Η Ξάνθη γιορτάζει τα 24 χρόνια από την ημέρα που έγινε Skoda, είναι άγνωστο όμως το πώς θα λέγεται στην 25η επέτειο…

Σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2015, συμπληρώνονται 24 χρόνια από την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας του Α.Ο.Ξ. με την ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda, την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. και την μετέπειτα μετονομασία σε SKODA ΞΑΝΘΗ, προχωρώντας σε ένα deal πρωτόγνωρο για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα.

Την επέτειο θυμήθηκε όπως σχεδόν κάθε χρόνο η ιστοσελίδα της Skoda Ξάνθη, που επισημαίνει ότι σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών στις 10/10/1991, υπογράφηκε η συμφωνία – σταθμός μεταξύ Χρήστου Πανόπουλου και Θόδωρου Κοκκάλα για το μέλλον της Skoda Ξάνθη. Αντιγράφουμε:

“Το deal αυτό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής ήταν πρωτοποριακό και αποτέλεσε ένα τεράστιο βήμα προς το μέλλον. Ο μεγαλομέχοτος Χρήστος Πανόπουλος και η Ξάνθη απέδειξαν πως… έβλεπαν μπροστά, με μία πρωτόγνωρη συνεργασία που μέσα σε 24 χρόνια έχει πολλά να επιδείξει.
Οικονομική ευμάρεια, οργάνωση, μοναδικό αθλητικό προπονητικό κέντρο, ξενοδοχείο, νέο γήπεδο και παράλληλα πολλές πετυχημένες ποδοσφαιρικές στιγμές με εξόδους στην Ευρώπη, με τελικό κυπέλλου και πολλούς ποδοσφαιριστές που είτε ανδρώθηκαν και μεταγράφηκαν ακόμη και σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους, είτε φόρεσαν τη φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ και πρόσφεραν πολλά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους”.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η επέτειος αυτή συνοδεύεται από μία… αβεβαιότητα για το πώς θα βρει την Skoda Ξάνθη η επόμενη επέτειος, με δεδομένο ότι η Βιαμάρ και ο Χρήστος Πανόπουλος έχασαν μετά από δεκαετίες την αντιπροσωπία της Skoda στην Ελλάδα, κάτι που θα ενεργοποιηθεί από τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου. Ιδωμεν..

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ….