπρέικ από την πρωτοπόρο Νέα Γενεά

Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, που κυριάρχησε το πάθος και η ένταση, η Νίκη Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να επικρατήσει της Νέα Γενεάς, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α2 Γυναικών, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 σετ στη διαδικασία του τάι μπρέικ.

Οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, προηγήθηκαν με 1-5 και 12-17 απέναντι στη Θρακιώτικη ομάδα, έχοντας καλή επιθετική λειτουργία, αλλά και εκμεταλλευόμενες τα λάθη στην υποδοχή από τις παίκτριες της Νίκης, κερδίζοντας τελικά το σετ με 20-25. Το δεύτερο σετ ήταν συγκλονιστικό με τις αθλήτριες των γηπεδούχων να παίρνουν από νωρίς, καθώς βρέθηκαν μπροστά 5-1 και 11-7 κόντρα στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, με όπλα το σερβίς της Νικολαΐδου και τα σωστά τελειώματα της Δεδούση. Σε εκείνο το διάστημα υπήρξε διακοπή ρεύματος και φυσικά του αγώνα εξαιτίας της πτώσης της τάσης στα φώτα του γηπέδου από τους δυνατούς ανέμους, που κυριαρχούν στην Εβριτική πρωτεύουσα. Τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε έπειτα από δέκα λεπτά με τους μισούς προβολείς αναμμένους, και την Νίκη να ισοφαρίζει, κατακτώντας το σετ με 25-22.

Στο τρίτο σετ οι παίκτριες του Ιπποκράτη Δήμητσα, μπορεί να μην ξεκίνησαν καλά, μιας και η Νέα Γενεά προηγήθηκε με 8-11 και 18-22, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική, καθώς οι αθλήτριες της Νίκης έπαιξαν με ψυχή και πάθος και έχοντας ως κορυφαίες τις Καλογεροπούλου και Δεδούση, κατόρθωσαν να σημειώσουν την μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας στο σετ με 28-26.

Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε μονόλογο των φιλοξενούμενων, αφού βρέθηκαν μπροστά με 7-13 και 9-19, με τον Θρακιώτικο σύλλογο να πραγματοποιεί πολλά λάθη, χάνοντας το σετ με 13-25 μέσα σε κλίμα έντασης, από προπονητικό επιτελείο και κερκίδα, καθώς οι διαιτητές έδειξαν κόκκινη κάρτα (πόντος στην αντίπαλη ομάδα) στον προπονητή της Νίκης, σε μια φάση που δικαιολογημένα φωνάζουν οι Εβρίτες, καθώς σε επίθεση της ομάδας από την Θεσσαλονίκη, η μπάλα ενώ χτύπησε εκτός τελική γραμμής, δόθηκε λανθασμένα μέσα, με τον πόντο να πηγαίνει στη Νέα Γενεά.

Έτσι το ματς έφτασε στο τάι μπρέικ, με τις αθλήτριες από την Θεσσαλονίκη, να ξεκινούν με μεγαλύτερη προσήλωση, βρέθηκαν μπροστά με 2-5 και 4-6 απέναντι στη Νίκη, ενώ στο σημείο εκείνο συνέβη και νέα ολιγόλεπτη διακοπή, εξαιτίας της πτώσης του φωτισμού λόγω των ισχυρών ανέμων. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, οι γηπεδούχες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στο 9-15, αποκομίζοντας έναν βαθμό από την αναμέτρηση, ενώ η Νέα Γενέα έφυγε με δύο πόντους από την Αλεξανδρούπολη.

Τα σετ: 2-3 (20-25, 25-22, 28-26, 13-25, 9-15)

ΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Δήμητσας): Χαρισιάδου, Δεδούση, Καλογεροπούλου, Βενέτη, Καρακύκλα, Νικολαΐδου, Λυμπεροπούλου (λ) / Κωνσταντινίδου, Καράμπαλη, Λαμπρίδου, Αργύρη

ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ (Σταυριανίδης): Βασίλα, Καραντζοπούλου, Βελίκοβα, Μιχαλιού, Μπάγγου Ελ., Φαλιάγκα, Καραπαλίση (λ) / Κολοκυθά, Σκορδίλη