Ένταση στο ΔΣ της Super League με αφορμή τον ορισμό του Πανθρακικός – Παναθηναϊκός

Ενταση δημιουργήθηκε στο Δ.Σ. της Super League το απόγευμα της Δευτέρα (05/10) ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Στράτο Σωπήλη και τον υπάλληλο της Λίγκας που είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού, Μιχάλη Αναγνώστου.

Το “τριφύλλι” είχε υποβάλει αίτημα, με την σύμφωνη γνώμη του Πανθρακικού σύμφωνα με τις διαρροές, προκειμένου η μεταξύ τους αναμέτρηση στην Κομοτηνή για την 15η αγωνιστική (την τελευταία του πρώτου γύρου, πριν τα Χριστούγεννα) να μην διεξαχθεί το Σάββατο 19/12 αλλά ή Κυριακή ή Δευτέρα, καθώς την αμέσως προηγούμενη Τετάρτη (16/12) ο μεν Παναθηναϊκός θα παίξει στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα για το Κύπελλο, ο δεν Πανθρακικός για την ίδια διοργάνωση θα ταξιδέψει στα Χανιά και θα έχει επίσης μακρινό ταξίδι και ταλαιπωρία.

Οταν ο κ. Σωπήλης έθεσε το ζήτημα κατά την ανάγνωση του προγράμματος, ο Αναγνώστου φέρεται να αντέδρασε, λέγοντας ότι η Nova δεν θα δεχθεί την συγκεκριμένη αλλαγή, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα των αθηναϊκών εφημερίδων, ακούστηκε να σχολιάζει ότι… ο Παναθηναϊκός έχει εύκολο πρόγραμμα. Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της “πράσινης” ΠΑΕ, ο οποίος είπε: “Εσύ ποιον εκπροσωπείς; Τη Nova ή τη Super League; Αν δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου να έρθει κάποιος άλλος. Πρέπει να σεβόμαστε τους ποδοσφαιριστές και όχι να τους ταλαιπωρούμε”.

Αίσθηση προκαλεί ότι στα δημοσιεύματα δεν γίνεται αναφορά για την στάση του προέδρου της ΠΑΕ Πανθρακικός Δημήτρη Τζελέπη, ο οποίος τυγχάνει και αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας, σε αυτήν την ένταση που δημιουργήθηκε.  Εν τέλει, οι τόνοι έπεσαν όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της διοργανώτριας Γιώργος Μποροβήλος δεσμεύτηκε ότι θα κοιτάξει το θέμα προσωπικά ώστε το αίτημα του Παναθηναϊκού (και του Πανθρακικού, σύμφωνα με όσα γράφονται στις αθηναϊκές ιστοσελίδες) να γίνει δεκτό.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι στην επίσημη ανακοίνωση της Super League, γίνεται αναφορά ότι “εγκρίθηκε ομόφωνα το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου του Πρωταθλήματος Super League (7η-15η αγων.)”. Κάτι που είναι προφανές ότι δεν ισχύει, αφού από την στιγμή που υπάρχει μία ή δύο εκδηλωμένες διαφωνίες, έστω και για έναν αγώνα, δεν μπορούμε να μιλάμε για “ομοφωνία” όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση…