ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Κόσμιο και Σάπες

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα της Α1 ΕΠΣ Θράκης σε δυο ομάδες που έχουν μεγάλους στόχους, αλλά διεκδικούσαν και το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα, ΠΑΟΚ Κοσμίου και Ελπίδα Σαπών αναμετρήθηκαν στο Κόσμιο με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τελικά το διπλό στο τελευταίο δεκάλεπτο και τους γηπεδούχος να μένουν έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Η Ελπίδα Σαπών μπήκε πιο δυνατά και έχασε κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε με τον Αραμπατζή που το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 11′ μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Γρίβας που παρότι ήταν μόνος του δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 20′ λεπτό ο Μάναλης του Κοσμίου έκανε μια κούρσα από τα δεξιά, θα δώσει στον Ταβασίδη μέσα στην περιοχή, το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε σώμα και κατέληξε κόρνερ.Στο 27′ ο Λιάρος της Ελπίδας πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή ωστόσο η μπάλα θα βγει άουτ, ενώ και πάλι οι φιλοξενούμενοι με τον Αραμπατζή στο 38′ έχασαν καλή ευκαιρία με σουτ. Λίγο πριν το τέλος ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Ταβασίδη αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο έμπειρος Καλαϊτζίδης.

Στην επανάληψη είχαμε το ίδιο σκηνικό, με την Ελπίδα να είναι απειλητική στις αντεπιθέσεις. Στο 55′ το σουτ του Μόσχου για τον ΠΑΟΚ εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Καλαιτζίδης ενώ λίγο αργότερα ο Καραπάτσιος της Ελπίδας δέχθηκε την μπάλα από τον Λιάρο μέσα στην μικρή περιοχή, χωρίς να μπορέσει να σκοράρει. Στο 76′ ο Κυπιρτόγλου έκανε ένα πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή της Ελπίδας, η μπάλα ακούμπησε σε παίκτη των Σαπών και κατέληξε σε κόρνερ. Στο 81′ το σκορ άνοιξε  για την Ελπίδα με τέρμα της χρυσής αλλαγής του Βαγγέλη Καραθανάση με δυνατό σουτ που νίκησε τον Εφτούν και έγραψε το τελικό 0-1, αφου στα υπόλοιπα λεπτά δεν έγινε κάτι αξιόλογο. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Τοπούζης.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Αϊβάζης): Μπουτσαχτση, Μάναλης, Μόσχος, Κυπιρτόγλου, Παναγιώτου Ρ., Γιαπρακτσής (61′ Κοσκολός), Φλέγγας, Ξενάκης, Γκόγκος, Ταβασίδης (74′ Αθανασίου), Πασχάλης (52′ Ζαχαρόπουλος)

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ  (Χαριτόπουλος): Καλαιτζίδης, Παπαχατζής, Μακίδης, Παναγιωτόπουλος, Ρούφος, Δημόπουλος, Αραμπατζής (72′ Καραθανάσης Β), Καραθανάσης Σ., Γρίβας, Καραπάτσιος (90′ Νικολαΐδης), Λιάρος (86′ Μανουσάκης)