Ανακοίνωσε 30χρονο διαγώνιο από το Μαυροβούνιο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης! Οριστικά τέλος ο Άντριτς…

Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινώσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τίποτα σε σχέση με το τέλος του Λεο Άντριτς από την ομάδα, η ανανέωση της συνεργασίας με τον οποίον για τα επόμενα δύο χρόνια είχε γίνει με τυμπανοκρουσίες με την ανάληψη της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικού από τον Γιώργο Γεωργιάδη πριν ένα δίμηνο, αυτό επιβεβαιώθηκε έμμεσα από την γνωστοποίηση της απόκτησης νέου διαγώνιου από τον Εθνικό.

Αυτός ονομάζεται Λούκα Σούλαγιτς και κατάγεται από το Μαυροβούνιο. Όπως ενημερώνει το ΤΑΑ Εθνικός με ανακοίνωσή του, πρόκειται για διεθνή παίκτη με πλούσιο βιογραφικό. Έχει γεννηθεί στις 8 Μαρτίου του 1986 (θα τριανταρήσει δηλαδή σε πέντε μήνες, έχοντας 10 χρόνια διαφορά από τον Άντριτς τον οποίο καλείται να αντικαταστήσεις, άρα δεν είναι μεν επένδυση σε βάθος χρόνου αλλά πρόκειται για παίκτη έτοιμο, με σαφώς πιο μεγάλη εμπειρία).

Ο Σούλαγιτς βλέπει τον κόσμο από ύψος 2 μέτρων και 08 εκατοστών. Σύμφωνα με τις επιδόσεις του, χτυπά στην επίθεση από ύψος 3.60 ενώ σαν μπλοκέρ κάνει άλμα από τα 3.40 εκατοστά. “Η έναρξη συνεργασίας έχει γεμίσει ικανοποίηση διοίκηση και τεχνικό τιμ”, επισημαίνει το δελτίο Τύπου του Εθνικού, που εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής και θέτει ένα πρώτο τέλος στο σήριαλ που άνοιξε με την απομάκρυνση του Άντριτς (μένει να επιβεβαιωθεί και η μετακίνησή του από τον Εθνικό στην Λουγκάνο).

Ο νέος αθλητής του Εθνικού έχει προγραμματιστεί να αφιχθεί στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα της Τρίτης και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει γίνει, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση το ερχόμενο Σάββατο στην Ορεστιάδα για το νοκ άουτ παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων του Έβρου για το Λιγκ Καπ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ρωσικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Τίουμεν, ενώ έχει εμπειρίες και από το Καμπιονάτο της Ιταλίας. Λογικά τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και η μεταγραφή ή λύση της συνεργασίας με τον Άντριτς.

Αναλυτικά οι ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί ο Λούκα Σούλαγιτς:
2014-2015: Tyumen – RUS
2012-2014: Budvanska Rivijera – MNE
2011-2012: Fidia Padova – ITA
2010-2011: Vibo Valentia – ITA
2009-2010: OK Kakanj – BIH
2007-2009: Tourcoing Lille – FRA
2005-2007: Budvanska Rivijera – MNE
2004-2005: FAP Livnica – SRB