Νέα κατασχετήρια σε βάρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης! Άμεσος κίνδυνος να κερδίζει στο γήπεδο και να χάνει στα χαρτιά…

Δεν λένε να εγκαταλείψουν τα οικονομικά προβλήματα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εξαιτίας των χρεών παλιών του διοικήσεων. Τα τελευταία από αυτά ακούν στο όνομα δύο Εβριτών παικτών, οι οποίοι μάταια περίμεναν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους και κινούνται πλέον δικαστικά για να τα διασφαλίσουν.

Η πιο προχωρημένη περίπτωση είναι αυτή του Πέτρου Πέτρογλου, για την οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις. Μάλιστα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε δεκτή την αίτηση του Πέτρου Πέτρογλου για ποινή αφαίρεσης βαθμών από την ομάδα του Έβρου τον περασμένο Μάρτιο, η οποία θα ενεργοποιηθεί εφόσον δεν λάβει άμεσα τα δεδουλευμένα του.

Τόσους μήνες μετά, φαίνεται ότι δεν τα έχει λάβει. Ο ίδιος ο παίκτης εξήγησε ότι αυτή είναι μια κίνηση που δεν αφορά συγκεκριμένα τον Εθνικό αλλά ο ίδιος έχει κάνει απέναντι στις όλες τις ομάδες που του χρωστάνε για τις υπηρεσίες που τους έχει προσφέρει. “Δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά, αλλά είναι αλήθεια ότι ως παίκτης έχω κάνει μεγάλη υπομονή και κάποια στιγμή πρέπει να πληρωθούν”, λέει ο ίδιος.

Όσο μικρά όμως και αν είναι τα ποσά, όταν είναι από πολλές κατευθύνσεις το ποσό γίνεται μεγάλο για τον παίκτη στον οποίο οφείλονται. Και όταν είναι προς πολλές κατευθύνσεις, το χρέος γίνεται μεγάλο και οι κίνδυνοι ενός ατυχήματος πολλαπλασιάζονται για την ομάδα που οφείλει. Αυτό δείχνει να είναι το πρόβλημα για τον Εθνικό, που δεν έχει πολλά χρωστούμενα σε έναν παίκτη αλλά λίγα χρωστούμενα σε πολλούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός είχε ανακοινώσει, με την ανάληψη των καθηκόντων της, την σύσταση επιτροπής χρεών ώστε αυτά να καταγραφούν και να αρχίσουν να αποπληρώνονται. Είναι άγνωστο σε πόσο βάθος έχει προχωρήσει σε αυτό της το έργο, ωστόσο είναι δεδομένο ότι όλα τα χρέη δεν έχουν αποπληρωθεί, όπως γίνεται αντιληπτό από την περίπτωση Πέτρογλου.

Ο τελευταίος παίκτης που φέρεται να κινείται και αυτός νομικά για να λάβει δεδουλευμένα από τον Εθνικό είναι ο (επίσης εβρίτης) Ανδρέας Ανδρεάδης, με το χρέος να είναι ωστόσο πολύ πιο πρόσφατο και να αφορά την προπέρσινη περίοδο, δηλαδή την τέως διοίκηση του Εθνικού με πρόεδρο τον Γιάννη Τζίμα, στην οποία οποία μάλιστα μετείχε ως μέλος και πρόσωπο που βρίσκεται και τώρα, με τη νέα τάξη πραγμάτων, στην διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, εκτός από ένα συγκεκριμένο ποσό που εξακολουθεί να οφείλεται στον παίκτη, ο οποίος πλέον έχει μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη και θα φορά την προσεχή περίοδο την φανέλα του Άρη, έχει προκύψει και ένα ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα και με απουσία… ενσήμων στο ΙΚΑ, σε σχέση δηλαδή με την ασφάλισή του τους τελευταίους μήνες που άνηκε στον Εθνικό. Δεν αποκλείεται και αυτή η υπόθεση να πάρει την δικαστική οδό.

Μάλιστα, το ζήτημα για τον Εθνικό είναι ότι κινήσεις σαν την απόκτηση του Σούλιαγιτς που σαφέστατα ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα, δίνουν την αίσθηση ότι υπάρχει ρευστό στην ομάδα (κάτι που προφανώς δεν ισχύει) με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να φτάνουν κατασχετήρια για να παρακρατηθούν οι επιχορηγήσεις που κανονικά θα έπρεπε να δοθούν στον Εθνικό, από την πρώτη δόση της νέας χορηγίας του ΟΠΑΠ και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Nova.