Οι τρεις «οπαδοί» της Skoda Ξάνθη που υποδέχθηκαν την Εθνική Ομάδα στο Μπέλφαστ

Οι τρεις κύριοι της φωτογραφίας πριν 27 μήνες είχαν βρεθεί στην ελληνική κερκίδα του Σταδίου Γουίντσορ και είχαν πανηγυρίσει την πρώτη και μοναδική ευρωπαϊκή νίκη – πρόκριση της Skoda Ξάνθη, στην μικρή είναι αλήθεια ευρωπαϊκή της ιστορία.

Το απόγευμα της Τετάρτης υποδέχθηκαν στο ίδιο γήπεδο τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας και τους απεσταλμένους έλληνες δημοσιογράφους, για την προπόνηση της Εθνικής την παραμονή του αγώνα της στην Β. Ιρλανδία για τα προκριματικά του Euro. Οι δύο είναι Έλληνες, ο τρίτος Βορειοϊρλανδός.

moras-tsanas-belfastΟ λόγος για τους Γιώργο Αργυρόπουλο, Χάρη Παπαβλασόπουλο και τον φίλο τους Άσλεϊ. Εργάζονται σε φαρμακευτική εταιρεία στο Μπέλφαστ. Ωστόσο, ο Αργυρόπουλος τυγχάνει και διαιτητής, που μάλιστα παίζει και σε αγώνες της πρώτης εθνικής της Β. Ιρλανδίας. Λόγω αυτής του της ιδιότητας, η τοπική ομοσπονδία τον σκέφτηκε να αναλάβει τον ρόλο του… μεταφραστή του Κώστα Τσάνα και του Βαγγέλη Μόρα (αριστερά στην διπλανή φωτογραφία), κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε πάντως να κάνει, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ενδιαφέρθηκαν να έρθουν βορειοϊρλανδοί δημοσιογράφοι.

Κανείς τους δεν κατάγεται από την Θράκη, ωστόσο έχουν μέσα στην καρδιά τους την ομάδα της Skoda. Όχι μόνο γιατί πανηγύρισαν χάρη σε αυτήν την μοναδική ελληνική νίκη επί βορειοϊρλανδικής τα τελευταία χρόνια που μένουν εδώ, με αποτέλεσμα να πάνε φουσκωμένοι από υπερηφάνεια στη δουλειά τους.

«Τότε είχαμε γνωρίσει κάποιον υπεύθυνο από την ομάδα και του ζητήσαμε κάποια αναμνηστικά. Δεν είχαμε και μας υποσχέθηκαν να στείλουν. Να σου πω την αλήθεια, πίστευα ότι το είπαν έτσι και δεν περίμενα να το κάνουν. Ωστόσο ένα μήνα μετά μου έστειλαν προσωπικά μια κούτα με περίπου 20 t-shirts και άλλα αναμνηστικά της ομάδας, τα οποία μοίρασα σε όλους τους Έλληνες που μένουν μόνιμα εδώ και είχαμε πάει στο γήπεδο. Ακόμα και ο Άσλεϊ, που είχε έρθει μαζί μας, πήρε ένα», μας λέει ο Γιώργος Αργυρόπουλος.

DSC01205Στην φωτογραφία αριστερά βλέπετε τους δυο Έλληνες, αριστερά τον Γιώργο Αργυρόπουλο και δεξιά τον Χάρη Παπαβλασόπουλο. Ο τελευταίος κατάγεται από την Κέρκυρα και ήρθε πριν τέσσερα χρόνια στη Βόρειο Ιρλανδία, επίσης για μεταπτυχιακές σπουδές. Βρήκε μετά ως βιολόγος εργασία στην ίδια φαρμακευτική εταιρεία, όπου ήδη εργαζόταν ο Αργυρόπουλος και πλέον μένει μόνιμα εδώ. Ο Αργυρόπουλος κατάγεται από τον Πύργο της Ηλείας. Όσο ήταν στην Ελλάδα, είχε φτάσει να διαιτητεύει ως βοηθός αγώνες στην ΕΠΣ Αχαΐας και να φτάσει μέχρι και το επίπεδο της Γ’ Εθνικής. Ήρθε πριν έξι χρόνια για να κάνει εδώ το μάστερ του και βρήκε δουλειά, με αποτέλεσμα να μείνει μόνιμα στο Μπέλφαστ. Συνέχισε μάλιστα την ενασχόληση με την διαιτησία, με αποτέλεσμα πλέον να ορίζεται σε αγώνες της Α’ Κατηγορίας Β. Ιρλανδίας και ενίοτε να ταξιδεύει και στο εξωτερικό. Την ερχόμενη εβδομάδα θα διαιτητεύσει αγώνα στην Λετονία, στο πλαίσιο συμφωνίας των δύο ομοσπονδιών.

Οι δυο τους έχουν γίνει κολλητοί φίλοι, ενώ την παρέα συμπληρώνει ο συνάδελφος και φίλος τους Άσλεϊ, που τους συνόδευσε στο γήπεδο στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας, όπως πριν δυόμισι χρόνια είχε πάει μαζί τους να δουν το Λίνφιλντ – Ξάνθη. Την Πέμπτη ωστόσο θα είναι σε… διαφορετικές κερκίδες, αφού ο Άσλεϊ δεν θα προδώσει για χάρη των δύο Ελλήνων την πατρίδα του. Και για να το κάνει πιο σαφές, φρόντισε να κρατήσει το ταμπελάκι της Β. Ιρλανδίας στην φωτογράφιση του ThrakiSportS, ενώ οι άλλοι δύο προτίμησαν το Greece…