Γ’ Εθνική: Mε το δεξί ξεκίνησε η Ασπίδα Ξάνθης έπειτα από συγκλονιστικό φινάλε στο Εύμοιρο (+photos)

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης που ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, σε μια αναμέτρηση με χιτσκοκικό φινάλε στο κλειστό του Ευμοίρου «Χριστίνα Χριστοδούλου» και τους Ξανθιώτες θριαμβευτές στο φινάλε με σκορ 60-56.

Στο κατάμεστο «Χριστίνα Χριστοδούλου» οι δύο ομάδες έδειξαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο πως το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι, με την Ασπίδα να έχει το προβάδισμα και να το κρατά έστω και με μικρή διαφορά μέχρι το τέλος και της δεύτερης περιόδου, που σήμανε και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ξανθιώτες έδειξαν να καθαρίζουν το ματς παίρνοντας με το φινάλε 9 πόντους διαφορά ωστόσο η αντεπίθεση των Σερραίων κυρίως στο τελευταίο πεντάλεπτο έκανε το ματς ντέρμπι. Χαρακτηριστικό πως δύο λεπτά πριν το τέλος το γήπεδο «πάγωσε» βλέποντας την ομάδα του Ορφέα με καλάθι του Σουλούγκα να ισοφαρίζουν σε 53-53, αλλά και το δίποντο του Παππά και την ελεύθερη βολή του Κηπουρού να δίνουν το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 55-56 στο τελευταίο λεπτό.

Εκεί όμως μίλησε ένας εκ των αρχηγών της ομάδας ο Τόλης Κουτσογιάννης που με ένα δύσκολο καλάθι παρά την πίεση δύο αντιπάλων του έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με τους γηπεδούχους να βγάζουν εκπληκτική άμυνα στο φινάλε και με τρείς ελεύθερες βολές του Κουμπάνη έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη κερδίζοντας παράλληλα και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε το Εύμοιρο.

Κορυφαίοι για τους Ξανθιώτες οι «παλιοσειρές» Στεφανίδης και Κουτσογιάννης με άξιους συμπαραστάτες τους Κουμπάνη και Πέτς. Από τους Σερραίους κορυφαίοι ήταν οι Πεχλιβάνης και Σουλούγκας.

Διαιτητές: Γαζέτας – Μαραθιώτης

Δεκάλεπτα: 16-13, 28-27 (ημίχρονο), 48-37, 60-56 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Ιωαννίδης): Κουμπάνης 10, Παπαδάκης 4, Τσιλόγλου, Τσιώγκας 3(1), Στεφανίδης 22(4), Χατζημιχαηλίδης 2, Δάτσης, Κουτσογιάννης 12, Κέλλης, Καραμπίνης, Κουρτίδης, Πέτς 7(1)

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 22 (3), Σουλούγκας 13 (1), Κηπουρός 8, Παππάς 9 (1), Καβαργύρης 4, Τσανάκας, Ιωσηφίδης, Δεμερτζής, Καραμπατζιάκης, Αποστόλου, Χατζής, Καντζουρίδης.