Αθλητική «κατάληψη» στον Δήμο Ξάνθης! Με εντονότατο αθλητικό «χρώμα» οι αλλαγές των Αντιδημάρχων!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Στον ορισμό νέων Αντιδημάρχων προχώρησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αντικαθιστώντας τους μέχρι πρότινος Αντιδημάρχους  που  ανέλαβαν πέρσι θέσεις, μετά και τις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.  To ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι οι τρεις απο τους τέσσερις νέους Αντιδημάρχους προέρχονται απο τον χώρο του αθλητισμού.

lomvardeas1Καταρχήν, αλλαγή έχουμε στην αντιδημαρχία που αφορά άμεσα τον αθλητισμό. Ο λόγος για ένα απο τα πιο ενισχυμένα Αντιδημαρχεία με πολλές και σημαντικές αρμοδιότητες καθώς προΐσταται  των Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού καθώς και του γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης.

Εκεί, λοιπόν, την θέση της Δέσποινας Παρτσαλίδου που άφησε σημαντικό έργο πίσω της, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Λομβαρδέας, πρόσωπο με μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως πρόεδρος και μέλος για πολλά χρόνια της διοίκησης του Εθνικού Κιμμερίων.

xryso mirmanis judoΑπο εκεί και πέρα ο Θωμάς Ηλιάδης αναλαμβάνει τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου αντικαθιστώντας τον Μανώλη Τσέπελη. Ο Θωμάς Ηλιάδης γεννήθηκε το 1960 στο Κβέμο Κέντι Γεωργίας και είναι Πτυχιούχος Kαθηγητής Φυσικής Αγωγής του Κρατικού Ινστιτούτου Φυσικής Αγωγής του Αθλητισμού Τιφλίδας, με ειδικότητα Προπονητής Τζούντο.

Απο το 1997 εκλέχτηκε πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο Μιρμάνης» που ειδικεύεται στο άθλημα του Τζούντο, ενώ υπήρξε και Περιφερειακός προπονητής Μακεδονίας και Θράκης για το συγκεκριμένο άθλημα. Τυγχάνει μακρινός συγγενής του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Ηλιάδη και του ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη.

kiratziΟ τρίτος νέος Αντιδήμαρχος με έντονη δράση στον Αθλητισμό είναι ο Ερκάν Κίρατζη που θα έχει την εποπτεία και ευθύνη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Αδειοδοτήσεων καθώς και θα επιτηρεί την λειτουργία των ΚΕΠ, αντικαθιστόντας τον Απόστολο Αγκόρτσα.  Ο Ερκάν Κίρατζη γεννήθηκε στο Ωραίο Ξάνθης το 1976 και  είναι πτυχιούχος δυο τεχνικών σχολών μηχανολογίας, αλλά και πτυχιούχος προπονητής UEFA C.

Σαν ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί με τα χρώματα των Ρεμβιακού, Κοτύλης, Δόξα Ξάνθης, Εχίνου Σπορ, Μέγα Αλένδρο Ιάσμου, Άρη Πετεινου και ΑΕ Ξάνθης, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι Υπεύθυνος της Ακαδημίας της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης και προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Τελευταία αλλαγή όσον αφορά τους νέους Αντιδημάρχους έχει να κάνει με τον Μπόζ Ραμαδάν που αντικαθιστά τον πρόεδρο του Φίλιππου Δροσερού Χασάν Ογλού Φερντούν, αναλαμβάνοντας το  Τμήμα Πρασίνου και την Καθαριότητα.
Οι μοναδικοί Αντιδήμαρχοι Ξάνθης που παρέμενειναν στις θέσεις τους είναι ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού και Οικονομικού Γιώργος Παπασταματίου που για πολλά χρόνια υπήρξε αθλητής της ομάδας Βόλεϊ του Ερμογένη Ξάνθης ενώ έχει διατελέσει και παράγοντας της ομάδας, ενώ τα τελευταία χρόνια στηρίζει την προσπάθεια του Ερμογένη και το Ξανθιώτικο Βόλεϊ ως φίλαθλος.