ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Χιτσκοκική νίκη και πρόκριση για τη Θύελλα Φερών μέσα στην Κομοτηνή

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, η Θύελλα Φερών επικράτησε με 55-56 του Αίαντα Κομοτηνής και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Μεγάλος πρωταγώνιστής για την ομάδα των Φερών ήταν ο Μπερμπέρης, το τρίποντο του οποίου τρία δεύτερόλεπτα πριν το τέλος έφερε τη Θύελλα για πρώτη και καθοριστική φορά μπροστά στο σκορ, ενώ στη συνέχεια η προσπάθεια του Νικάκη ήταν άστοχη.

Ο Αίαντας Κομοτηνής ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ, όμως οι διαφορές που έπαιρνε ήταν της τάξης των6-7 πόντων, τις οποίες όμως η Θύελλα Φερών κάλυπτε και έφτανε μέχρι την ισοφάριση. Το πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο, που βρήκε τον Αίαντα μπροστά με 20-16, ακολούθησε ένα πολύ νευρικό δεύτερο δεκάλεπτο, με τη Θύελλα να ισοφαρίζει στο τέλος σε 29-29.aiaskomotinis-thyellaferon2

Οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς μαζί και στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε με 46-43 και όλα προμήνυαν ότι το φινάλε θα ήταν συγκλονιστικό. Ο Αίαντας προηγήθηκε με 55-52 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η Θύελλα κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε στη δεύτερη, όμως το επιθετικό ριπάουντ που κέρδισαν οι παίκτες της αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς η μπάλα βγήκε έξω από τη ρακέτα στον Μπερμπέρη, ο οποίος με τρίποντο, τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα έκανε το σκορ 55-56. Την τελευταία επίθεση για τον Αίαντα ανέλαβε ο Νικάκης, ο οποίος αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε και έτσι η Θύελλα Φερών πήρε τη νίκη και μαζί την πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 20-16, 29-29 (ημίχρονο), 46-43, 55-56 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Παπαγεωργίου – Πανιτσούδης

ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  (Πίτατζης): Μπαχιαδάκης, Τζερέφος 2, Σαββίδης 1, Νικάκης 14 (2), Αθανασόπουλος 5 (1), Λάππας 3, Οικονομίδης 4, Βεργίδης 8, Πισμίσης Αθ. 2, Σκοπιανός 1, Κελεπούρης 4, Ρυακιωτάκης 11 (2).

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ (Σαριανίδης): Μπαμπλής 2, Αγγελάκης 2, Παπάζογλου, Δεβουλάνης 12 (2), Πιστόλας, Μόκαλης 2, Παπαδόπουλος, Λιάκος 3, Ιωαννίδης 8 (2), Μπερμπέρης 17 (1), Σανωβίδης 12 (2), Μουρτσινούδης.