Ελεύθερος ο 40χρονος Θρακιώτης που συνελήφθη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για σχέσεις με τους τζιχαντιστές

Έναν 40χρονο ‘Έλληνα παρέλαβαν το μεσημέρι, οι αστυνομικοί στους Κήπους του Έβρου από τους Τούρκους συναδέλφους τους.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατοικούσε στην Κομοτηνή και είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε θύλακες τζιχαντιστών κι είχε μπει στο μικροσκόπιο τών Αρχών.

Το γεγονός που ενεργοποίησε τις Αρχές ήταν η διαπίστωση ότι είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στη Συρία.

Ο 40χρονος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές την ώρα που επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα προς τη Συρία, πριν από τέσσερις μέρες, αλλά αποφασίστηκε να εκδοθεί στη χώρα μας.

Διόλου τυχαία πρέπει να θεωρείται η αύξηση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με τους τζιχαντιστές, αναζητώντας θύλακες τους εντός της χώρας, αλλά και ενισχύοντας τον βαθμό επιτήρησης κι ανταλλαγής πληροφοριών με υπηρεσίες άλλων χωρών.

Η είδηση έγινε γνωστή σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών ότι ο “εγκέφαλος” των επιθέσεων στο Παρίσι είναι νεκρός, αλλά κι ενώ εξελίσσεται η έρευνα απο την Ελληνική Αστυνομία για τα ελληνικά διαβατήρια που βρέθηκαν σε Σύρους πρόσφυγες στην Ονδούρα.

Μετά απο πολύωρη ανάκριση και απο τις ελληνικές αρχές, ο 40χρονος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος γύρω στις 19:00 το απόγευμα, καθώς δεν φαίνεται να προκύπτουν κατηγορίες σε βάρος του ούτε να μπορεί να αποδειχθεί διασύνδεση του με το καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αστυνομικοί τον πειργράφουν ως ένα πρόσωπο “βαθιά θρησκευόμενο” και “προσηλωμένο στην λατρεία του Αλλάχ”, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν δείχνει να έχει ασπαστεί τις φανατικές ιδέες των τζιχαντιστών.

 

Πηγή:  http://www.antenna.gr