Γ’ Εθνική: Παράσταση για ένα ρόλο και εύκολη νίκη του ΓΑΣ στο ντέρμπι της Κομοτηνής

Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό, ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε εύκολα με 59-80 της ΑΕ Κομοτηνής και πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες, δείχνοντας ικανός για σπουδαία πράγματα φέτος.

Οι παίκτες του ΓΑΣ ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά και έδειξαν πιο έτοιμοι στο ντέρμπι. Οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής προσπάθησαν μόνο στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν με ένα σερί 13-0 κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι, όμως τα πολλά λάθη και και οι κακές επιλογές στην επίθεση οδήγησαν στην βαριά ήττα.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με τον Λεχούδη να πετυχαίνει στο πρώτο δεκάλεπτο 9 πόντους με τρία τρίποντα πήρε από την αρχή διψήφια διαφορά και προηγήθηκε με 9-23, καθώς οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής στα πρώτα δέκα λεπτά ήταν εκτός αγώνα με πολλά λάθη και με κακές επιλογές στην επίθεση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του ΓΑΣ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, κρατώντας τη διαφορά συνεχώς πάνω από τους 10 πόντους. Και ενώ όλα έδειχνα ότι ο ΓΑΣ θα κλείσει το ημίχρονο με μεγάλη διαφορά μπροστά, ένα σερί 13-0 των παικτών της ΑΕ Κομοτηνής στο τελευταίο δίλεπτο έφερε το σκορ από το 21-36 στο 34-36 και φυσικά έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του ΓΑΣ μπήκαν δυνατα όπως και στην αρχή του αγώνα, έφεραν τη διαφορά γρήγορα και πάλι σε διψήφια νούμερα και κατάφεραν χωρίς προβλήματα να τη διατηρήσουν, καθώς οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής συνέχισαν τα πολλά λάθη. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον ΓΑΣ μπροστά με 48-60, ενώ στην τέταρτη περίοδο η διαφορά μεγάλωνε σταδιακά, για να φτάσουμε στο τελικό 59-80, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 9-23, 34-36 (ημίχρονο), 48-60, 59-80 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Γαζέτας – Παπαδόπουλος Χαρ.

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κουκοβίνος): Σταματέλος 6, Παπαγεωργίου, Χονδρόπουλος 22 (4), Βάκρινος, Θεοδωρίδης 2, Μεχμέτ Τσαούς, Κουτσοβασίλης 14, Γεροντίτης, Σιμάκης, Χατζηπαυλίδης 5 (1), Τελούδης 10 (1), Καναράς
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Βελή – Ντίνας): Αθανασίου, Μιχαηλίδης 2, Διαμαντίδης 13 (1), Μπούντας, Λεχούδης 12 (4), Καραμπέκης 24 (3), Μαγκώνης, Μπεκρής 10 (2), Καλατζής 5, Πίτατζης, Στασινόπουλος 7, Χαλήλ 4.